ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Çatışma bize gelirse hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Blinlen, Ukrayna'daki savaşın bitmesi için diplomatik çabaların yürütülmesi gerektiğini söyledi. Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği'nin (AB) de katılımıyla NATO Dışişleri Bakanlarının olağanüstü toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

NATO'nun savunma amaçlı bir ittifak olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.

Blinken, "Gece yarısında nükleer tesise saldırı haberlerini aldık. Bu sadece savaşın pervasızlığını gösteriyor. Savaşı bitirmek için Rusya'nın tüm birliklerini geri çekmesi ve diplomatik çabaların yürütülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

10 dakikada 30 bin TL kazanıyor! Kocası bu skandala izin verdi... 19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... 19 Mayıs mesajları 2024! En kısa 19 Mayıs sözleri ve mesajları!
Sonraki Haber