ABD basını 'Gazze' için çözümü açıkladı: "Biden, Erdoğan’ı ne kadar erken ararsa o kadar iyi"

Gazze'de yaşanan insanlık dramı 1 aydır sürüyor. İsrail her gün sivilleri vurmaya ve soykırıma devam ediyor. ABD merkezli Bloomberg ise Gazze krizini çözmenin anahtarı olarak Türkiye'yi gösterdi.

İşgalci İsrail'in 1 aydır süren saldırıları sonucu Gazze'de 10 binin üzerinde insan hayatını kaybetti ve bu sayı her geçen gün artıyor.

İsrail'in saldırılarına destek veren ABD, son günlerde İsrail'i dudurmak için adımlar atmak istiyor fakat Netanyahu henüz ikna edilebilmiş değil.

BLOOMBERG: "BIDEN, ERDOĞAN'I NE KADAR ÇABUK ARARSA O KADAR İYİ"

Hürriyet'in aktardığına göre ABD merkezli yayın organı Bloomberg, "Türkiye Gazze Krizini Çözmenin Anahtarıdır" başlığıyla bir analiz yayınladı.

Bu yazıda "Biden, Erdoğan’ı ne kadar erken ararsa o kadar iyi" ifadesine yer verildi.

Ankara'daki Gazze zirvesine de yer verilen yazıda, "Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Türk mevkidaşıyla yaptığı iki saatlik görüşme sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kısa açıklaması yaşanan soğukluğu gizleyemiyor" denildi.

"Blinken, İsrail-Hamas savaşında çözüm bulmak için çıktığı Ortadoğu turunda birçok kez parmak sallanmasına maruz kaldı" diyen Bloomberg yazının devamında şu ifadeye yer verdi:

"Fakat Hakan Fidan’dan aldığı parmak sallama en serti oldu."

Bu süreçte Biden yönetiminin Türkiye'yi ihmal ettiğini yazan Bloomberg 'Bunun için Biden'ın doğrudan Erdoğan’a başvurması gerekiyor' dedi.

Bloomberg 'gerekirse Biden da azar işitmeli' dedi ve bunun ABD'li rehineleri kurtarmak için ödenecek küçük bir bedel olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin bölgede kritik bir rol üstlendiğinin belirtildiği makalede, 'Erdoğan, savaşın iki tarafındaki ülkelerle de resmi olarak diplomatik ilişki geçiren tek lider' denildi.

Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu FED faizi kararı altın fiyatlarını etkiler mi? 1 Mayıs gösterilerinde polise tekme atan kişi 'Basel' çıktı
Sonraki Haber