80'lerin en iyi korku filmleri: Bu filmleri izlemeden ölmeyin

The Shining gibi sanat eseri korku filmlerinden Basket Case gibi düşük bütçeli korku şölenlerine kadar 80'ler sineması birbirinden çok farklı türde korku filmlerine sahip. Sizler için 80'lerin en iyi, en korkunç ve en 'büyük' olarak görülen 20 korku filmini sıraladık. İşte sanat eseri başyapıtlarından en kanlı kara komedilere kadar 80'lerin en iyi korku filmleri...

20- Gremlins (Gremlinler) - 1984

Noel klasiğiyle kara komediyi birleştiren Gremlins, kağıt üzerinde karmaşık gözüken ancak Joe Dante'nin becerikli yönetmenliği ile çok beğenilen bir yapım oldu.

Özet:

Rand Peltzer (Hoyt Axton), hiçbir icatı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir.

Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır. Geceyarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar beklemektedir.

Ve Galatasaray yeni Sacha Boey'ini buldu! Taraftar hayran olmuştu... Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara ilk kez konuştu! Fenerbahçe'nin ilk 11'i belli oldu! Sebastian Szymanski kararı verildi 18 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı!