8 ilde vakalar patladı!

Türkiye'de normalleşmeyi yanlış anlayanlar nedeni ile günlük vaka sayıları yeniden bin 500'ü aştı. Özellikle vaka sayılarında patlama yaşanan 8 ilde vatandaşlar uyarıldı. Halk camilerden koronaya karşı uyarılsa da toplu ulaşım araçlarında bile maskesi olmayan yolcular bulunduğu görüldü. Konya'da ise Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kriz uyarısı yaptı. Uzmanlara göre, vakalardaki patlamasının altında maske, mesafe ve hijyene uyulmaması yatıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları düşüp, normalleşme bir bir açıklanırken sürekli "maske, sosyal mesafe ve hijyen" uyarısı yapıyordu. Başarının altında bu üç kurala uyumun bulunduğunun altını çiziyordu. 

Koca dün 'hedeften uzaklaşıyoruz' uyarısı yaptı bu kez günlük vaka sayısının bin 500'ü aştığı 14 Haziran tarihinde. 

Türkiye 1 Haziran itibarıyla normalleşme adımı atarken, bunun yanlış anlayanlar sayesinde valarar yeniden patladı.

Türkiye 12 Haziran tarihinde 30 Mayıs'tan bu yana altında bulunduğu binli sayıları yeniden gördü. 13 Haziran'da bu sayı bin 459'a dün da bin 562'ye tırmandı.

Bu durumun illere de yansıması oldu. Altı ilde vaka sayılarında patlama yaşandı. 

İşte ajans haberlerine göre o iller ve vaka sayılarının artışı üzerine bu illerde alınan önlemler...

''Galatasaray'ya yenileceklerini bildiği için çıkmadılar o maça!'' Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Meteorolojiden 11 il için kuvvetli yağış ve kar uyarısı! 7 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı! İşte o kararlar... Eyvah! Fenerbahçe'ye Kim Min-Jae'den sonra bir ağır darbe daha geliyor