8-14 Mayıs haftası burç yorumları

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

İyi haftalar sevgili okurlar;

Önemli bir tutulmanın ardından gelen bu yeni hafta da önemli kavuşumlarla geliyor. Yılın en önemli günlerinden sayılan Güneş Uranüs kavuşumuna ev sahipliği yapıyor. Çarpıcı gündemlerle sarsılacağımız bir haftadayız. Tesadüf mü tabiki değil :)

Hafta Ayın Yay burcundaki seyri ile başlıyor. Daha enerjik, hareketli, keyif aldığımız, daha derin sorgularda olabileceğimiz bir hafta genel itibariyle. Ama Ayın aldığı açılara bakarsak haftanın huzursuz hissettirici etkileri var. İçsel dengemizi zor kuracağımız, uç duygular arasında gidip geleceğimiz, kararsız bir yapı veriyor. Bunun anlamı da aslında şu, her ne yaşıyor olacaksak, nasıl gündemlere maruz kalacaksak bizleri git gelli ve kararsız bir yapıya sokabilecek.  Bu hafta liderlerle ilgili tabiri yerindeyse bomba gibi haberlere gebe gözüküyor. Şoktan bir diğer şoka girme süremiz çok az sürebilir ki bunların bozuk ahlak içerikli gündemler olmasına da sabit yıldız etkisi ile vurgu var. Karşılaştığımız gündemlerle ne kadar uyumlu gökyüzü göstergeleri. Otorite figürleri ile ilgili ilişkiler de sıkıntılı ilerleyebilecek bu hafta. Ekonomik anlamda haftanın ilk yarısı belirsiz  ve piyasalar manipülasyona çok açık. Lütfen özellikle spekülatif para piyasalarında yatırımları olanlar azami dikkatle ilerlesin. Haftanın ikinci yarısı daha stabil. Mars'ın açılarına baktığımızda giderek yaklaşan Jüpiter karesi  ve Plüto karşıtlığı mevcut. Hafta ilerledikçe hakimiyeti artan bu görünüm öfke burnumuzda, bir anda alev alabilir hale getirebilir toplumları. Baskının, şiddetin, güç savaşlarının bir yandan da adalet arayışının arttığı dönemler... Bu anlamda dikkatli olmakta fayda var özellikle seçime doğru ilerlediğimiz bu süreçte... Yangınlara, patlamalara, şiddet olaylarına sebebiyet verebilecek bir görünüm bu ki bunlara tutulma yazımızda geniş yer verdiğim için burada kısa geçiyorum.  Ama her türlü tedbirin maksimum düzeyde alınması gerektiği aşikar.

Ev yöneticimizin tetik aldığı bir haftaya giriyoruz. Bu görünüm tplum önündeki kişilerle ilgili fazlaca gündem verecek bizlere. Meclis, sivil toplum kuruluşları, toplum yararına yapılan etkinlikler, spor kulüpleri, büyük organizasyonlar, dernekler  ve ülkenin hava kuvvetleri bu ev ile ilintilidir. Bu kavramlarla  ilgili haberler de dökülebilir ortaya. Sınır güvenliğimizle, iç güvenliğimizle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Yine akciğer hastalıklarına da dikkat edilmesi gereken bir hafta olduğunu belirtmeliyim. Yeni bir tedavi yöntemi de duyabiliriz bu alanda.   İlişikiler adına da, ülkedeki kadın ve sanatçı figürler adına da sevimsiz gündemler verebilir. Bu tür konuları çok yazmak istemesem de tutulmada hem Venüs üzeründen  etki almamız, hem de Ay üzerinden Venüs Neptün karesi almamız, tutulmanın Zuben Elgenubi'de olması maalesef kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve taciz olaylarında artış getirici etkiler. Önümüzdeki dönemde çocuklarımızı da (5. ev etkisi olduğu için) lütfen daha dikkatli  koruyup kollayalım. Korku enerjisine girmeden tedbir alalım ...

Geçtiğimiz haftanın son günü itibariyle Venüs de Yengeç burcuna geçiş yapmıştı. İlişkilerimizde daha fazla şefkat, korunma, güven ve sıcaklık aradığımız, ailemizi daha önemseddiğimiz, daha kabuğumuza çekilebileceğimiz bir dönemi vurguluyor. Aldığı açılara bakacak olursak da ilişkiler adına aldanma, aldatılma, kandırılma, manipülasyon gibi etkilerin yerini ilişkide istikrar arayan, daha sıcak ve sevgi dolu bir yapıya bırakmakta olduğunu görüyoruz. Gökyüzünde bu etki daha ağır basmaya başlıyor.  Yeni başlangıçlar için hala Merkür retro etkisi sebebiyle uygun değil ama varolanın ciddiye evrilmesi söz konusu olabilir elbette. Sanatsal ve sprituel çalışmalara yönelmek enerjiyi sağaltıcı bir etki yaratacaktır.

Salı günü Güneş Uranüs net kavuşumu gerçekleşirken 8-9-10 Mayıs önemli ve şok edici gündemlere gebe. Bu günlere dikkat edin.  Ani olaylar, krizler, ifşalar, ayaklanmalar, sert tepkiler getirebilir ve dediğim gibi liderlerle ilgili skandallar ... Uzay ve teknoloji ile ilgili haberler, teknolojik alt yapılı  iletişim sorunları, uçaklar, havacılıkla ilgili gündemler verebilir dünya çapında.

10 Mayıs çarşamba günü ise Merkür Satürn uyumlu açısı kesinleşiyor. İrademizin güçlü çalıştığı, karar almakta, fikir üretmekte, konsantre olmakta destekleyecek bir açı bizleri.

12 Mayıs Cuma günü ise 20 Nisan tutulması tetik alıyor. Tutulma yazımızı tekrar okumakta fayda var :) Krizli başlangıçlar ... O dönem başalttığınız konu ve kavramlar var ise şayet bugün onlarla ilgili gelişmeler gündeminizde olabilecektir.

13 Mayıs cumartesi günü ise Venüs Merkür sekstili ve Venüs Satürn trinesi devreye giriyor. İlişkilerimizde uyumlu, isitikrarlı hatta kararlı,  iletişimde ahenkli ve uzlaşmacı bir yapıda olabileceğimizi, finansal anlamda da daha stabil bir etki alacağımızı öngörebiliriz. Merkür retro olmasa bu dönem ilişkiler adına yeni başlangıçlar yapılabilir diyebilirdim ama az daha beklemekte fayda var.

14 Mayıs öğle saatleri itibariyle Merkür artık S (durağan) ve seçim anında oldukça etkili. Sonuçlar hızlı alınamayabilir ve iletişimsel sıkıntılar yaşanabilir ama asıl etkisi kombinasyonlarla gelecek diye düşünüyorum. Hafta  aynı zamanda depremsel tetikler almaktadır maalesef ve toplumsal olayara açık bir enerjide. Sağduyuyu ve birlik bilincini elden bırakmadığımız, dikkatli ve tetik davranabildiğimiz bir süreç diliyorum.Seçim ile ilgili çok konuşmak istemesemde ekonomide kurulamayan dengenin kararlara yansıyacağını ve bunun ülke adına son derece belirleyici olacağını öngörebiliyorum.

Seçim günü gündoğumu anına baktığımda çok da keyif almayacağımız, abartılı tepki ve duygulara açık, agresyona, şiddete, kazalara açık kararsız bir gökyüzü hakim. Transit Satürn son derece belirleyici konumlanmış gözükürken, kolektiflerin etkisi ile bazı hesapları kesebilecek bir konumda.  Neptün, Plüton ve Güneş bağıntıları  son derece belirleyici.  Ve şuna inanın o denli kadersel bir görünüm var ki, ülke resmen gelecek döngüsüne doğru çekiliyor. O yüzden sakince şahitlik edelim.

Gelecek olan hayırla gelsin. Olanda her zaman hayır vardır...

Sevgilerimle ...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 4. evinizden alıyor olacaksınız. Aileniz, yuvanız, evinizle ilgili kavramlar ön plana çıkarken haftanın 2. yarısı itibariyle keyfiniz bu alanda artıyor olacak. Aile bireyleri ile uyumlu diyalogda olacağınız, uzun vadeli, sağlam planlar üreteceğiniz bir süreç getiriyor.  Evinizle ilgili dekorasyon, yenileme, tamir, belki taşınma gibi gündemlerin yanısıra, aile ile geçirilen keyifli vakitler, sanatsal aktiviteler, eğlenceli süreçler getirebilir. Tutulmanın etkileri devam ederken, maddi konularla ilgili kontrolsüz gelişen ama olumlu sonuçlanacak etkiler alabilirsiniz. Maddi kaynaklar eviniz ani gündemlere oldukça açık.  Süpriz bir kaynak ya da beklenen bir paranın aniden gelmesi söz konusu olabilecek. 20 nisan tutulmasının tetiği sizlere şanslı gelişmeler getirebilecek. Sağlığınıza dikkat.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 3. evinizden alıyor olacaksınız. Ticari hayatınızın renklendiği, kısa mesafeli seyahatlere çıktığınız, yakın çevrenizle ilişkilerinizin keyiflendiği, belki de eğitimlere katıldığınız veya eğitimlerden kazanç sağladığınız bir dönem getirecek sizlere. Kardeş, kuzen, yakın komşularınızla daha sıcak ve içten bir iletişimde olcakasınız. Bu hafta yakın çevrenizle uyumlu diyaloglarda olduğunuz, sağlam ve uzun vadeli birliktelikler olusturduğunuz bir enerji hakim olacak, özellikle haftanın ikinci yarısında. Arabanızla ilgili harcamalar söz konusu olabilir, yeni bir araba alma fikriniz gündem olabilir örneğin, ama atılacak imzalar, evrak işleri 16 Mayıs sonrası unutmayın. Sizler için ekstra önemli bir hafta çünkü burcunuzda Güneş Uranüs kavuşumu ve bir stelyum ağırlarken, gerçekten çok şaşırtıcı gündemlerle bazı değişimlere açık gözüküyorsunuz. Sağlığınıza dikkat edin. Kalp, tansiyon vb. ilaçlarınız ihmal etmeyin. 20 Nisan tutulması da tetik alıyor çünkü ve hastane gündemi getirebilir sizlere.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 2. evinizden alıyor olacaksınız. Maddi gelir, üretim ve özdeğer alanından aldığınız bu etki sizlere çok iyi gelecek.Bereketinizi arttıracak. Haftanın ikinci yarısı itibatriyle daha stabil ve olumlu etkiler verecek olan Venüs gelirinizi de arttırıcı keyifli bir dönem vaad ederken, ticari yatırımlarınızı da destekliyor olacak. Bu hafta sağlığınıza dikkat etmelisiniz ani bir hastane gündeminiz, varolan bir sorununuzun bir anda gündeme çıkması vb. söz konusu olabilecek. Gizli düşmanlarınızdan gelecek ani ataklara karşı da tedbirli olmalısınız. Her türlü gizli ilişkilerinizde dikkatli olmalısınız. Bazı duyumlar almanız mümkün bu hafta. 20 Nisan tutulmasının tetik alması sosyal çevrenizle, yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizle ilgili gündemler getirebilecek.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 1.evinizden alıyor olacaksınız. Bir kısmınızın haritalarındaki konuma göre bu hafta daha konservatif, bir  kısmınızın da daha göz önünde ilişkiler yaşadığınız, daha estetik ve hoş görünmeye çaba sarfettiğiniz, eğlenme ve keyif odaklı olduğunuz, finansal gündemlerinizin arttığı bir sürec verecek sizlere. Sosyal çevreniz ve yakın arkadaşlarınızla iletişim trafiğinizin arttığı bir süreç. Haftanın ikinci yarısı itibariyle özellikle  ilişkileriniz ve finansal kazanımlarınız olumlu etkiler alıyor olacak. Sosyal çevrenizle ilgili ani, şaşırtıcı gündemlere bu hafta o denli açıksınız ki, şaşkınlıklar içinde kalmanız kaçınılmaz. Enteresen, skandal haberler alabilirsiniz. Öyle ki çevrenizi, hatta bazı hayatınıza dair önemsediğiniz tercihlerinizi değiştirmenize sebep olabilir. 20 Nisan tutumasının aldığı tetik kariyer hayatınızı etkileyecektir.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 12.evinizden alıyor olacaksınız. Bu sizlere ilişkilerinizi daha konservatif, daha gözlerden uzak yaşama dürtüsü verecektir. Kariyer ortamınızda, iş arkadaşlarınızla daha ılımlı bir iletişimde olacaksınız özellikle haftanın ikinci yarısı itibariyle bu etki yoğunlaşacak. 12. ev söz konusu olunca kontrolünüz dışı gelişen bazı durumlara, hatta uzun vadeli bazı durumlara da çekilmeniz olası. Varolan bir durumun daha stabil bir koşula geçmesini de deneyimleyebilirsiniz. Sizler de iş yerinizde patronlarınızla ilgili ani haberler, skandallar duyabilirsiniz. Keza yine kariyerinizle ilgili sizlerin ani bir değişim, iş değiştirme, terfi vb. gündeminiz olabilir. 20 Nisan tutulması tetik alırken bu tarz konularda gelişmeler yaşamanız büyük olasılık. Yurtdışı bağlantılı bir iş teklifi de getirebilir sizlere.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 11. evinizden alıyor olacaksınız. Sosyal yaşamınızın renklendiği, yakın arkadaşlaraınızla keyifli sohbetler, buluşmalar yaptığınız bir dönem verebilecek sizlere. Yine bir takım hedef ve arzularınızla ilgili sağlam adımlar da attırabilir. Bunlarla ilgili finansal kaynak oluşturmanıza vesile olabilir. Şayet bir yurtdışı seyahati gündeminiz varsa bununla ilgili bir tetik verebilir. İkili ilişkileriniz adına bazı gelişmeler yaşatabilir. Kadersel, uzun vadeli olabilecek karşılaşmalar getirebilir. Önceden varolan yurtdışı planlarınızla ilgili bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz haftanın ikinci yarısı itibariyle... Bu bir eğitim, ticaret ya da seyahat gündemi olabilir. Tutulmanın da vereceği tetikle sağlık gündemi, finansal kaynaklarınız, eş ve ortağınzın parası ile ilgili konular yeniden önem kazanabilir. 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 10.evinizden alıyor olacaksınız. Kariyer evinizden aldığınız bu etki, iş alanınızdaki kazanımları arttırırken, iş arkadaşlarınızla da daha keyifli bir diyalog içinde olmanızı sağlayacak. İç dünyanızda da daha iyimser düşüncelerde kalabileceksiniz bu dönem. İş yaşamınıza daha rahat  konsantre olabileceğiniz günler bunlar, zaten olumlu getirileri de olacak bu anlamda. Sizler de bu hafta sağlığına dikkat etmesi gereken gruptasınız. Tansiyon, kalp problemleri, guatr, tiroid, boyun bölgesinde yaşanılan sorunlarda ani nüksler ve operayonlar gündem olabilir. Tutulma da tetik alırken bunlara dikkat etmekte fayda olacaktır. Bir diğer yandan da, eş, ortaklar, danısmanlarla ilgili kadersel gündemler yaşayabilirsiniz.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 9. evinizden alıyor olacaksınız. Yurtdışı bağlantılı işleriniz, eğitimleriniz, akademik kariyeriniz, varsa özellikle hukuki süreçlerinizle  ilgili olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Eşiniz, ortaklarınızla ilgili keyifli,  uyumlu  diyaloglar kurabileceğiniz, danışmanlıklarınızın artabileceği bir dönemdesiniz de  diyebiliriz. Çocuklarınız ve ikili ilişkilerinizle ilgili önemli ve uzun vadeli kararlar alabilirsiniz bu dönemde, sorumluluklarınız artacaktır. Süregelen ticari ortaklıklarınız adına da olumlu görünüyor ama yeni iş ve ortaklıklar için 16 Mayıs ve Merkür retrosunun bitiş süreci beklenmeli elbette. Eş ve ortaklıklar evinde Güneş Uranüs kavuşumu alırken bir takım şaşırtıcı haberler alabilirsiniz ve aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. 20 Nisan tutulması tetik alırken özellikle günlük rutinlerinizde değişimler ve iş hayatınızda bir takım gündemler yaşatabilecektir. Sağlığınız adına dikkatli ve tetikte olmanız gereken günler.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 8. evinizden alıyor olacaksınız. Sağlık ve finansal konulardan olumlu etkiler verirken, iç dünyanızda derin korkularınızda da şifalandırıcı olabilecek. Cinsel hayatınızı da keyiflendirecek bir transit bu. İş arkadaşlarınızla iletişiminizin daha ılımlı olduğu, daha uzlaşmacı uslupta olduğunuz bir hafta. Haftanın ikinci yarısı özellikle maddi kazanımlarınızı arttırıcı etkiler var. Eşinizin ve ortaklarınızın kazancının da bereketlendiği bir süreç diyebiliriz. Krediler, ödemeler, miras gibi gündemler adına da uzun vadeli etkileri olacak olan bir kazanım elde edebilirsiniz. Güneş Uranüs kavuşumunu  sağlığınızı ve rutinlerinizi, aynı zamanda çalışanlarınız ve iş ortamınızı da ilgilendiren bir evden alırken bu konulardan süpriz gündemlere hazır olun. Kalp sağlığı önem kazanırken, tiroid vb. boğaz bölgesine dair sorunlar da getirebilir. Rutinlerinizi değiştirebilir ya da iş ortamınızda otorite figürlerine dair skandallar duyabilirsiniz. 20 Nisan tutulması da tetik alırken aşk hayatınız ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizin yanısıra, spekülatif para piyasalarsındaki yatırımlarınıza da dikkat etmeniz anlamlı olacaktır.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 7. evinizden alıyor olacaksınız. İkili ilişkileriniz adına daha keyifli, huzurlu, sefkat dolu, iletişimde daha uyumlu etkiler veriyor olacak sizlere. Ortaklıklarınızda kazanımlarınızı arttıracak hatta uzun vadeli kazanımlar getirecek bir etki var. Ama yeni bir ortaklık için konuşmuyoruz bunları var olan, hali hazırda devam edenler için konuşuyoruz. Merkür hala retro malum. Ailenizden destek görebileceğiniz gibi, aileniz ile ilgili sorumluluklarınız da artıyor olabilir. Güneş Uranüs kavuşumunu aşk, çocuklar ve borsa yatırımlarını ilgilendiren bir evden alırken süpriz gündemlerle karşılaşabilirsiniz. Finansal yatırımlarda bu hafta dikkat. Yine 20 Nisan tutulmasının verdiği tetik gerek aile içi ilişkileri, gerekse eviniz, yuvanızla ilgili parametreleri etkileyecektir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 6.evinizden alıyor olacaksınız. Günlük yaşantınızın keyiflendiği, sağlıklı rutinler edindiğiniz, belki bir kedi sahiplendiğiniz :),  iş arkadaşlarınızla keyifli, uyumlu, kazançlı çalışmalar yaptığınız bir süreç gertireek sizlere. İş yükünüz artabilir ama maddi getirisi de o oranda artacaktır. Sağlığınız da bu transitten olumlu etkilenir; belki sağlık harcamalarınız artar ama şifalanırsınız. Güneş Uranüs kavuşumunu aile evinizden alırken, eviniz ve ailenizle ilgili ani gündemler verebilir. Bu görünüm sizlerin güneşini de karelerken zorlanmalar ve direnç gösterdiğiniz noktalarda kararsızlık ve bunaltıcı etkiler verebilecektir. 20 Nisan tutulması da tetik alırken, ticari hayatınız, seyahatleriniz, eğitimleriniz ve yakın çevrenizle ilgili gündemler oluşabilecek.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; 7 Mayıs itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçti ve 5 Haziran'a kadar burada kalacak. Sizler bu transiti 5. evinizden alıyor olacaksınız. Aşk hayatınız, çocuklarınızla olan ilişkileriniz, daha keyifli, ahenkli ve sevecen bir çerçevede ilerleyecek bu  dönem boyunca. Yine finansal anlamda spekülatif para piyasalarında yapacağınız sağlam yatırımlar kazanç getirebilir; özellikle haftanın ikinci yarısı. Güneş Uranüs kavuşumu, yakın çevrenizle, eğitmenlerinizle ilgili çarpıcı gündemler verebilicek. Eğitim alanınızı, seyahat planınızı, ticari yönlerinizi değiştirmenize sebep olabilecek. Trafikte bu hafta dikkatli olun. 20 Nisan tutulması maddi gelirler evinizden etki ederken gelir gider dengeniz önem kazanacak, finansal gündemleriniz yoğunlaşacaktır. Sağlıkla ilgili o dönem başlayan gündemlerinizde bir takım gelişmeler getirebilecektir.

Tüm yazılarını göster