7 saat aralıksız kar yapabilecek güce sahip: Vortex, cumartesi günü geliyor!

Meteoroloji ve AKOM'un peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da Aybar kar fırtınası sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Meteorolojik kaynaklar aralıksız 5-7 saat kar yapabilecek güce sahip vortex için uyarılarda bulunurken, Cumartesi günü boğaz ve çevresinden giriş yapacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un günlerdir devam eden uyarıları sonrası beklenen kar yağışı İstanbul'da sabah saatlerinde kendisini gösterdi.

Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan ve güne uyanan İstanbulluları beyaz örtüyle karşılayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde de kendini göstermeye başladı.

KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da canlı yayında aktardığı üzere 4 gün boyunca devam etmesi beklenen yağışların özellikle cumartesi gününden itibaren iyiden iyiye yoğunlaşacağı kaydedildi.

5-7 SAAT ARALIKSIZ KAR YAPABİLECEK GÜCE SAHİP

Paylaşılan radar görüntülerine göre, İstanbul'da aralıksız 5-7 saat kar yapabilecek güce sahip vortex, cumartesi günü boğaz ve çevresinden giriş yapabilir.

BUGÜN VE YARIN DENİZ EFEKTİ KAR YAĞIŞLARI OLACAK

Vortex'in İstanbul'a nereden giriş yapacağı henüz netleşmezken, meteorolojik kaynakların gelişmeleri radar üzerinden anbean takip ettiğine vurgu yapıldı. İstanbul'da bugün ve yarın ise deniz efekti kar yağışlarının etkisini göstereceği kaydedildi.

VORTEX NEDİR?

Vortex, Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre vortisitiye neden olan, atmosfer içindeki dairesel veya kendi ekseni etrafında dönen hava akımıdır. Atmosfer içindeki dairesel veya kendi ekseni etrafında dönen hava akımına 'vortex' deniyor. Vortex kar yağışı, etkilediği noktalarda kısa sürede yoğun yağışlar ve kuvvetli fırtınalar oluşturmasıyla biliniyor. Vortex, etkili olduğu lokasyonda kısa sürede bol yağış bırakır, ani fırtınaya neden olur.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Bakanlık yeni düzenlemeleri duyurdu Yolcu midibüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber