7 - 13 Ağustos Haftası Burç Yorumları!

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

Merhaba sevgili okurlar, keyifli bir hafta olması dileğiyle ...

Ayın Koç burcunda seyri ile başlıyoruz yeni haftaya ve tam da Nisan ayındaki tutulma derecesinde. Yani tutulmanın tetiklenme etkisini hissedeceğiz. Doğa olaylarında artış görülebilir, benzer gündemleri karşımıza getirebilir. Koç doğası ile uyumlu olarak daha hızlı, enerjik, atak, hareketli, sportif, heyecanlı, sabırsız ve  acemi tavırlar içinde olabiliriz.  Ay aynı zamanda Kad ile tam kavuşumda bu da bizim hayat yolumuzda, kaderi planımızda belirleyici bir hafta olabileceğini gösteriyor. Gökyüzünde bir yandan da Plüto Juno karşıtşığı düğümler ve Ay'ın dahiliyle grand cross oluşturmuş durumda. Özellikle ilişkiler ve evlilikler adına bazı zorlayıcı kadersel gündemler yaşatabilir. Gökyüzünde bir süredir hakim olan konumların kişileri ve ilişkileri hazırladığı bir takım koşulllar mevcut, zaman zaman sizlere de aktardık; şu anki görünüm de bir takım tamamlanmalarla süreci devam ettirecek gibi gözüküyor. Uranüs ile R.venüs- Lilith karesi de ilişkileri zorlamaya devam ediyor. 3.şahısların ilişkiye dahiliyeti, kopmalar, boşanmalar maalesef olası. Tabi bunlar hep çürümüş, sağlam olmayan, vadesi dolmuş ve hayat planımızdan çıkması gereken yapıları elemek için.

Güneş ile Ay arasında dengeli bir görünüm oluşsa da Güneş de Jüpiter ile partil karede. Ego zehirlenmesine aman dikkat zaten Aslanda pek çok yerleşim var ve enerji kibirli, bencil, egosantrik ve narsistik bir alan yaratımını destekliyor. Venüs de Retroda ve Nemesis görünüme ilerleyip ardından 14 'ünde Lucifer pozisyona geçecek, üstelik Lilith eşliğinde. İntikam, zalimlik, şiddet suçları, ilişkilerde şüphe, tutku bağlantılı kopuşlar ve şiddet eğilimleri maalesef artar. Bu anlamda zor bir hafta olduğunu unutmayın. Ego potansiyeli de yüksek, zorlayıcı kombinasyonları olan bu haftada kibirimizi, bencilliğimizi frenlememiz gerekiyor. Dürtü kontrolünün çok önemli olduğu günlerdeyiz.

Güneş de hafta içinde Dubhe ile kavuşum yapacak ve bir diğer  tutulmaya tetik verecek. 6 Şubat depreminde de etkili olmuş olan bu tutulmanın tetiklenmesi bu haftayı depremsellik adına da olasılıklı bir hafta yapıyor olacak maalesef... Yine ilginç doğa felaketlerine, olaylarına da şahit olabiliriz. Çarşamba günü net görünüme gelen bu kavuşum haftanın etkili bir diğer görünümü. Ardından da Güneşin YOD apexine ilerlediği bir sürece ilerliyoruz bu etki ise önümüzdeki hafta kendisini gösterecek. Depremsellik tüm dünyada olacağı gibi ülkemizde de ivme alabilecek.

Merkür Mars kavuşumu Jüpiter ile uyumlu açıda yeni fikirler projeler üretmek, bunları geliştirmek, lanse etmek adına uygun bir görünüm. Düşünüp hayal ettiklerimizi gerçekleştirmek üzere harekete geçmek... Bir diğer açıdan uslubumuzda sert, agresif çıkışlara, abartılı tavır ve tepkilere de dikkat etmeliyiz.

Gökyüzü aslında değişim ve dönüşüm odaklı adımlar atmamızı istiyor bizden. Etki aldığımız alanlarda büyük değişimler yaşadığımız süreçlerden geçmemiz olası. Özellikle toprak grupları, Boğa, Başak ve Oğlak burçları bu etkiyi yoğun hissediyor olmalılar. Yine ekonomik anlamda da dengelerin ciddi değiştiği, sistemlerin dönüştüğü süreçlere tanıklık edeceğiz. Ani ve beklenmedik durumlarla karşılaşabileceğiz. Ani harcamalar, ödemeler, ani başlayan ve muhtemmelen bitecek de olan ilişkiler getirebilir. Çarşamba günü netleşen Venüs-Uranüs karesi bu etkileri yoğun hissedeceğimiz zamanları gösteriyor. Haziran ayının ilk haftası ile benzer gündemler yaratabillir. O günlerdeki bazı ekonomik kararlar yeniden irdelenebilir veya yapılandırılabilir. İlişkilerinizin gündemleri de paralel ilerleyebilecektir.

Perşembe günü Merkür Jüpiter net üçgen açısı hakim. Zihnimizi verimli ve fikir-proje geliştirici işlerde verimli kullanabileceğimiz bir gün. Eğitimlerimizin, akademik çalışmalarımızın, ticari faaliyetlerimizin, iletişimimizin gelişime açık olduğu bir hafta, yoğun etki ise dediğim gibi perşembe günü.

Cuma günü Mars Chiron net 150'liliği gerçekleşirken Merkür de Mars ile kavuşum ve Jüpiter'e  uyumlu açıda olacak ve Mars Uranüs ile üçgen açıya ilerlemekte... Toprak grubundaki bu kombinasyon bu hafta ani kararlarla, köklü  değişimleri hedefleyip harekete geçebileceğimizi gösteriyor. Bazılarımıza hayat yolunda önemli virajları döndürebilecek bir görünüm bu. Chiron kontağı  olduğu için ani kaza ve yaralanmalara karşı çok dikkatli olmalıyız. Ummadığımız durumlar, sakarlıklar getirebilir çünkü bu açı farkındalığı düşürecektir.

Cumartesi günü Güneş Chiron üçgen açısı aktive oluyor. Kişiliğimizi, benliğimizi şifalandıracak gündemler getirecek ve rahatlatacak bizleri. Bir nevi iç huzur, farkındalık diyelim biz buna. Farkındalıkla gelen tamamlanmalar yaşayabiliriz. Varlığımızın eksik yönlerini farketme bilincine ulaşabilir, şifalandırabiliriz. Karmik kazanımlarımızı yeniden kenimize katabiliriz...

Venüs Güneş ile kavuşuma giderken burada KAD 'dan olumlu açı alacak. Tüm olumsuz koşullara rağmen, hayat yolunda edinmemiz gereken farkındalıkları zorluklarla karşılaşınca keşfedebiliryoruz. Mesele dersi alıp yola devam edebilmekte.  Öyle günlerden geçiyoruz ki kendi ufak yaşamlarımızdan sıyrılıp olaylara biraz daha üst pencereden bakabilme becerisi edinmemiz gerekiyor. Şartlar ve koşullar değişirken esnek olamayan kırılacak bunu unutmayın. Adapte olma becerisi farkındalıkla artacaktır. Kendi iç dengelerimizi oluşturamazsak, gökyüzünün hayatlarımıza olan etkisine daha fazla maruz kalırız. Gelen tesirleri göğüsleyecek iradeyi geliştiremez ve gelen etkinin hükmünü yaşarız. Oysa insan çok güçlü yaratılmış bir varlıktır, özünü anımsayabilirse... Gelecek haftaya dek hoşcakalın :)

Her zamanki gibi gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; aşk ilişkileriniz ve spekülatif para piyasalarındaki yatırımlarınız adına çok dikkatli olmanız gereken bir hafta. Ani gündemlere açıksınız. Ani bir aşk ilişkisine çekilmeniz, varolan ilişkinizde şüphe, kıskançlık vb. negatif gündemlere odaklanmanız olası. Çocuklarınızla ilgili ani harcamalar söz konusu olabilir. Bir diğer yandan yaralarınızı saracağınız etkiler de yok değil. Doğru değerlendirilirse özellike hal ve tavrınıza ilişkin önemli farkındalıklar getirecektir. Hobileriniz ve sanatsal eğilimlerinize ilginiz yoğunlaşabilir. Kariyer alanınızda, para kazanma şeklinizde önemli değişimlerin eşiğindesiniz. Farklı projler geliştirebilir bunları hayata geçirecek potansyeli ve gücü kendinizde bulabilirsiniz bu hafta. Gelirlerinizi genişletmek adına bu hafta aklınızdan geçenleri yapamasanız dahi bir kenara not alın :)

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; aile içi ilişkilerinize bu hafta dikkat. Ani krizler, gündemler koşulları değiştirebilir. Bazı kopuşlar yaşanabilir. Kıskançlık, haset, intikam alma gibi duyguları yansıtan durumlar verebilir gökyüzü.  Bu hafta ev, gayrimenkul, arsa vb. ile ilgili ani harcamalar gündeme gelebilir. Bunlara ev içi tadilat , dekorasyon vb. masrafları da dahil edebiliriz. Aşk hayatınız, partneriniz, çocuklarınız, hobileriniz, spekülatif piyasalardaki yatırımlarınızla ilgili ani kararla birlikte bir takım yeni süreçlere adım atabilirsiniz. Bu çocuğunuzun eğitim hayatıyla da ilgili olabilir, kendinize yöenlik yeni bir hobi, bir spora başlamak şeklinde de çalışabilir. Her koşulda bu alan yeni fikir ve başlangıçlar adına çok aktif. Aileye yeni bir bebek katmak fikri bile olabilir bu. Bilinçaltınızın, karmik tortularınızın şifalandığı günlerden geçerken, meditasyon vb. çalışmalar etkiyi arttıracaktır.

 İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; yakın çevreniz ki buna kardeşleriniz ve kuzenlerinizi de dahil edebiliriz, eğitmenleriniz ile ilişkilerinize dikkat etmeniz gereken bir hafta. Ani harcamalar da gündem olabilir bu alanda örneğin ani bir eğitime başlamanız ve ona ödeme yapmanız gibi. Yine aracınız masraf çıkarabilir. Seyahat planlarınızda, ödemelerinizde değişiklikler olabilir ya da yakınlarınıza para harcamanız gerekir...  Kendinizi ve fikirlerinizi gereğinden fazla önemseyip yanılgılara düşebilirsiniz. Bir diğer yandan eviniz ve aileniz ile ilgili ani kararlar almanız ve eyleme geçirmeniz söz konusu olabilecek. Bu bir taşınma kararı olabilir, şehir değiştirme kararı olabilir... Ama her ne olacaksa gündeminize bir anda ve çok da kontrol edemediğiniz süreçlerle dahil olacaktır. Yaşama dair umutlarınızın destek gördüğü bu haftayı, olumlu enerjilerle, güzellikleri düşünerek geçirin ve çekin yaşamlarınıza :)

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; finansal konularda bu hafta çok dikkatli olmalısınız. Kime güvenmeniz gerektiğini iyi değerlendirin ve riskli yatırımlardan kaçının. Zeminin sizin adınıza stabil ilerlemeyeceğini, ani gündemlere açık olacağını unutmayın. Özdeğerinizi sorgulatacak kişilerden de uzak durun. Ani bir kararlar yeni bir araba alabilir, bir seyahate çıkabilir, bir eğitime katılabilir veya eğitim vermeye başalyabilir ya da bir kitap yazma veya lanse etme gibi çalışmalara dahil olabilirsiniz. Yakın çevrenizle iletişim trafiğiniz artabilir. Ticari fikirler üretebilir, sosyal medya - reklamcılık gibi alanlarda projelerinizi geliştirebilir, lanse edebilirsiniz. Kariyer alanınızdaki huzursuzluklar şifalanabilir sizlerde bu alandaki eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz bu hafta.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; burcunuzdaki Venüs ile ilgili bu haftaki gelişmeleri detaylı yazdım sizlere etkisi ise ilişkileriniz ve finansal konularda olabilir.  İlişkilerde kopuşlar, marjinal eğilimler söz konusu oalbilir. Öncelikle çok fazla ego ve kibir çalıştırma potansiyeliniz var bu hafta, bu da kendi iç dengelerinizle biraz oynayabilir bu hafta. Bunun hayatlarınıza yansıması sağlığınız üzerinde de etkili olabilir bu nedenle dikkatli olun. Kalp, tansiyon, dolaşım gibi dorunlarınız varsa ilaçlarınızı alın ve kendinizi koruyun. Ani gündemlere, şok edici haberlere açık bir haftadasınız. Özellikle de kariyer alanınızda bazı değişimler yaşayabilirsiniz. Maddi gelirlerinizle ilgili yeni alanlar geliştirmek ev bunlarla ilgili adımmlar atmanız olası. Esnek olmanız gereken de bir hafta. Esnek ve değişime dirençsiz malum sabit etkilisiniz ama sistem sizden biraz değişim bekliyor. Para ile ilgili farkındalık geliştirmeli bunun da bir çeşit enerji alanı olduğunu unutmamalısınız. Belki bu alandaki blokajlarınızı da gözden geçirebilirsiniz. Kişiliğinizi benliğinizi şifalandırıcı şeylerle ilginenin buhafta enerji çok musait.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; arkanızdan dönen fesatlıların, kıskançlıkların bol olduğu, sizden intikam almak isteyenlerin olduğunu duyduğunuz bir hafta olabilir. Bunun yanı sıra aniden gözlerden uzak yaşamanız gereken bir gizli ilişkiye çekilebilirsiniz. Bu anlamda dikkatli olmalısınız. Kontrol edemediğiniz bir alandan etki aldığınız için ve Uranüs ile Lilith de devrede olduğu için, hem böyle gündemler hayatınıza çekilir, hem de direnç göstermeniz güçleşebilir. Ama haftasonuna doğru derin farkındalıklar geliştirebileceğiniz, bilinçaltınızı şifalandırabileceğiniz etkiler de mevcut. Hayatınıza dair önemli kararlar almanız ve uygulamak üzere eyleme geçmeniz olası. Gerek, kariyer, gerek eğitim, akademik kariyer amaçlı olsun ani gelişen yurtdışı fırsatlarınız da oluşabilir. Yaşam yolunda önemli adımlar atılabilir bu hafta. Hukuki bir süreçle ilgili başlangıçlar da olası.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; yaşama dair istek ve arzularınızla  ilgli bazı gecikmeler yaşayabilirsiniz bu dönem. Ani harcamalara da açıksınız bu alanda. Sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınız alanında ani, beklenmedik gerginliklere maruz kalabilirsiniz. Kıskançlık, haset, intikam alma duygusu geliştiren bir takım kişiler olabilir.  Bu ev alanında dikkat etmekte fayda var. Herkese herseyinizi anlatmayın bir süre. Sosyalleşme amaçlı katıldığınız aktivitelerde de harcamalarınız dengesiz olabilir o nedenle dikkat. İstek ve arzılarınızı finansal durmunuza göre ayarlamalısınız. Bu hafta bilinçaltı çalışmaları, terapi almak vb. süreçlerle ilgili bir takım kararlar almanız ve başlamanız söz konusu olabilecek. Derin kokularınızı, köklenmiş blokajlarınızı dönüştürmek adına çalışmalar yapabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bazı çözülümler de getirebilir. Şifalandırıcı bir operasyon ve hastane süreci  verebilir.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; kariyer alanınızla ilgili bir takım ertelemeler veya ertelenmişliklerin aniden tekrar gündeme gelmesi, iş yerinde arkadaşlarla yaşanabilecek ani gerginlikler, kıskançlıklar, mobing  vb. durumlar söz konusu olabilecek. Kariyer ve iş alanınızda arkadaş ilişkilerinize ve para alış verişlerinize bu nedenle dikkat edin. Bu alanda değerinizi doğru değerlendirin ne olduğundan fazla görün kendinizi ne de eksik her ikisi de bu hafta sizin etki alanınızda olabilecek. Kariyer ve iş yaşamınızda isteklerinizde bunu göz önünde bulundurun ve aşırı kibir ve egoya yenik düşmeyin. İstek ve arzularınız, yaşama dair umutşarınız, planlarınız, hedeffleriniz bu hafta bazı fırsatlarla gerçekleşebiliryor olacak. Ortaklarınız veya eşinizin desteği ile bir takım adımlar atmanız, projelerınızi geliştirmeniz söz konusu olabilecek. İkili ilişkiler alanında önemli değişimlerin eşiğinde olabilirsiniz. Aslında en önemlisi istediklerinizle ilgili farklı bir farkındalık boyutuna geçecek olmanız ve hedeflerinizin de bu bağlamda değişecek olduğunu idrak etmeniz olacak.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; uzakt ayaşayan akrabalarınız, yabancı ülkelerle olan ticari bağlantılarınız, veya varsa uzakta yaşayan partneriniz ile ilgili ani, beklenmedik gelişmelere açık gökyüzü. Vize işlemleriniz, pasaport işlemleriniz, eğitim başvurularınız vb. yurtdışı bağlantılı konularla ilgili bir takım aksilikler, süpriz durumlar oluşabilir bu hafta. Bunlarla ilgili harcamalarınız da artabilir.  Dış ticaret ile ilgiliyseniz beklentinizden farklı finansal koşullar yaşanabilir. Bu noktada görünenden daha iyimser bir tavır yerine olanı olduğu gibi görebilme farkındalığı kazanç getirecektir. Kariyer ve iş yaşantınız bazı hayata geçireceğiniz projeler, fikirler, uğraşlar ile rutinlerinizde değişikliğe sebep olabilir.  Ani gelişecek değişik koşullar gündem olabilirken, kariyer alanında bir takım fırsatlar da sizinle olacaktır. Titiz ve detaylı yürüttüğünüz proje bazındaki oluşumlarınızı hayata geçirebilme fırsatı da diyebiliriz buna.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; sizler bu hafta finansal adımlarınızda dikkatli olmalısınız. Ummadığınız ödemler, borçlar çıkması ve bir şekilde harcamalarınızın artması söz konusu olabilir. Bir diğer çalışma şekli de bekeldiğiniz bir kredinin ertelenmesi, nafaka  ödemesinin gecikmesi tarzında olabilir. Finansal potansiyelinizi doğru okumalı , gelir gider dengenizi doğru ayarlamalısınız. Aile - ev ile ilgili gündemleriniz de yoğun olabilecek bu hafta. Yurt dışı bağlantılı bir takım planlarınızı gerçekleştirmek adına harekete geçmeniz olası. Yurtdışında eğitim, yurtdışı bağlantılı ticaret vb. konularda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Akademik ve hukuksal alanda da destek görceksiniz, olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz bu konularda.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; ikili ilişkiler, evlilik, ortaklıklar ile ilgili ani, beklenmedik, süpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu var olan ve zarar veren toksik bir yapıdan kopuş da olabilir, yeni bir ilişkiye doğru ansızın çekilme şeklinde de çalışabilir. Ama Uranüs ve Lilith devrede ve eş evinizde bunu da unutmamak lazım. Bir diğer açıdan yine eş veya ortağa karşı aşırı kibir ve egodan da uzak durun. Dediğim gibi bu gökyüzü koparıcı etkiler de getirir. Sağlığınızla ilgili bir takı gelişmeler söz konusu olabilir. Süregelen bu durumlarla ilgili bir takım tedavvi başlangıçları söz konusu olabilecek. Bu bir terapi başlangıcı da olabilir yanı sadece fiziksel değil psikolojik bir süreçle de alakalı olabilir.  Finansal anlamda eş veya ortağın parası ile ilgili daha doğrusu ortaklı paralarla ilgili bir takım yatırım planları yapmanız olası. Kredi başvurusu vb.  finansal durumlar için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Farkındalığınızı geliştirici bir hafta. En güzel haliyle değerlendirin dilerim.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; iş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde gerginliklerden uzak durmanız gereken bir haftadasınız. Kıskançlık, mobing gibi olumsuz koşullar oluşabilir.  İş ortamınızda ego ve kibirden, güç zehirlenmesinden uzak durmalısınız. Günlük rutinlerinize sağlığınıza dikakt etmelisiniz. Kalp, tansiyon,dolaşım gibi sorunları olanlar tedbirli olsunlar. Yeni bir ilişki, bir evlilik kararı, yeni bir ortaklık kurmanız, bu alanlarda şans ve fırsatlar yakalamanız, ani gündemlerle bir takım süpriz gelişmeler yaşamanız olası gözüküyor.

Hande Güç Onur

Tüm yazılarını göster