51 milyar dolar yatırım sözü veren BAE’den ilk hamle geldi

Bloomberg News’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre BAE’li yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Hüsnü Özyeğin’e ait Fiba Yenilenebilir Enerji’de pay alımı için görüşmeler yapıyor. İşte detaylar...

Müzakerelerin henüz sonuca ulaşmadığı ve değerlendirilen fiyatın net olmadığı belirtilen haberde iki şirketin yorum yapmaktan kaçındıkları da vurgulandı.

Haberde, muhtemel anlaşmanın Türkiye ile BAE arasındaki 51 milyar dolarlık yatırım planının ilk adımı olabileceği de belirtildi.

Masdar, Abu Dabi varlık fonu Mubadala Investment Co., Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi ve Abu Dabi Ulusal Enerji Şirketi tarafından sahip olunan dünyanın en büyük yenilenebilir enerji geliştiricilerinden biri. Masdar, güç üretim kapasitesini 20 gigavattan 2030 yılına kadar 100 gigavata çıkarmayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım çekmek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar’ı ziyaret etmişti. Bu ziyaretlerde Birleşik Arap Emirlikleri, destek olarak 51 milyar dolar taahhüt etmiş, bunun yaklaşık 30 milyar dolarının enerji alanında olacağını söylemişti.

Ankara'da ekmeğe 2. zam geldi İsrail polisine bıçaklı saldırı düzenleyen Türk vatandaşı öldürüldü Diş sararması nasıl geçer? Diş nasıl beyazlatılır?
Sonraki Haber