4-10 Eylül haftası burç yorumları

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

İyi haftalar sevgili okurlar. Sağlıklı, mutlu ve keyifli bir hafta olması dileğiyle ...

Haftanın ilk anlarına Ay Boğa transiti ve Güneşle yaptığı uyumlu açı ile giriyor olacağız. Kendi iç dengelerini koruyan bir hafta diyebiliriz. Ama ilişkiler adına biraz zorlayıcı  olacağa benziyor. Konuları abatma, büyütme eğilimi, ilişkilerde platonik alanda kalma ve acı çekme verebilecek özellikle bulunduğu sabit yıldızın da etkisi ile. İştahımız açık olabilir, yemeye içmeye daha düşkün olabiliriz. Konfor alanımız, rahatımız, güvenimiz ön planda olurken bazı adımlarda güçlük yaşayabiliriz. Çünkü bu duyguları da abartmamız olası. Fazla ve gereksiz harcamalara açık olunabilir böyle zamanlarda. Finansal olarak da zorlayıcı bir hafta olma potansiyeli zaten var. Belli ki bir takım ekonomik gündemler de ön planda olacak o nedenle gereksiz harcamalardan kaçınalım.

Haftanın iletişim ile ilgili de bir takım hak edilmiş fırsatlara açık olduğunu söyleyebiliriz.  Merkür Jüpiter net trinesi gerçekleşirken biri retro diğer ise S pozisyonda olacak. Özellikle Jüpiter'in 8 Eylül'de durağandan retro harekete geçişiyle birlikte, iletişimle ilgili geçmiş dönemdeki hataları, sorunları telafi etmek mümkün olabilecek. Bir takım fikirler, projeler üretmek adına çalıştırılabilir ve özellikle eğitim alanında eksiklerimizi tamamlatacak bir takım fırsatlara açık olabiliriz. Geçmişten gelen bazı sorunları doğru iletişim alanında kalarak çözmek mümkün olabilir. Seyahatler gündeme gelebilir. Zihin daha meşgul ama daha verimli işleyebilir. Eğitim ile ilgili bir takım kararlar, projeler duyabiliriz basın aracılığıyla. Gündemde eğitim yoğun yer alacaktır ki yeni eğitim öğretim yılı da başlarken bu gökyüzü şaşırtıcı olmasa gerek. Bu dönemde eğitimle ilgili varolan kararlar ve  başlangıçlar da birkaç kez gözden geçirilebilir, değiştirilebilir; Merkür Retro ilebaşlıyoruz malum...

Bu haftaya aynı zamanda belirtmiş olduğum gibi Jüpiter'in durağan hareketiyle başlıyor olucaz ve ardından retroya geçecek. Durağan olduğu zaman zarfı verimsiz olsa da retro itibariyle bizlere bazı konu ve gündemlerle ilgili kaçırdığımız fırsatları yeniden getirebilecek. Boğa burcunda gerilerken maddi konular, ekonomi, yaşam standartları gibi konularda yeni fırsatlar, yeniden değerlendirme imkanları, ve bu alanlarda iyileştirmeler yapma çabası içersinde olabiliriz. Jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak bu konuları tekrar tarayacaktır. Tabi kanunlar, yasalar, dini-felsefi konular ve yabancılarla ilgili gündemler de yaratacak. Mülteci sorunu  da  muhtemelen fazlasıyla gündeme gelebilecek.

Hafta Ay ve Jüpiter'in Venüs ile olan sert kontağıyla başlarken, Venüs S pozisyonda ve Juno ile de kavuşumda. İlişkiler, özellikle evlilikler ve hatta finansal ilişkiler, ortaklıklar adına bazı sert, zorlayıcı, harekete geçirici gündemler hatta sonlanmalar verebilir. Venüs retrosu 5 Eylül'de biterken gölge günleri hafta boyunca etkili olacak. Bir takım sorgulamalar yapıldı ve kararlar alındı pek çoğunuz için süreç kolay geçmedi ama yavaş yavaş etki azalacak artık. Venüs 22 Temmuz'dan bu yana olan süreci tekrar tarayarak ileri hareketine geçecek. Merkür de 17 Eylül'de retrodan çıkınca diyalog kurmak daha sağlıklı zeminlerle ilerleyebilecek. Kolay bir hafta değil eminim pekçoğunuz çokca yorgunsunuz.  Bakış açılarımızı değiştirip, dönüştürdüğümüz günlerden geçiyoruz... Venüs retrodan çıkarken, onun yönettiği Boğa burcunda Jüpiter retro hareketine başlıyor. Unutmayın karmik dönemlerden geçiyoruz, fırsatlar ve yaratımlar iyisi ile kötüsü ile, kol kola ilerliyor. O nedenle Jüpiter retro iken etik ve doğru alandan uzaklaşmayın. Kimsenin hakkına girmeyin ki günü geldiğinde bedel ödeyen olmayın... Jüpiter yazılı olmayan ahlak kurallarını simgeler. Retro dönemlerini fırsata dönüştürmek içsel sorgulamalarla, arınmakla mümkündür. Vicdanınızın terazisi en büyük yol göstericidir, tabi susturulmadıysa... Farkındalıkla değerlendirmenizi dilerim.

6 Eylül'de Güneş, retro Merkür ile kavuşum halinde olacak. Bu gün Ay artık İkizler burcunda ve Ay'ın hareketlerine de baktığımızda bir takım kararlar aldığımız, bazı konularda harekete geçme, başlatma dürtüsünde olduğumuz bir diğer yandan da son derece disipline ve sorumluluk bilinci ile hareket etmemiz gereken bir gün. Ciddiyetin hakim olduğu, keyifin, duygusal beslenmenin biraz düşük seyredebileceği, baskılı bir gün.  Harekette bereket var bu gün anlayacağınız.

8 Eylül'de Güneş Jüpiter ile net trinesini gerçekleştiriyor. Yılın bereketli şanslı günlerindendir. Kişiliği, özgüveni besler. Bu gün geçmişten gelen bazı fırsatların yeniden gündem olması, sorunların  iyileştirici etkiler alması mümkün olacaktır.  Otorite figürlerinden destek  görebiliriz; akademik, hukuksal konularda çözümler getirebilir. Ay artık Yengeç burcunda; aile, yuva, sevkat arayışımız artarken geçmişe odaklı ve duygusal olabiliriz. İlişkiler adına biraz krizli çalışabilecek bir gün yine finansal adımlara da dikkat edilmeli.

9 Eylül cumartesi günü biraz dürtsüsel etkiler altındayız öfke kontrolsüz durumlar, kavga patırtı yaratabilecek bir gün. Mars Uranüs ile 135lik açıda, Jüpiter ile de 150 liliğe ilerlerken haftasonu itibariyle kavgaların yanısıra şiddet olayları ve kazalar adına da artış verebileceği için dikkatli olmakta fayda var. Ülke adına da önemli bir tetik sayabiliriz bunu sınırlarımızda sorun yaşatabilir. Sınırları savunma gibi, vatan toprakları ile ilgili ani gelişmelerle gündeme gelebilir.

10 Eylül pazar, haftanın son günü duygusal anlamda romantik etkiler ile başlıyor. Belki iletişim alanında ufak tefek sorunlar verebilir ama genelde dediğim gibi iyimser bir yapıdayız. Yalnız Plüton'un bir baskısı var manipülasyonlara açığız bu nedenle bu iyimser halin gözümüzü perdelemesine izin vermemeli, karşılaştığımız konu ve kavramları irdelemeliyiz. Baskı, şiddet ve zorbalık yaratabilir bu görünüm aynı zamanda. Bastırdığımız korku ve duygularımız gün yüzüne çıkarken  daha kaba ve yıkıcı olabiliriz. Empati düşer. Bu durumla yüzleşip, dönüştürmeye çalışmak şifalandırıcı olacaktır. Ay akşam saatlerinde de  Aslan burcuna geçecek. Pazar günü sanatsal aktiviteler ve bir takım yaratım süreçleri için ilham verici enerjiler barındırıyor da olacak.

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta maddi konular gündeminizde yoğun yer alabilecek. İş ortamınızda eksik kalan, tamamlanması gereken bir takım projelerin bu hafta tamamlanması ve size maddi gelir kapısı oluşturması mümkün gözüküyor. Bu alanda kaçan fırsatlarınız yeniden kapınızı çalabilecek. İptal olmuş bir işiniz tekrar başlatılabilir örneğin. Kısacası geçmiş dönemde değerlendirilemeyen bir takım fırsatlar yeniden kapınızı çalabilir ve bu sefer değerlendirmeniz mümkün olabilir. Maddi konularda ve işnizle ilgili şanslısınız. Ayrıca sağlık olarak da şifalanacağınız bir hafta. Süregelen hastalıklarınızla ilgil doğru teşhis ve tedavilerle çözüme ulaşabileceksiniz. İş arkadaşlarınızla, çalışanlarınızla iletişiminize dikkat bu hafta. Özellikle çarşamba günü biraz yorucu olabilir bu anlamda.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta sağlığınız, dış görünümünüz, yaşam-kariyer hedefleriniz gibi gündemler yoğunlukta olacak sizler için. Bir takım şans ve fırsatlar elde edebileceksiniz. Özellikle çocuklarınızla, eğitimleriyle ilgili fırsatlar olabileceği gibi, spekulatif piyasalarda kaçırılmış bir fırsatın yeniden gündem olması olabilir bu. Şayet partnerinizle ilgili sorunlarınız varsa gidermek adına olumlu etkiler altındasınız. Aşkta kaçan fırsatlar yeniden kapınızı çalabilir :) Aile bireyleri ile olan ilişkiler adına da biraz gergin görünümler mevcut buna dikkat. Abartılı tepkilerden, ev ile ilgili abartılı ve gereksiz harcamalardan kaçının.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta bilinçaltınız, sezgileriniz, rüyalarınız aktif olacaktır. Sağlığınızla ilgili gündemleriniz de olabilir. Bilinçaltı çalışmaları, meditasyon, terapi almak gibi girişimleriniz olabilir ki bir süredir olmasında fayda var diye de yazdık hep. Çünkü bu alanda farkındalığınızı arttıracak süreçlerden geçiyorsunuz ki bu bazen yorucu süreçler olaylarla gelişebilir. Bir diğer önemli alan da aileniz, yuvanız, gayrimenkulleriniz olacak. Bu alanda kaçan bir takım fırsatlar yeniden karşınıza düşebilir. İstediğiniz bir ev gibi örneğin. Sorun yaşadığınız aile bireylerinizle buzları eritmek, ilişkileri şifalandırmak adına da iyileştirici etkiler söz konusu. Ama komşu, kuzen gibi yakın çevreniz ile ilişkilere dikkat. Ticaretle uğraşanlar finansal harcamalara dikkat. Eğitim ve seyahat gibi konularda da harcamalar artabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınızla ilgili gündemleriniz artabilir. Daha fazla sosyalleştiğiniz, yakın  arkadaşlarınızın desteğini yoğun hissettiğiniz bir hafta olabilir. Bir takım istek ve arzularınızla ilgili daha önce kaçırdığınız fırsatlar yeniden karşınıza çıkabilir ve bu sefer değerlendirebilirsiniz. Bu haftanın bir diğer gündemi de komşu, kuzen, kardeş gibi yakın çevreniz üzerinden gelebilir. Onlarla ilgili süpriz gelişmeler olabilir, daha önce kaçırdığınız bir eğitime katılabilir, çıkamadığınız bir seyahate çıkabilirsiniz. Yakın çevrenizden birileriyle eğer aranızda bir gerginlik, sorun, iletişim kopukluğu oluştuysa bunları çözebilir, iletişiminizi iyileştirebilirsiniz. Trafikte dalgınlıklara karşı dikkatli olmalısınız. Aile ile ilgili sıkıntılı gündemler oluşabilir. Aile bireylerinin sağlığına dikkat.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta  kariyer alanınız daha fazla gündeminizde yer alabilir. Burcunuzda retro yapan Venüs salı günü itibariyle düz harekete geçerken sizler de hala gölge günlerinde olsanız da bir nebze rahatlıyor olacaksınız. Değer dugunuzun arttığı, hayattan aldığınız keyfin çoğaldığı günler yaklaşıyor. Az daha sabır. İkili ilişkiler ve finansal gündemler adına hala dikkat etmeniz gereken günler. Özellikle işinizle ilgili harcamalara bu hafta dikkat etmelisiniz. Bu alanda güzel etkiler de alıyor olacaksınız, kariyerinizle ilgili kaçırdığınız bir takım fırsatlar yeniden kapınızı çalabilir ve bu sefer değerlendirebilirsiniz. Tamamlanmamış, yarım kalmış görüşmeler, projeler adına da destekleyici etkiler alıyorsunuz. Maddi anlamda da fırsatları beraberinde getiriyor olacak tüm bu süreç.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; Merkür retro burcunuzda devam ederken ve sizi biraz yavaşlatıp, yarım kalmış işlerinizi tamamlatıp, yeniden gözden geçirmeniz gerekenleri hatırlatırken, bu hafta Jüpiterin dokunuşlarıyla kaçırdığınız bir takım fırsatları yeniden önünüze getirebilecek. Gerek sağlığınız, gerek dış görünümünüz adına iyileştirici etkiler alırken, bazı hedeflerinizi gerçekleştirmek adına da destekler alacaksınız. Projelerinizi büyütebilir, lanse edebilir, geliştirebilirsiniz. Bu hedef ve projeleriniz yurtdışı bağlantılı da olabilir. Bereket ve bolluk sizlere dokunurken, kilo almanıza da vesile olabilir, iştahınız da açık olabilir bu hafta :) Yabancılar, akademik kariyer, hukuki süreçler, yurtdışı bağğlantılı seyahat, eğitim gibi konularla ilgili de yine kaçan bazı fırsatlar yeniden gündem olabilir. Uzaklara odaklısınız :)

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta sizler için biraz kaotik süreçler getirebilir. Sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir ama yanısıra iyileştirici etkiler de barındıracak. Ödemeler, krediler, nafaka, burs, emeklilik, miras, ortaklı paralar, eşin parası gibi konularda daha önce değerlendiremediğiniz bir takım şans ve fırsatları yeniden elde edebilirsiniz. Ruhsal ve mental sağlığınız adına da iyileştirici etkiler alıyorsunuz. Ama öncelikle sorunları büyütüp gün yüzüne çıkartabilir bu gökyüzü görünümleri, dolayısıyla bu anlamda biraz yorucu olabilir sizler için psikolojik açıdan. Yine gizli düşmanlarınızla ilgili bir takım gelişmeler verebilir, onları yolunuzdan çekebilir, varlıklarını gösterebilir; dolayısıyla sizleri  koruyucu etkiler barındırabilir. Yakın arkadaşlarla olan ilişkilere dikkat etmek gerekecektir bu hafta. İsteklerinizle iligi aşırı ve gereksiz harcamalara da dikkat. 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta ikili ilişkiler ve ortaklıklar eviniz hareketli olacak. Evlilik ve ortaklıklarınızda varolan sorunları iyileştirici, etkiler alıyorsunuz. Tabi duruma göre büyüte de bilir bazılarınız için ama yine de çözüm getirici olacaktır. Yakın arkadaşlarınızla geçmişte yaşadığınız sorunlar bu hafta çözüme kavuşabilir. Ertelediğiniz, ötelediğiniz bazı istek ve arzularınızla ilgili fırsatlar yakalayabilrisiniz ki  buradaki şans enerjisi, çocuklarınızın eğitimindeki bir takım olumlu gelişmeler olarak da çalışabilir. Dahil olduğunuz sosyal topluluklar, gruplarda öne çıktığınız, bazı şans ve fırsatların size sunulacağı, hakedişleriniz doğrultusunda elbette, bir gündem yaratabilir. Sizi toplum önünde, sosyal medyada daha görünür kılabilir. Hatta bir ihtimal buralardan bir eş veya ortak da getirebilir hayatlarınıza. Sosyal statünüzde iyileşme, evlilik,  kariyerde ise terfi gibi hakedişlerinizi getirebilir.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta günlük rutinlerinizi yeniden düzenlemek, sağlığınızla ilgili tekrarlayan süreçlerin çözümlenmesi, iş ortamınızla ilgili iyileştirici, düzenleyici  süreçler sizlerle olacaktır. Kariyerle ilgili de kaçan bir takım fırsatların tekrar kapınızı çalmasaı ve bu kez değerlendirmeniz söz konusu olabilecek tabiki hakedişleriniz doğrultusunda. Bu bir terfi, yarım kalmış ya da kaçırılmış bir projenin tekrar gündeme gelmesi olabilecek. Çalışanlarınız, iş arkadaşlarınızla da aranızı düzeltmeniz adına iyileştirici etkiler alacaksınız. Bu hafta uzakta yaşayan akrabalarla olan ilişkilerde dikkatli olmak gerekiyor. Şayet yurtdışı bağlantılı ticari işleriniz varsa bu alanda da finansal konularda temkinli olun. Gereğinden yüksek fiyata alış, beklenmedik ödemeler, girdi çıktı arasında dengesizlikler oluşabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta özel hayatınız, partneriniz, çocuklarınız, hobileriniz varsa spekülatif piyasalardaki yatırımlarınız gündeminizde yoğunluk kazanabilir. Çocuklarınızın eğitim hayatları ve kazanımlarınız adına şans ve fırsatlar; partnerinizle olan iletişim sorunları adına da iyileştirici etkiler verebilir. Yurt dışı bağlantılı konularda,  ki eğitim, ticaret, seyahat bağlantılı olabilir bu konular, ve yine akademik, hukuksal süreçlerinizde geçmişte değerlendiremediğiniz fırsatlar yeniden karşınıza çıkabilir. Ortaklı paralar, ödemeler, krediler vb. konularda harcamalarınız artabilir. Finansal konularda temkinli olunması, gelir gider dengesinin doğru oturtulması gereken bir hafta.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta ev, aile, yuvanız, gayrimenkulleriniz ile ilgili gündemler hayatınızda daha fazla yer tutabilir. Taşınmak isteyip taşınamadığınız, almak isteyip alamadığınız bir ev ile ilgili yeni ve olumlu gelişmeler oluşabilir. Aile bireylerinden sorun yaşadığınız biri varsa aranızı düzeltecek zemini bu hafta bulabilirsiniz. Kısacası aileniz, eviniz, gayrimenkul yatırımlarınızla ilgili iyileştirici, kaçan fırsatları da yeniden önünüze getirici etkiler oluşabilecek. Okult bir eğitimle ilgili eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Ödemeler, borçlar, krediler, miras vb. finansal alanlarda, geçmişten gelen süreçlerle ilgili tekrar gündeme gelecek fırsatlar oluşabilir. Sağlığınız adına da, özellikle de mental sağlığınız adına iyileştirici etkiler verecektir. Partner ile olan ilişkilerinizde dikkatli olmalısınız, konuları büyütmemeye çalışın.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; bu hafta kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevrenizdekiler, eğitimleriniz, seyahatleriniz, ticari hayatınız, internet üzerinden yaptığınız işler gündeminizde daha yoğun yer alabilir. İkili ilişkikler ve ortaklıklarınızda diyaloglarınızı daha sağlıklı bir zemine oturtmanız, şifalandırmanız adına olumlu etkiler var. Gidemediğiniz, ertelediğiniz bir seyahatiniz, eğitiminiz tekrardan gündeme gelebilir. İşiniz ve sağlığınızla ilgili masraflarınız oluşabilir bu hafta. İş ortamında, arkadaş ve çalışanlarınızla olan ilişkilere dikkat edin, olayları büyütmemeye çalışın ve gereksiz masraflardan kaçının. Sağlığa da dikkat etmeniz hala önemli bir gereklilik sizler için.

Tüm yazılarını göster