32. yaşını böyle kutladı! Dünyanın en yaşlı kedisi olabilir...

İngiltere'nin en yaşlı kedisi 32. yaş gününü somon balığı ile kutladı. Rosie isimli kedinin dünyanın yaşayan en yaşlı kedisi olabileceği düşünülüyor.

İngiltere'nin Norwich şehrinde yaşayan Rosie isimli kedi, somondan yapılmış pastasıyla 32. yaşını kutladı. Sahibi Lila Brissett 71 yaşında ve Rosie doğduğundan beri onunla birlikte.

İngiltere, Norwich'ten 71 yaşındaki Lila Brissett, kedisi Rosie'nin 1 Haziran 1991'de doğduğunu ve Perşembe günü 32. yaş gününü yerel bir kedi kafe sahibi tarafından hazırlanan somonlu bir pastayla kutladığını söyledi.

Norwich Evening News'e konuşan Brissett, "Somonlu pastanın yarısını çoktan yedi. Öğle vakti uyanıp geri kalanını yemesini bekliyorum. Öğle yemeğine kadar sürekli uyur" dedi.

Brissett, Rosie'yi daha yavru bir kediyken sahiplendi ve kedinin veterinere yalnızca iki kez gittiğini söyledi. Bir kez 1991'de kısırlaştırılmak üzere ve ikinci kez yaklaşık beş yıl önce bir kist tedavisi için.

Brissett , Rosie'nin yaşayan en yaşlı kedi olarak onaylanması konusunda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için Guinness ile temasa geçtiğini söyledi.

Şimdiye kadarki en yaşlı kedi, 6 Ağustos 2005'e kadar yaşayan, 38 yıl 3 günlük olan Austin, Teksas'tan Creme Puff'dı.

Kaynak ve fotoğraflar 

Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Telekom Wi-Fi Çatı 25 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber