31 Temmuz - 6 Ağustos Haftası Burç Yorumları!

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

Merhaba sevgili okurlar; keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

Haftaya Ay'ın  14 derece Oğlak burcunda Vega sabit yıldızındaki seyri ile başlıyoruz. Politikacılarda, siyasi kimliklerde, devlet memurlarında görülen bir yıldız. Liderlik, işini iyi yapma, başarı kazanma gibi özellikler getiren, oğlak temalarını barındıran bir yıldız anlayacağınız. Dolayısıyla bu hafta iş ve başarı odaklı olabiliriz. Duygularımız ikinci planda kalabilir. Duygusal beslenme anlamında noksanlık hissedebiliriz. Cildimiz daha hassas olabilir. Diş- diz- kemik - sinüzit gibi problemler yaşayanlarımız olabilir. Olaylara ciddiyetle yaklaşmamız, duygusal alandan uzak mantıkla hareket etmemiz, çözüm odaklı olmamız olası anlayacağınız. Kararlarımız doğrultusunda tutarlılıkla harekete geçmemizi mümkün kılacak bu enerji.  Bir şeyleri başarma hırsı ile, duygusal yıkımlardan kaçının yalnız, tam tersi duygusallıkla ötlediğiniz gerekli adımlarınız için kullanın.

Haftanın en önemli olayı ise salı günü Kova burcunun 9 derecesinde, Türkiye saati ile 21.31 de gerçekleşecek olan süper dolunay. Sert etkileri olabilecek bu dolunayın dünya çapında. Özellikle sabit burçların yani Aslan, Kova, Akrep veya Boğa burcunun  4-14 derecesinde, Güneş, Ay, Venüs, Merkür, .Mars veya yükseleniniz yer alıyorsa önemli etkiler alabileceksiniz. Hayatlarınızda önemli yönlendirmeler, çözümlenmeler, tamamlanmalar getirebilir bu dolunay. Özgürleşme dürtüsü artarken, bir anda koparıp atıcı etkiler verebilecek. Venüs de retro yaparken, ilişkileri sorgular vaziyetteyken, gökyüzünde Başak enerjisi de hareket alanımızı etkiliyorken; konu ve kavramları haddinden fazla ve biraz da olumsuz bir bakış açısıyla sorgulayabiliriz. Sonradan üzülmemek adına sakin kalmak, ani kararlardan uzak kalmak anlamlı olacaktır. Dolunaylar zaten gergin enerjilerdir. Önemli adımlar için tavsiye edilmez.  Kova burcunun bu bölgesi çevrede olan bitene ayrıksı bir yaklaşım, anlayamama, empati kuramama gibi duygular verebilir. Bu yüzden durup düşünmek için önce kendinize sonra karşınızdakilere fırsat verin. İlişkiler için sınav dönemleri demiştim tüm retro Venüs süreci için. Bu da o süreçteki eşiklerden biri. Hayırla geçirmeniz dileğiyle...

 Anda Satürn de Merkür ile karşıt açıda olacağı için diyalog kısıtı da verecek enerji. Gerçekten birbirimiz anlamakta güçlük çektiğimiz, zihnimizin de  eleştirel çalıştığı bir enerji hakim olacak. Zihnimizi toparlamak da güç olabilecek. Hareket etme cesareti ve iradesi de varken gökyüzünde gereksiz çıkışlara karşı dikkatli olmalıyız. Fiziksel anlamda enerjisiz olabiliriz hala Satürn Mars a etki eder vaziyette, uzaklaşmış olsa da... Defalarca anlattığım üzere Venüs de hem Retro hem sert açılar altında vs. Böyle gökyüzü kombinasyonları sabır imtihanı gibidir ve bazı şeleri oldurmaya da yöneliktir. Lütfen temkinli olun bu dolunayın yoğun etkisi altında olduğumuz ilk 5 gün ve toplamda 15 gün boyunca. Satürn aynı zamanda Dolunay an haritasında yükselenle kavuşumda, bu da çevremizi saran koşulların ne denli kısıtlayıcı ve ciddi olabileceğine vurgu yapan sert bir görünüm zaten. Tutulma tetiği de olacak Dolunayın hemen ardından. Yine doğal afetler adına da riskli günler. Böcek sokmaları, akrep, yılan zehirlenmeleri artabilir. Mars ve Merkür Jüpiter ile uyumlu açısı doğru tavır ve uslubun kazandırıcı yön olduğunu gösteriyor bizlere. Jüpiterden kare alan Ay aşırı dürtüsel bir enerji ile bazı toplumsal olayların hatta gizli saklı kalmış konuların peş peşe ortaya döküleceği bir  15 gün getirebilir önümüze. Empati noksanlığı, özgürlük isteği, toplu hareket etme dürtüsü olaylarda yönlendirici olacaktır. Agresyon tırmanabilir ki birkaç gündür gelen haberlerde bunu anlayabiliyoruz. Dolunay gizli düşmanlarımızı görünür kılıp, maskeleri düşürecektir. Niyeti, kalbi iyi olanın yine yolu dikensiz olacaktır. Ama topluluklara dair karmik yapılar getirebilir... Akışta kalın bu Dolunay kontrolsüz enerjilerle gelecek ...

 Her zamanki gibi, gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun...

 Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 11. evinizden alıyor olacaksınız. Yaşama dair istek ve arzularınızı, dileklerinizi, sosyal yaşantınızı ve yakın arkadaşlarınızı temsil eden bir evden alacaksınız. Yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde daha isyankar, daha özgürlükçü bir yaklaşım içersinde tutabilirsiniz kendinizi. Biraz gergin etkiler söz konusu olduğu için ilşkilerinize de dikkat etmeli, tartışmalardan kaçınmalısınız. İsteklerinizle, niyet ve arzularınızla ilgi attığınız adımlarla ilgili bir takım tamamlanmalar getirebilir dolunay  bu evinizi aydınlatırken. Bu anlamda olumlu da çalışacaktır. Bazı yakın arkadaşlarınızla ilgili de daha önce bilmediğniz İşinizle ilgili bir takım finansal adımlarınız söz konusu olabilir. Var olan işinizde maaşınızın iyileştirilmesi, bereketli yeni kazanç kapıları gibi getirileri olabilir. Bu alanda şans ve fırsatlar sizden yana. Dahil olduğunuz sosyal gruplar, topluluklar ile ilgili netleşen durumlar söz konusu olabilir. Kariyerinizle ilgili fikir değişiklikleri, ne istediğinize dair yeni farkındalıklar geliştirmeniz de mümkün gözüküyor. Çocuklarınız ve aşk hayatınız ile ilgili gündemler de getirebilir. Ve yine işinizle ilgili bir eğitim veya eğitmenlik başlangıcı getirebilir sizlere.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 10. evinizden alıyor olacaksınız. Kariyer alanınız Ayın ışığı ile aydınlanırken süregelen gerek sorunlarınız, gerek başlattığınız projeler daha net bir zeminde irdelenebilecektir artık. Önünüzü daha rahat görebileceksiniz bu alanda. Bazı projelerinizin tamamlanması şeklinde de çalışabilir. Bazı işlerin son bulması şeklinde de. Aileniz, eviniz, yuvanız da gündem de olacaktır. Venüs de aile evinizde gerilerken ilişkilerinize de dikkat etmelisiniz. Bu alanda ev alma- satma - kiralama gündemleri olası ama doğru ederini iyi araştırın yaptığınız alışverişlerde.  Kariyer alanında da abartılı yatırımlardan kaçının bu dönem yine dürtüsel tepkilerden de. Çocuklarınızla ilgili bir takım adımlar söz konusu olabilir gereke eğitimleri ile ilgili gerekse onları eğlendirme amaçlı aktiviteler, seyahtler söz konusu olabilir. Hobilerinizle ilgili fırsatlar yakalayabilir bunlardan para kazanabilirsiniz hatta eğitmenliğini de yapabilirsiniz örneğin. Spora başlayabilirsiniz.

 İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 9. evinizden alıyor olacaksınız. Yurt dışı ve yabancılarla bağlantılı konularda bir takım tamamlanmalar, nihayetlenemeler getirecektir. Başvurdugunuz vize onaylanır örneğin, ya da üzerinde çalıştığınız bir ticari anlaşma netleşir. Yurtdışı bağlantılı bir üniversiteye kabul edilirsiniz. Seyahat, akademik konular, medya-basın ile ilgili işler,  hukuki süreçlerle ilgili netleşme ve çözümlenme enerjisi çalıştıracaktır. Aynı zamanda 9. ev hayata bakışınız, düşünme şeklinizle ilgili de yeni farkındalıklar verebilir. Yöneticiniz de Başak burcuna geçmişken ve 4. evinizden transit geçiş yapıyorken ev aile, yuva gibi alanlarda daha detaycı ve titiz olmanız ve Mars da burada transitte oladuğu için bu alanda daha çok eneji sarrfetmeniz olası. Ev almak, tadilat yaptırmak, evi düzenleyici, toplayıcı, temizleyici işlere girişmek için uygun bir enerji söz konusu. Şehir değişimi ve taşınma da verebilir bu görünüm. Venüs retrosu da burada olacağı için aile içinde bir takım geçmişte kalmış sorunlar, ki yakın çevreyi de dahil edebiliriz buna, yeniden gündeme gelebilir. Çözümlenmesi gerekebilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 8. evinizden alıyor olacaksınız. 8. ev borçlar, ödemeler, krediler, ortaklı paralar, burs, miras vb. finansal gündemlerle ilgilidir. Venüs retrosu da 2 evinizde gerçekleşirken finansal gündemleriniz zaten yoğun olacaktır. Bu Dolunyla birlikte borçlanma gündemleri, örneğin başvurduğunuz bir kredinin netleşmesi gibi konular getirebilir sizlere. Jüpiter karesi de olduğu için finansal konularda abartıdan kaçınılmalı, gelir gider dengesi doğru hesaplanmalıdır. Hatta yeni finansal girişimler pek tavsiye edilmez. Ama önceden başlamış süreçlerle ilgili gelişmeler söz konusu olaiblecektir. Beklediğiniz ödemeler, borç yapılandırmaları, hatta bir mirasla ilgili çözümlenmeler olası olabilir. Çocuklarınızın veya sizlerin eğitim hayatları ile ilgili yeni aksiyonlar almanız veya bir eğitmen olarak görev yapmanız söz konusu olabilir. Mini seyahatlere çıkabilir, yakın çevrenizle olan iletişminizi pekiştirebilirsiniz bu 15 günlük süreçte. 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 7. evinizden alıyor olacaksınız. Dolunay karşıt burcunuz ve aks ortağınız Kova burcunda gerçekleşirken Güneç ve Retro Venüs de zaten sizin burcunuzda yer alıyor. Dolayısıyla en çok etkilenen gruptansınız. Eğer bu günler hayat size geçmişi fazla hatırlatıyor ve anda kalmanız güçleşiyorsa bu çok normal direnmeyin akışa bırakın. Sevgi ilişkilerinizi ve finansal gündemlerinizi daha fazla sorguladığınız bir dönem olabilir bu dönem. Etki aldığınız alan ikili ilişkiler ve ortaklıklar evi dolayısıyla bu konularda aydınlanmalar, çözümlenmeler ve belki sonlanmalar yaşayabilirsiniz. Daha önece göremediklerinizi daha net gösterebilir ve bazı kararlar aldırabilir sizlere. Sevgi, değer, öz değer gibi kavramlar bir süre çok ön planda olacak ve ardı boş yüzeysel olgular yaşamlarınızdan elenecektir. Bir diğer yönden Merkür ve Mars para evinizden Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Bu da sizin gelir ve kazanımlarınız adına yeni fırsatlar sunabilir. Bazı yeni iş alanları, yeni projeler söz konusu olabilecektir. Ortaklıklarınızla ilgili de önemli kararlar aldırabilir bu dönem sizlere.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 6. evinizden alıyor olacaksınız. Günlük rutinleriniz, iş hayatınız, sağlığınız, evcil hayvanlarınız, hizmet ettikleriniz, hizmet aldıklarınız ile ilgili gündemler, çözümlenmeler ve belki de sorumluluk arttırıcı gelişmeler getirebilir sizlere. Aslında sert de bir dolunay cünkü bu nedenle sağlıkla ilgili ihmalkar olmamalısınız. Kalp, tansiyon, şeker,dolaşım ile ilgili sorunlarınız varsa ihmal etmeyin. Farketmediğiniz sağlık sorunlarınızı da görünür hale getirebilir bu Dolunay.  Merkür ve Mars burcunuzda seyrederken Jüpiterden olumlu açı alıyor olacak bu dolunay an haritasında. Bu da sizlerin hedeflerinizi gerçekleştirme, fikirlerinizi, projelerinizi geliştirme, geleceğe yönelik planlamalarınızı hayata geçirme gibi alanlarda destekliyor, yeni şans ve fırsatlar sunuyor olacak. Bu anlamda Dolunayın şanslılarından sayabiliriz sizleri. Üretken bir 15 gün olacak, işleriniz yoğun olacak gibi gözüküyor. Eski bir gizli ilişkinizin yeniden gündeme gelmesi, gizli düşmanlarınızın arkanızdan çevirdiklerini öğrenmeniz gibi gündemleriniz de olabilir maalesef.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 5. evinizden alıyor olacaksınız. Çocuklarınız, aşk hayatınız, hobileriniz, spekülatif para piyasalarındaki yatırımlarınızla ilgili bir ev burası. Dolayısıyla tüm bu konularda gündemler, gelişmeler ve bazı çözümlenmeler getirecektir sizlere. Aşk hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Karşı evde de Güneş ve Retro Venüs Aslan transiti varken elbette ilişkilerde dikaktli olmak, finansal adımlarda özellikle borsa vb. para piyasalarındaki girişimlerde temkinli olmakta fayda olacaktır. Yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde kıskançlık, dedikodu vb. kaynaklı sorunlar yaşayabilir, daha az sosyalleştiğiniz bir dönem geçirebilirsiniz. Ama eski ilişkiler, sosyal çevrenizden tekrar karşınıza çıkabilir ve gündem olabilir. Venüs sizlerin yönetici burcunuz ve retro hareket şüphesiz sizleri de çok etkileyecek. Karmik ilişkilere de çekilmeniz olası bu dönemde. Abartılı ve dürtüsel tepkilere vermemelisiniz bu dönem hem partner hem çocuklarınıza karşı daha empatik yaklaşmalısınız. Enerjiniz de biraz içe dönük olacak ve bu sizi zorlayabilecek.

Hem Mars hem Merkür 12. evinizde transitte. Düşündüklerinizi paylaşmak istemiyor, kendinize dönük bir ruh hali ile farkındalık dönemi yaşıyorsunuz. Bir takım sağlık sorunları da başlamış olabilir bir süredir ve buna psikolojik etkiler de eklenebilir bu nedenle kendinizi, sanat, meditasyon vb. yöntemlerle sağaltmaya çalışın. Keyif aldığınız şeylerle ilgilenin ki Venüs enerjisi de beslensin aynı zamanda :) Merkür de rertro hareketi ile birlikte 12. evinizde uzun süre kalacak zihniniz yoğun ve geçmişe odaklı çalışabilir bu süreçte.

 AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 4. evinizden alıyor olacaksınız. Sizler de dolunaydan sert etki alan gruptansınız. 4-14 derece arasından etki alanlarınız özellikle. Sizlere aile, ev, yuva gibi konularda gündemler getirebilecek. Yeni bir ev, arsa, gayrimenkul almanız, evinizle ilgili başlattığınız süreçlerin sonuçlarını görmeniz vb. çok çeşitli getirileri olabilir sizler için. Aile ile ilgil ise bazı zorlayıcı ve sorumluluklarınızı arttırıcı gündemler verebilir. Her halükarda önemli kararlar aldıracaktır. 

Bu alanlarda önünüzü daha net görebilir, isteklerinizi netleştirebilirsiniz. Geleceğe dair istek, arzularınız, niyet ve umutlarınız ile ilgili harekete geçmek adına bu dolunaydan olumlu etkiler alıyor olacaksınız. Bu konulardaki hedeflerinize dair adımlar atmak, proje ve fikirlerinizi geliştirmek adına şanslı bir süreçtesiniz. Eş ve ortaklılar evinden uyumlu açı yapan Jüpiter eş veya ortağınızdan destek göreceğinizi, fikir birliğind eolacağınızı gösteriyor. Önemli değişimlerin eşiğindesiniz. Tüm sabit burçlar gibi sizler de... Venüs retrodan da en çok etki alacak olan gruptasınız. Zaman zaman bu da kariyer alanında değer sorgulamaları yaptırabilir keza aile içinde de. Çalışma arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz de önem kazanacaktır. Toplum önündeki statünüz de etki alabilecektir. 4-10 aksında etki alan bir dolunay varken ebeveyn özellikle de anne sağlığı da önem kazanır. Kalp, tansiyon, şeker sorunları olan büyüklerinize dikkat edin.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 3. evinizden alıyor olacaksınız. Yakın çecreniz, kardeş, kuzen, komşular vb. ile ilgili gündemler yaşayabilirsiniz. Seyahatler, eğitimler, ticari girişimlerle ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Kariyer eviniz bu Dolunay haritasında olumlu etkiler alıyor ve sizlere şans ve fırsatlar vaad ediyor. Doğru alanı görmek doğru kararlar ve doğru adımlar sizleri kariyerde yüceltici olabilecek. Ve önünüze bazı fırsatlar da sunacak bu konum. Yalnız yurtdışı bağlantılı ticari işleriniz ya da gönül işleriniz söz konusuysa bunlarda dikkatli olun. Özenle geliştirdiğiniz, titizlikle irdelediğiniz, sorumluluk aldığınız projelerinizi de genişletme fırsatı bulabileceksiniz. Yakın çevre ile olan ilişkilere de dikkat etmek gerekecektir bu dönemde... Devam ettiğiniz eğitimleri bitirebilirsiniz örneğin, ya da yazdığınız bir kitabı...

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 2. evinizden alıyor olacaksınız. Sizler de Yengeçler gibi etkiyi finansla ilgili bir evden alıyor olacaksınız. 2. ev maddi gelirler, yatırımlar, üretimleriniz, öz değerinizle ilgili bir evdir. Bu alanda göremediklerinizi görmenizi, kararlar almanızı ve netleşmenizi sağlayacaktır. 8. evinizizde de Venüs retro hareketiniz gerçekleştiriken, ödemeler, primler, krediler, nafaka, miras vb. finansal gündemlerde biraz olumsuz süreçler verebilir. Bekelenen bir kredinin çıkmaması, ödemelerin eksik ya da geç yapılması, bilmediğiniz bir borç ödemesi çıkması gibi konular yaşatabilir. Gelir gider dengesini doğru oturtabilmek çok önemli olacaktır bu dönemde sizler için. Hem eylemleriniz, hem düşüncelerinizle farkındalık geliştirme alanları açtığınız, önemli dönüşümler yaşadığınız süreçler. Yurtdışı bağlantılı konularda destek görüyorsunuz. Yurtdışına seyahat etmek, eğitim amaçlı gitmek belki bir ticari bağalntı yaratmak gibi hedefleriniz varsa bir takım fırsatlar elde etmeniz olası gözüküyor bu dönem.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay burcunuzda gerçekleşirken en yoğun etkiyi şüphesiz sizler alıyor olacaksınız. Yaşam hedeflerinize dair bir takım sonlanmalar, tamamlanmalar getirebileektir. Emeklerinizin karşılığını almanıza da vesile olabilir elbette. Karşı evinizde retro harekete geçmiş olan Venüs ikili ilişkiler alanında sizleri yoğun sorgulamalara sokmuş olabilir. Toksik ilişkileri elediğiniz bir dönem olacak bu. Bazı ummadığınız, göremediğiniz konular da aşikar olabilecek. 3. şahısların ilişkilere etkisi, eski partnerleri geri dönmesi, yüzeysel ilişkilere çekilme gibi gündemler de verebilecek. Her halukarda bu dönem ikili ilişkiler ve ortaklıklar evinden çok da huzurlu enerjiler alıyor olmayacaksınız. Ortaklı işlerinizde de dikkatli olmakta fayda var bu nedenle.  Ve aslında yeni bir ilişki veya ortaklığa başlamak için uygun bir süreç de değil. Yine hukuki bir takım süreçler söz konusu oolabilir. Tabi göksel etkiler her haritada özel çalışır her yükselen Kova da bunları yaşayacak değildir. Bunun yanısıra şayet bir süredir devam eden fiziksel veya  psikolojik sağlık sorunlarınız varsa bu dolunay bunları şifalandırıcı fırsatlar tedaviler çıkarabilir önünüze. Beklediğiniz bir takım finansal süreçlerle ilgili de olumlu etkiler alıyorsunuz. Bir miras, prim, kredi  vb. ile ilgili olumlu gelişmelere açık olacaksınız.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; 1 Ağustos Salı günü, saat 21.31'de bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi 12. evinizden alıyor olacaksınız. 12. ev biraz kontrolsüz bir enerji ama Balık burcunun alışık olduğu bir enerji. Sağlıkla ilgili bir ev olduğu için bu alanda bazı gündemler getirebilir sizlere. Farketmediğiniz sağlık sorunlarınızı görünür kılar, çözmenizi ister. Yine arkanızdan iş çeviren gizli düşmanlarınızın yaptıkları da önünüze dökülüverebilir. 12.evi aydınlatan bir dolunay beraberinde derin farkındalıklar da getirebilecektir.  Venüs retro ise 6. evinizde, iş  arkadaşlarınızla olan ilişkilerinize dikkat diyor. Sağlık harcamalarınız da artabilir. Yaptığınız işlerin değerinin tam karşılığını alamadığını hissettiğiniz bir süreç olabilir. Bulunduğu evde keyif ve haz enerjisini bir nebze düşürecektir anlayacağınız Venüs'ün retro harkette oluşu. Rutinlerinizi de gözden geçirebilirsiniz bu dolunayla.   Eş ve ortaklıklar evinizde de Mars ve Merkür transiti yaşıyorsunuz ve Jüpiterin olumlu desteği var. Evlilik veya ortaklıkla ilgili konularda kardeş ve yakın çevrenin desteği ile alacağınız kararlar ya da atacağınız adımlar söz konusu olabilecek. 

Tüm yazılarını göster