3 binden fazla çocuğu istismar ettiler

İngiltere'de 3 binden fazla çocuğun istismar edildiği ortaya çıktı. IICSA'nın raporuna göre İngiltere ve Galler'deki Katolik Kilisesi ile bağlantılı olarak 3 binden fazla çocuk cinsel istismar şikayetinde bulundu. İğrenç olaya ilişkin birçok kez kilise yönetimine şikayetler edildiği ancak her seferinde konunun sümen altı edildiği belirlendi.

Çocuklara Yönelik Cinsel İstismar Bağımsız Soruşturması (IICSA) raporuna göre, İngiltere ve Galler’de Katolik Kilisesi ile bağlantılı 3 binden fazla çocuk istismarı şikayeti olduğu belirlendi.

Rapor, 1970 ile 2015 yılları arasında kilise ile bağlantılı bin 750’den fazla mağdur ve şikayetçi olduğunu, 2016 yılından bu yana ise her yıl 100’den fazla istismar iddiasının bildirildiğini gösterdi.

İngiltere ve Galler Katolik Kilisesi lideri Kardinal Vincent Nichols, kamuoyuna sunulan rapor ve kiliseye gelen eleştiriler için “çok üzgün olduğunu” söyleyerek Pazar günü istifa etmeyi teklif ettiğini açıkladı sonra da bunun Vatikan tarafından reddedildiğini ifade etti.

Nichols, “Papa Francis’e istifamı teklif ettim. Cevabında çok net olarak görevde kalmamı istiyordu, bu yüzden kalacağım. Çünkü emirlerimin geldiği yer orası, görevimin geldiği yer orası. Bu konularda bütün kalbimle çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“CİNSEL İSTİSMAR ŞİKAYETLERİ HALININ ALTINA SÜPÜRÜLDÜ”

Çocuk istismarına yönelik yapılan araştırmada kiliseye yapılan şikayetler karşısında kilisenin hiçbir zaman mağdurları desteklemediği, ancak fail olduğu iddia edilen kişileri farklı bir kiliseye taşıyarak korumaya yönelik hareket ettiği belirtildi. Raporda, “Çocuklara yönelik cinsel istismar, halının altına süpürüldü” denildi.

İngiltere ve Galler’deki Katolik kilisesine yönelik yapılan çocuk istismarı soruşturmasının başkanı Profesör Alexis Jay, “Katolik kilisesinin çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadeledeki başarısızlığı, birçok çocuğu aynı kadere mahkum etti. İddiaların görmezden gelinmesi ve faillerin korunmasıyla kilisenin itibarının mağdurların refahından daha değerli olduğu açıktır” diye konuştu.

Jay, araştırmanın sonuçlarına göre kilisenin itibarını korumak adına çocukların fiziksel, duygusal ve ruhsal refahının ihmal edildiğini, kilisenin masum ve savunmasızlara yönelik ilgi misyonuyla çeliştiğini söyledi.

KURBAN, ‘MUHTAÇ’ VE MANİPÜLATİF OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Raporda, 2016 yılında Westminster Piskoposluğu’nun koruma komisyonu üyeleri arasındaki iç yazışmalarda bir cinsel istismar mağdurunun “manipülatif” ve “muhtaç” olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Rapor sonuçlarında, “Roma Katolik Kilisesinin geçmişteki başarısızlıklarından kurtulmak isteniyorsa tutumlarında gerçek ve kalıcı değişiklikleri uygulaması gerekiyor” ifadesi yer aldı.

Kilisenin daha merhametli olması ve bir çocuğa yönelik cinsel istismarın neden olabileceği ömür boyu sürecek zararı daha iyi anlaması gerektiğine vurgu yapıldı.

(İHA)

Kırkikindi yağmurları nedir, ne zaman başlar, neden yağar? Küçük işletmelere siber saldırı anormal seviyeye çıktı İnsana ait yağ ve deri parçaları bulundu! Gerçek şaşkına çevirdi
Sonraki Haber