3 bin yıllık sırrı nükleer fizikçiler çözdü!

Muğla Milas'ta bulunan zeytin ağacının sırrını Ankara Üniversitesi Nükleer Fizik bölümünden bilim insanları çözdü. Yöre halkının yaşını merak ettiği yaşlı zeytin ağacı inceleyen bilim insanları Lüminesans tarihleme yöntemi ile bundan 3 bin yıl önce dikildiğini ortaya çıkardı. Ata ağaçtan yapılan hasattan elde edilen zeytinyağı ise litresi 100 bin liradan satışa sunulacak.

Ankara Üniversitesi nükleer fizikçileri, Muğla'nın Milas ilçesindeki bir zeytin ağacının yaşını, ilk kez kullanılan "lüminesans'" tarihlendirme yöntemi ile tespit etti.

Ağacın köklerine yakın toprak numunelerinin laboratuvar ortamında yapılan analizlerinde, ağacın 3 bin yıl önce dikildiği belirlendi.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı