3 Aralık engellilere tatil mi? Engelli personel idari izinli sayılacak mı?

3 Aralık dünya engelliler gününde ‘yarın tatil mi’ sorusu gündem oldu. Her sene çeşitli etkinlikler kapsamında kutlanan dünya engeliler günü 3 Aralık 2020 Perşembe engellilere tatil mi sorusunun yanıtı arandı.

3 Aralık yarın engellilere tatil mi sorusunun yanıtı aranmakta. Her sene 3 Aralık tarihinde kutlanan bu özel ve anlamlı günde bu durumla karşı karşıya olan vatandaşlara farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Peki, engelli personel yarın 3 Aralık tarihinde idari izinli sayılacak mı?

3 ARALIK ENGELLİLERE TATİL Mİ?

Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli olarak çalışanlar ile ilgili 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi daha önceden yayınlanmıştı.

Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Bu bağlamda; yarın yani 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Genelge hükmü gereğince kamuda çalışan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır.

İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak! Dolar ve euroda sınırlı düşüş! İşte 30 Nisan güncel döviz kurları Süper Loto sonuçları 30 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber