29 Mayıs - 4 Haziran Haftası burç yorumları

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

Merhaba sevgili okurlar, güzel bir hafta olması dileğiyle;

Haftaya  yine T karenin hakimiyeti ile başlıyoruz. Orb lu da olsa Mars, Plüto ve Jüpiter arasındaki T karesi etkisi devam ediyor. Dolayısıyla enerji hala gergin, manipülatif ve agresif. Egosantrik ani çıkışlar, bir anda alevlenebilecek koşullar hala hakim, dikkatli olmalıyız. Ay Başak seyri ile başlıyor hafta. Ay Başak bizleri eleştirel, detaycı, analitik tüm bunlardan ötürü de huzursuz olabilecek bir yapıya sokabilir. Akış yerine kontrol dürtüsü ile ilerleriz ay Başakta. Daha dikkatli, daha mentalist bir yapı verecektir. Ve dediğim gibi akışta kalmak güç olacaktır. Derleme, toplama, düzenleme, temizleme vb. işler için uyumlu bir enerjidir. Ay aynı zamanda Ceres ile de kavuşumda bu hafta tarım, tahıl, buğday, torpak, bereket ile ilgili haberleri sıkça duyarız.

Kontrol edemeyeğimiz bir takım kadersel olaylara sürüklenebiliriz ülke olarak. Olan biten her neyse son derece tetikleyici bir enerji ile ülkenin karmasında gitmesi gereken yöne vurgu yapıyor. Ayrıca seçim günü de Ay ülkenin kuzey ay düğümü ile kavuşum ve anda da Jüpiter, yani şu T kare apexindeki Jüpiter de Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda. Her ne olursa, her kim kazanırsa zaten olması gereken oluyor olacak böyle güçlü bir kadersel enerji altında ve büyük planda hayrımıza olacak. Evet zor günler bekliyor; özellikle ekonomik anlamda zaten hiçbirşey kolay olmayacak. Bu nedenle T karenin isyankar, savaşçı, kavgacı, egosantrik enerjisi dilerim sokaklara, halka yansımaz. Sakin ve sağduyulu ilerler süreç...

Ay'ın aldığı açılara baktığımda değişim ve dönüşüm vurgusunun yine çok yoğun olduğunu söylemeliyim, seçimin hemen ardından başlayan bir haftada bu vurgu da manidar. Lakin manipülasyonlara, yalan haberlere, kandırma-kandırılmaya da bir o kadar açık etkiler söz konusu. Bireysel anlamda içsel dengelerimiz ve ilişkilerdeki duygu durumumuz ise genel anlamda uyumlu gözüküyor. Sağlık olarak gözlerle, dişlerle ilgili sorunlarda artış verebilir bu hafta bizlere. Ay'ın  bulundupu sabit yıldıza bakarak yapıyorum bu yorumu, yine fazla eleştirel yapı ve bunun getireceği dağılmışlık hissi de olası.

Diğer açılara bakacak olursak Güneş Satürn karesi hala mevcut. Eş, Patron, baba gibi otorite figürleri ile sorunlar yaşatabilir. İkili ilişkiler de gergin çalışabilir haftanın başında. Mars ile sextil ise yaşam enerjimizi destekler vazitette. Yine Venüs Satürn ile 135 lik yaparken yeni bir ilişki başlangıcı önerilmez. Sevgi, haz, keyf alma adına bizi bloke edebilir bu açı ve oluşacak ilişkiler adına sağlam bir inşa süreci getirmeyebilir. Chiron karesi de devam ederken ilişkilerimizde yara almaya açığız. Finansal anlamda da  krizli bir derecedir. Venüs Neptün ile trineye, Plüton ile de karşıta giderken piyasalardaki görünüm manipülasyona açık ve belirsiz yapıda olacaktır. Kendimizi adadığımız alanlarda süprizler getirecek bir hafta bu hafta. Merkür de yavaş yavaş Uranüs'e doğru ilerlerken ani ve şaşırtıcı haberler duyabileceğiz, süpriz kararlar alabileceğiz. İletişimin renklendiği bir süreç getiriyor da olacak ama dikkat de gerektirecek özellikle ilişkiler adına. Fikir ve kararlarımızın stabil kalamadığı bir süreç de verebilecek. İnovatif ve majinal projeler geliştirmek adına da bir kısmımızı teşfik ediyor olacak. Tabi seçim sonrası bir haftada edinilen bilgilerdeki kararsız yapıyı da gösterebilecek bizlere Uranüsün değişken yapısı ile Merkür'ün kavuşmuş olması. Mars da Satürn ile 150 lik açıya doğru ilerliyor; kazalara açık bir hafta ve farkedemediğmiz bir anda karşılaşacağımız konu ve kavramlar getirebilecek hayatlarımıza. Şimdi gün be gün hangi açıların netleştiğine gözatalım.

 

Pazartesi günü öğle saatleri iletişim adına krizli gözüküyor. Yanılmaya, kandırılmaya, fazla idealize etmeye açığız. Önemli kararlar, anlaşmalar bu anlamda ötelenebilir. Akşam saatlerinde bir takım diplomatik gelişmeler yaşanabilir ve buna dair haberler duyabiliriz.

Salı gününe geldiğimizde Ay artık Terazi burcunda, ilişkiler ve bir yandan da rekabet vurgusu var havada. Duygusal anlamda bir tık daha rahat gözüküyoruz ama hala Satürn baskısı mevcut. Öğleden sonra iletişim yine krizli görünümde. Para piyasalarına dair bir takım haberler almamız olası. Duygusal olarak hassas olabiliriz salı günü, çabuk yaralanabiliriz. Gereksiz tartışmalardan uzak duralım.

Çarşamba günü Mars Satürn 150 liliği kesinleşiyor. Attığımız adımlarda iradeyi doğru çalıştıramayabiliriz. Ay da öğle saatlerinde 135 lik ile tetik verecek. Mars bir yandan T karenin de bir ayağında. Çarşamba günü oldukça gergin ve krizli gündemler getirebilir. İlişkiler ve finansal konular adına da zorluklar yaşatabilir. Dikkat edilmesi gereken bir gün. Yangınlara, kazalara, patlamalara, öfke, kavga, her türlü durtüsel duruma da açık. Olabildiğince kalabalıktan uzak, sakin geçirmekte fayda olacaktır. Öğleden sonra Jupiter' e karşıt, Mars'a kare attığı bir tetik de olacak çünkü.  Bu arada Jupiter'in de Mesarthim sabitine geçtiğini görüyoruz düşük şiddette depremselliği arttırabilir bu konum. Gelen olumsuz olayların daha hafif ve çözülebilir etkilerle geleceği vurgusu vardır. Yaratacağı deprem de düşük şiddette kalacaktır.

Perşembe günü de bu sert etkilerle başlıyor ve devam ediyor maalesef. Ay artık Akrep burcunda ve daha karamsar çalışacak bir yapıda. Otorite ile sorunlar iç dünyamızda gelgitli dürtüsel bir ruh hali verebilir. Duygularımızı ifade etmekte güçlük, karşı taraf tarafından anlaşılmadığımızı düşünmek olası. Ama bugün de en önemli gökyüzü kombinasyonu T kare tetiği ve gökyüzünde oluşmuş olan büyük  karenin enerjisi olacak.

Cuma günü Venüs Neptün trinesi netleşiyor. Sanatsal çalışmalar, yaratıcılık, ilham gerektiren işler için uygun bir zaman. İlişkiler adına da romantik, gözlerimizin aşktan kör olduğu dönemler özellikle burcun son 10 gününde doğmuş Balık, Yengeç ve Akrepler için. Öğle saatlerinde Ay da bu açıyı tetiklerken kendimizi yaratıcı işlerle uğraşırken, haftasonu için sanatsal aktivitelerle ilgili programlar yaparken bulabiliriz. Gökyüzünde Ay ile birlikte oluşan büyük su üçgeni, derinliği, sezgiselliği, anlayışı ve empatiyi arttıracaktır.  Yetenek ve ilham akışı hem yoğun hem de kolaylıkla olacaktır. Boğa, Aslan, Kova ve yine Akrepler için ise kıskançlık ve dedikodu enerjisi de çalışabilir. Şaşırtıcı şeyler duyabilirsiniz. İletişim yine zorlu etkiler alıyor gün genelinde.

Cumartesi günü Ay artık Yay burcunda. Daha eğlenceli, neşeli, sportif, felsefi bir enerji verecek bizlere. Hareket enerjisi yüksek bir gün Ay Mars ile de güzel bir trine yapacak. Gezmek, yürüyüş, sportif faaliyetler için uyumlu. Büyük su üçgeni de etkisini devam ettiriyor olacak. Ama Saturn duygusal beslenmemizi bir tık baskılar vaziyette ve otorite ile ilgili sıkıntılar yaşatabilecek bir gün. Bazı engellemelerle karşılaşmamız söz konusu olabilir.

Pazar günü iç dünyamızda denge kurmakta zorlanabiliriz, fazla para harcamaya meyilli olabiliriz. Ay Merkür Uranüs kavuşumuna sert kontağı yine iletişim adına krizli. Zaten neredeyse Uranüs ile tam kavuşmuş bir Merkür var artık bir yandan Venüs Plüton karşıtı netleşmek üzere. Kısacası Pazar günü de ilişkiler adına sert. Ticari piyasaların, finansal piyasaların son derece manipulatif etkilere maruz kalacağı yeni bir haftaya giriş yapıldığını vurguluyor gökyüzü. Ve Venüs bu 29 derecede burç değiştirmek üzere anaritik-krizli bir derecede. Yemgeç burcundan altını sembolize eden Aslan burcuna geçmek üzere. Bu geçiş Altın piyasalarında da keskın değişim getirebilecek. Özellikle 22Temmuz'da Aslanda retro yaparken altının yükselmesini bekleyebiliriz.

Velhasıl T  kare ve ardından grand cross ile gerildiğimiz, dengeleri kurmakta zorlandığımız, büyük su üçgeni ile empati geliştirebildiğimiz, yaratıcı ve romantik etkiler aldığımız, inovatif,marjinal fikirler üretmeye yatkın olduğumuz bir hafta bekliyor bizleri. Farkındalıkla geçirebilmemiz dileğiyle ...

 

Gelen hayırla gelsin, olan da zaten hayır vardır ...

Sevgilerimle...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; bu hafta iş ortamınızdaki bereketiniz, günlük rutinleriniz, sağlık kontrolleriniz önem kazanıyor olacak. Göz ve diş sorunları, tedavileri söz konusu olabilecek. Çarşamba günü itibariyle çocuklarınız ve  sosyal hayatınız arasında, isteyip de yapamadıklarınız dengenizi bozabilir. Maddi konularda  da bazı git geller yaşatabilir. Gelir gider dengenize dikkat etmelisiniz. Öz değerinizi bozan yapıları içsel bir sorgulamaya itebilir sizleri. Cuma günü itibari ile de aile bireyleri ile uyumlu, ahenkli, empatik ilişkiler kurmanız var olan sorunları çözmeniz mümkün. Huzurlu olacaksınız. Evinizi güzelleştirecek adımlar atabilirsiniz. Evde yapılacak sanat dallaraıyla ilgilenebilirsiniz.

 

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; bu hafta partneriniz, çocuklarınız, hobileriniz, sportif faaliyetleriniz ön planda olabilecek. Spekülatif para piyasalarındaki yatırımlarınızla ilgilenmeniz gerekebilecek. Aile ve iş hayatınız arasında denge kurmakta zorlanabileceğiniz olaylar getirebilir. Evde yangına karşı tedbirli olun. Çarşamba günü itibariyle , ikili ilişkilerde, hayatınıza dair önemli kararlar alırken bunu karşı tarafa anlatmakta biraz güçlük çekebilirsiniz bu hafta. Ani bir şekilde projeler, fikirler, kararlar alma potansiyeliniz var bu da eş veya partnerle aranızda sorun yaratabilir. Bazı boğalar iletişim ve fikirsel alanda ciddi yaratıcı etkiler alırken, bir kitap yazmaya başlayabilir örneğin. Yeni ve yaratıcı bir eğitim, romantik bir seyahat planı da gündeminize gelebilir.

 

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; ailenizle ilgili gğndemleriniz yoğun olabilir bu hafta. Ailenizden birileri ile ilgilenmek, beslemek, duygusal destek vb. Seyahatlerinizde gerginlik ve kazalara açık bir görünüm var bu anlamda dikkatli olmalısınız. İç-dış ticaret, hukuki süreçler, eğitim gibi konuları da etkileyebilir. Özellikle Çarşamba günü itibariyle psikolojinizi olumsuz etkileyecek, mental anlamda sizi zorlayacak durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle öncesi itibariyle meditasyon, terapi gibi rahatlatıcı bir takım çalışmalara başlamak anlamlı olacaktır. Bir şekilde arkanızdan edilmiş düşmanca laflara tanık olabilir, kıskançlığa maruz kalabilirsiniz. Cuma günü itibariyle ise, özgüveninizi tekrar toparladığınız, bir sekilde kendinizi motive edebildiğiniz bir etki olacak.  Finansal kazanım kaynakları yaratmak adına da olumlu etkiler alıyor olacaksınız. Yalnız olan biteni net görmeye, idealize etmeden değerlendirmeye odaklanın.

 

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; sizler için bu hafta eğitimleriniz, seyahatleriniz, ticari girişimleriniz, medyadaki işleriniz daha yoğun gündem kazanacak olabilir.  Gelir gider dengeniz, maddi kazanımlarınız ile ilgili finansal krizler yaşayabilirsiniz. Çarşamba günü itibariyle bazı istekleriniz ve arzularınıza dair aldığınız ani kararlar parneriniz tarafından onay görmeyebilir veya hoş karşılanmayabilir. Ve ya bir adapatsyon süreci gerektirebilir ki bu da size iletişimde sorun olarak yansıyabilir. Cuma günü ise sanatsal anlamda son derece yaratıcı etkiler alıyorsunuz. Aynı zamanda sezgileriniz karşı tarafı anlama kabiliyetiniz, empatiniz müthiş güçlenirken bu bazı sorunlara çözüm getirebilecek.

 

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; bu hafta maddi kazanımlarınız, üretiminiz, hesap kitap işleri hayatınızda yoğun yer alabilecek.  Partnerle ilişkinizde, ortaklı alanlardaki işlerinizle gerginliklere açıksınız. Rekabet ortamları manipülatif etkilere, agresif koşullara açık olacak. İlişkilerde ego savaşlarından kaçının bu hafta boyunca. Çarşamba günü itibariyle işinizle ilgili alacağınız süpriz kararlar, haberler belki ailenizle muhalefete düşmenize sebep olabilir. İletişimde, anlayışta sorun yaşatabilir sizlere. Farkındalıkla kavramlar arasında denge kurmaya çalışın ve dürtüsel olmayın. Cuma günü itibariyle sevme, sevilme, bunlara dair bilinçaltı kodlarınız  uyumlu bir etki almaya başalyacak. Gözlerden uzak romantik bir ilişkiye çekilebilirsiniz. Yaratıcılığınız, sezgileriniz, empatiniz güçlenebilecek bu süreçte.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; sağlığınızla ilgili gündemleriniz olabilir bu hafta. Hastane ziyaretleri yapabilirsiniz.  Gizli düşmanlarınızdan gelecek etkiler, kontrolünüz dışı gelişecek bazı olaylar mental sağlığınız üzerinde baskı oluşturabilir. Yurtdışı ile ilgili konularda, hukuki süreçlerde veya bir akademik kariyerle ilgili ani haberler ya da kararlar alabilirsiniz. Bazı yakınlarınız ile aranızda uyuşmazlığa sebep olabilir bu durum. Desteklerini hissedemeyebilirsiniz. Cuma günü itibariyle sosyal çevrenizden yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde keyifli bir sürece giriyor olacaksınız. Uyum, ahenk, anlayış ve empati bu alanda canlanacak. Belki yakın bir arkadaşınızla bir ilişki başlangıcı verebilir ama mantıkla ilerlemeyi unutmayın.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; bu hafta sizler de bazı sağlık ve hastane gündemleri ile meşgul olabileceksiniz. Yakın arkadaşlarınız ve partneriniz arasında denge kurmakta güçlük çekebilir, bazı isteklerinizi erteleyebilirsiniz. Kredi, miras, ödemeler, eş veya ortağın parası gibi konularda süpriz haberler gelebilir bu hafta ve biraz gerilebilirsiniz. Çarşamba günü özellikle gelir gider dengenize dikkat etmelisiniz. Cuma itibariyle kariyer alanında yaratıcılık gerektiren bir ise sahipseniz özellikle ciddi ilhama açık, yaratıcılığınızın desteklendiği bir enerji alanında olacaksınız. İş ortamındaki arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde de uyumu, ahengi yakalayabileceksiniz.

 

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; bu hafta istek ve arzularınıza dair konu ve kavramlar, sosyalleşme, arkadaşlarınızla buluşma gibi eylemler hayatınızda yoğun yer tutabilecek. Aileniz ve iş hayatınız arasında kuramadığınız denge eşinizle olan  ilişkilerinizde krize sebep olabilir dikkatli olmalısınız. Çarşamba günü ise dış görünüşünüzle ilgili değişiklik yapma isteği verebilir tüm bu gerilimli ortam. Cuma günü itibariyle uzak ülkelerde yaşayan arkadaşlarınız, akrabalarınızla olan ilişkilerinizde uyum ve ahengi yakalayabilirsiniz. Keyifli bir seyahat, yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz bir eğitim veya uzakta yaşayan bir partneri de hayatınıza katabilir bu görünüm.

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; bu hafta kariyer hayatınıza yoğunlaşacaksınız. İşleriniz gündeminizi çokca meşgul edecek. Yurtdışı ile ilgili işleriniz, eğitim hayatınız, hukuki süreçlerinizde bazı aksamalar yaşanabilir ve bu bazı günlük rutinlerinizi iş yerinizdeki işleyişleri olumsuz etkileyecek bazı ani gündemler getirebilir. Süpriz bazı yeni anlaşmalar, projeler de getirebilir gündeminize. Dengeleri kurmadaki zorluk, olay akışlarındaki gerginlikler mental olarak sizleri biraz bunaltabilir özellikle çarşamba günü sakin kalmaya çalışın. Cuma günü itibariyle krediler, ödemeler, nafaka, miras, eş-ortağın parası gibi finansal alanlarda uyumlu ve kazanc getirici bir enerji var ama fazla iyimser yaklaşmamaya çalışın. Realist olmanız gereken bir süreçtesiniz.

 

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; bu hafta  hukuki süreçler, seyahatleriniz, yurtdışı bağlantılı konular, uzak akrabalarınız, gündeminizde yoğun yer alabilir. Ödemler, krediler, borçlar gibi finansal konularda gelir-gider dengesinde güçlük yaşayabilirsiniz. Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili önemli ve ani kararlar alabilir, haberler duyabilirsiniz. Bu bazı isteklerinizle çelişebilir. Özellikle Çarşamba günü bu anlamda sıkıntılı ve gerginliklere açık görünüyor. Cuma günü itibariyle ikili ilişkilerinizde romantik bir sürece giriyorsunuz. Aşk tazeletecek, yoğun empati ve anlayış getirecek bu dönem, bir diğer yandan ortaklı işlerinizde yaratıcılığınızı da destekleyebilecek.

 

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; bu hafta kendinizi derinlerinizi sorgulayabilir, okult bir eğitime veya terapiye  başlayabilirsiniz. Ödemeler, krediler, primler gibi finansal konuların üzerine yoğunlaşabilirsiniz. İkili ilişkiler, ortaklıklar, danısmanlıklar, açık rekabet halinde olduklarınnız ile ilgili konularda gerilimli bir enerji çalışıyor. Eş ve ortak ile egosantrik, baskıcı tartışmalardan kaçının. Aileniz, evinizle ilgili marjinal kararlar alabilirsiniz bu hafta. Aileden biriyle iletişimde güçlük de söz konusu olabilir her koşulda abartıdan, abartılı tavırlardan uzak durmaya çalşın. Cuma güün itibariyle iş ortamınızda arkadaşlarınızla uyumlu bir sinerji yakalayacaksınız. Gelirinize de yansıyacak bu uyumlu çalışma ortamı. Bu sizi bir nebze rahatlatıcı bir etki olacak.

 

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; bu hafta evliliğiniz, eşiniz, ortaklarınızla çokca meşgul olacaksınız gibi gözüküyor. Hem ruhen hem bedenen, yaşadığınız gerginliklerin yansımalarını hissediyor olabilirsiniz. Sağlığınıza her anlamda dikkat etmelisiniz. Ani bir kararla seyahate çıkabilir, bir eğitime başlayabilirsiniz. Farkındalik geliştirtip fikirsel dünyanızda bir başkalaşım da yaşatabilir süreç sizlere. Yakınlarınızla ilgili süpriz gelişmelerin haberlerini alabilirsiniz. Çarşamba günü iletişim adına zorluk verebilir trafikte de dikaktli olmanız gereken bir gün etki perşembeye de sarkar. Cuma günü itibariyle aşk hayatınızda anlayışlı, uyumlu, empatik ve romantik bir sürece giriyorsunuz. Çocuklarınızla olan ilişkileriniz adına da keyifli. Eğlendiğinizi hissettirecek size derinden. Spekülatif para piyasalarında yatırım yapanlar dikkatli olmalı ama orada yanıltıcı etki verebilir bu görünüm.

 

 

Tüm yazılarını göster