28 Ekim Boğa Burcunda Parçalı Ay Tutulması!

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

28 Ekim 2023 günü, saat 23.23'de Boğa Burcunun 5 derecesinde önemli, bir Ay tutulması gerçekleşecek. Ülkemizin Güneşinin tam karşısında ve  Cumhuriyetimizin kuruluş gününün 100. yıl dönümünde gerçekleşen bu tutulmada, şüphesiz biz de en yoğun etkiyi alan ülkeler arasında yer alıyor olacağız. Tutulmayı ülkemizden  gözlemliyor da olacağız ki bu da etkiyi arttıran bir diğer faktör olacak.

Boğa burcu, toprak grubunda sabit bir burç.  Konfor alanımız, topraklar, finans, ekonomi, güvenlik başlıca çalıştıracağı sembolikler olacak. Ruhen güven, huzur ve istikrar arayışımız artacak ve bunları sorgulayağız çokça. Keza ekonomik sorgulamalarımız, gündemlerimiz de yoğunlaşacaktır. Topraklarımızın güvenliği, halkın refahı, ekonomimiz... Güneş tutulması ile gelen diplomatik olumsuzluklar, uluslarası dengelerdeki sapmalara şimdi de toprak güvenliği, halkların güvenliği gibi temalar eklenerek devam ederken; karşıttaki Mars ile de savaş temasının süreceği vurgusu pekişiyor. Mars da artık Akrep burcunda daha intikam alıcı, daha gizliden plan yapıcı bir enerjide ve güçlü. Boğa burcunda bir tutulma toprağı da hareketlendirecektir maalesef. Ülkemiz adına da depremlerde artış öngörüyorum. Riskli alanlar dikkatli olmalı.

Anın yükseleni Yengeç, MC si ise Koç burcunda. Çevremizi saran koşullarda yuva, vatan, aile, halk, güvenlik, toprak bütünlüğümüz, sınırlarımızın güvenliği gibi kavramlar ve nihayi olarak mücadele enerjisi hakim. Tutulma sabit bir burçta gerçekleşiyor olsa da öncü enerjiler de etkili an haritasında.

Tutulma yöneticisi Venüs Başak burcunda sevmediği bir konumda ve tutulma ile 135 derecelik sert bir açıda. Jüpiter ise 6 orbla  tutulma ile kavuşumda. Merkür Güneş ve Mars ile kavuşum ve Mars ile Jüpiter partil, yani net karşıt açıdalar. Mars ve Merkür Neptün ile de 135 derecelik açıda. Jupiterin Ay ile orb lu kavuşumu doğrudan tutulma etkisini büyütüyor ve tutulmayı daha etkli kılıyor, bir nebze de koruyucu aslında.

İlişkiler ve iletişim adına krizli çalışan görünümler var. Özellikle din ve inançlar konusu ile ilgili sorunlar, abartılı tepkilerle ele alınabilir ve kavgacı, dürtüsel bir yapıya bürünebilir bu tutulma sonrasında. Kısacası din ve inançlar kavramları etrafında sarmalanarak olaylar büyüyebilir. Fanatizm, şiddet tırmanabilir. Bu noktalardan konular kaşınabilir, manipüle edilebilir. Kandırılma, tuzaklama enerjisi de açık olacak anda. Bu etkileri önümüzdeki 6 aylık sürece de yayılıyor olacak. 

Güzel açılar da var tutulma anında. Satürn destek veriyor örneğin Ay ile sextil, Güneş ile üçgen açıda. Yine Uranüs ve Plüton arasından 6 orbluk bir üçgen açı konumlanmış durumda.  Toprak grupları için hayatlarındaki bir şeyleri, toksik alanları, kötü alışkanlıları, değiştirme, dönüştürme adına destekliyor bu görünüm. Ayrıca Satürn'ün bu desteği de şüphesiz çok anlamlı. Sorumluluğunu aldığımız, etik olduğumuz, sağlam yapılar inşa ettiğimiz alanlarda bizleri destekliyor. Satürn ile Mars ve Merkür de 108 lik açıda. Hak edişlerimiz çerçevesinde tutulmanın sert etkilerinden korunuyor olacağız, elbette bir kısmımız.

Lilith ve Juno da kavuşum halinde, anlaşmalı işlerde, ortaklıklarda, evliliklerde kadınlardan gelecek bir takım negatifliklere, zararlara açık gözüküyor enerji buna dikkat etmeliyiz.

Finansal konularda da krizli bir sürece giriyoruz global anlamda ve yeniden inşa süreci, bu iki olguyu da bir arada göreceğiz. Özellikle sağlam olmayan ekonomik sistemleri ciddi sarsacaktır belki yıkıp yeniden inşa edecektir.

Sağlık olarak da boğaz bölgesini temsil eder Boğa burcu ve bu alanda rahatsızlıklar gtirecektir. Tiroidler, ses telleri,  boyun fıtıkları gibi ...

Tutulma Hamal ile Sheratan sabit yıldızları arasında. Her ikisi de şiddet, tehlike, yaralanma, şeytani etkiler, büyük doğal afetler, büyük depremler, büyük yanardağ patlamaları, çok yıkıcı 7 ve üstü deprem yaratıyor. Büyük yıkımlar, savaş, acımasızlık ve gaddarlıkla karşılaşma göstergesi. Sheratan hattı 99 depreminde de etkili olmuş bir bölge ayrıca. Koçun boynuzu olarak nitelendirilen bir alan burası. Savaşçı bir yıldız. Ve dediğim gibi depremler yaratan, felaket getiren bir yıldız. Tıpkı bir koçun boynuz atması gibi, hayatlarımıza ani ve sarsıcı olaylar getiren bir yıldız. Tutulma gerçekten sert ve savaş temasını şişirici nitelikte. Global olaylara birşey yapamayacak olsak da, en azından bireysel hayatlarımızda itidal içinde kalmalı ve temkinli olmalıyız. Tutulmalar zaten olması gerekeni bazen bize rağmen olduran zaman döngüleridir. Zaten sarsıcı ve zorlayıcı etkilerle gelirler.  Ay tutulmaları ise duygusal anlamda daha zorlayıcı süreçlerdir. Güneş ve Ay karşıt durumda ve gergin enerjidedir  çünkü.

Jüpiter Mars karşıtlığı büyük yangınlar ve patlamalarla da ilişkilidir. Yıldırımlarla birlikte, zorlayıcı hava koşulları da getirebilir. İnançlar, görüşler, fikir çatışmalarının yanısıra ...

Tutulma etkisindeki  önümüzdeki günlere, önemli görünümlere biraz bakacak olursak...

31 Ekim'de Venüs Uranüs üçgeni neetleşecek. İlişikilerde ani ama zorlayıcı olmayan gündemler bekleyebiliriz.

3 Kasım Güneş Jüpiter kaşıtı netleşiyor olacak. Yasalar, hukuki konularda zorluklar, din-inanç-fikir anlaşmazlıkları-dayatmaları, manipülatif tavırların abartılması gibi sorunlar verebilir.

4 Kasım itibariyle Satürn de düz hareketine geçiyor olacak. Sorumluluklarımızla ilgili gündemlerimiz yoğunlaşabilecek. Balık burcu teması ile birlikte özellikle kolektif ile duygusal konular ile  ilgili gerçeklerle de yüzleştirebilecek. Karmanın lordu Satürn, transitte etkilediği ev konularında bizleri bir takım gerçekler ve sorumluluklarla sınayabilecek. Belki sınırlar ve engeller getirebilecek. Ve aynı gün Merkür Uranüs karşıtı netleşirken yine eletrik, elektronik alanında ve iletişim alanında, uçuşlarda sıkıntılar verebileceğini gösteriyor etkinin.

8 Kasım itibariyle Venüs de Terazi burcuna, yöneticisi olduğu bir burca geçerken, ilişkiler alanında biraz rahatlayabileceğiz. Denge, uyum ve ahengi yakalamak, sanatsal yaratıcılığımızı kullanmak, ilişkilerde adaletli olabilmek adına enerji bizleri biraz destekler vaziyette olacak.

10 Kasım itibariyle Merkür meraklı Yay burcuna geçiyor. Daha  felsefi, iyimser, bilge, eğlenceli bir bakış açıdı verirken, Akrepteki kasvetli, tedirgin, kaotik düşünce yapısından uzaklaşıyor olacağız. Satürn karesi ve Mars'ın Uranüs'e karşıt atması  biraz zorlayıcı olacak tutulmanın da yoğun etkisi altındaki 15 günlük bu süreç dahilinde. Özellikle iletişim adına sıkıntılar, kısıtlamalar, bozulan elektronik aletler, kısıtlanan internet, elektrik kesintileri, sosyal medya iletişimlerinde engeller, alt yapının çökmesigibi sorunlar söz konusu olabilecek. Mars Uranüs karşıtı 12 Kasım'da netleşirken, gerginliği kontrolsüz şekilde yükseltecektir. Patlamalar, yangınlar, uçak kazaları, hava yolları vb. konularda bir takım olumsuz gündemler verebilecektir. Deprem adına da riskli. Ülkenin Venüs'ünü de kıskaça alırken bu günlerde ekonomik anlamda da zarar getirebilir. Borsa ve  para piyasaları ile ilgili sorunlar, düşüş ve zorlanmalar öngörebiliriz.

Tutulma sonrası da çok rahat ilerlemiyor gördüğümüz üzere...

Özet olarak bu tutulmada kilit nokta; ekonomi, para, güvenlik, konfor alanımız ve bunlar için mücadele etmek zorunda olacağımız. Dilerim bireysel hayatlarımıza güzellikler getirir... Ülkemiz adına 100. yılımıza denk gelen, Güneşimize karşıt atan  bu tutulma; küllerimizden yeniden doğacağımız, adeta bir kabuk değişimi yaşayacağımız bir süreci tetikliyor olacak. Fikir ayrılıkları, gerginlikler, protestolar adına global anlamda da ülkemiz için de riskli tetikler verecek bu tutulma.

Her zamanki gibi gelen hayrınıza olsun :)

Tutulmanın burçlara olan etkisini tekrar buraya bırakıyorum...

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  2. evinizden alıyor olacaksınız. Tamamen finansal konular üzerinden etki aldığınız bu tutulmada yaptığınız rutin işler ve sağlam adımlar getiri ve bereket sunarken, bankacılık, ödemeler, krediler vb. alanlarda kayıp yaşamamak adına dikkatli olmalısınız. Risk almamalı, adımlarınızı düşünerek atmalı, olmayacak şeyler için ısrarcı olmamalı, manipülasyonlara karşı dikkatli olmalısınız. Borç yükü altına girmemelisiniz. Gereksiz iyimserlik bu alanda zarar getirir. Tabloyu net görmeye odaklanın. İş alanında bazı anlaşmalarınızın engellenmesi, ertelenmesi söz konusu olabilir. Sağlığınızı önemsemeniz gereken bir 6 ay olduğunu da unutmayın ... Ruhsal ve mental olarak sizi rahatlatacak aktivitelere önem verin ...

 BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, burcunuzun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  1. evinizden alıyor olacaksınız ve şüphesiz en yoğun etkiyi alanlar sizlersiniz. Önce sağlık mottonuz olmalı bu 6 Ay boyunca hiç bir tetkik, ilaç, terapi etc. her ne ise sağlık adına yapmanız gereken ihmal etmiyorsunuz. Gerek ruhsal gerek fiziksel ... Yine öfke kontrollü ve empati geliştirerek ilerlemeniz gereken de bir süreç. İlişkileriniz, ortaklıklarınız, evliliklerinizde itidalli, kontrollü olmalısınız. konuları büyütme ve abartma eğilimi dürtüsel olarak etkileyecek sizleri. Bunu bilerek anda kontrol sağlamanız, istemediğiniz olumsuz sonuçlar almanızın önüne geçebilir bu dönem. Aksi ilişkiler ve ortaklıklar adına yıpratıcı ve koparıcı olabilir. Esnek yaklaşmaya çalışın konu ve kavramlara. Kaza ve yaralanmalara karşı da lütfen dikkatli olun bu dönem. Sosyal anlamda da kısıtlandığınızı hissettiğiniz bir dönem verebilecek maalesef. Bazı gizli gündemler de ortaya dökülebilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  12. evinizden alıyor olacaksınız. Hep yazdığım gibi 12. ev kontrolsüz bir alan, çok da irade geliştiremediğimiz bir  kabul alanı. Önemli bir tutulma, etkili ve zorlayıcı bir tutulma... Sizleri mental ve ruhsal anlamda bir tık daha fazla zorlayabilecek bir konumdan alıyorsunuz. Bilinç altınız, rüyalarınız, hisleriniz fazlaca aktive olabilir. Bastırdığınız korku, kaygı vb. hisleri aktive edebilir ve tüm bunlar sizler için yorucu yıpratıcı olabilir. Bu nedenle sağaltmak adına meditasyon, terapi vb. aktiviteler bu 6 ay sizler için gerekli diyebiliriz. Daha içe dönük bir yapı da verebilecektir çünkü en azından sağaltmış olursunuz. Gizli düşmanlarla da ilgili bu ev. O nedenle arkanızdan dönen bazı durumlar da önünüze dökülebilir veya sizlerin saklamak istedikleri ayan olabilir. Sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. İş ortamınızda gereksiz öfke, kavga vb. abartılı tepkilerden uzak durmalı, ani ve keskin kararlardan kaçınmalı, olabildiğince esnek olmaya çalışmalısınız. İş ortamınızda ilişkilerinizi yönetmek önem kazanacak önümüzdeki 6 aylık süreçte.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  11. evinizden alıyor olacaksınız. Sosyal yaşantınız, yakın arkadaşlarınız, dahil olduğunuz grup ve topluluklar, hayata dair istek ve arzularınız, dilekleriniz bu evin konuları dahilinde. Dolayısıyla sosyal çevrenizle olan ilişkilerinize dikkat etmeniz, bu alanda denge kurmaya, abartıya kaçmamaya özen göstermeniz gereken bir süreç var önünüzde. Bu özel yaşamınız ve arkadaşlarınız arasındaki denge olarak da çalışabilir. Öfke kontrollü ilerlemeli, empati geliştirmeli ve esnek olmalısınız.  Yine eğer spekülatif piyasalarda yatırımlarınız varsa önümüzdeki günler sizler için riskli çalışabilecektir. Yaşama dair isteklerinizin değiştiğini, bu konularda farklı bir farkındalık alanına geçtiğinizi de derinden hissedeceksiniz...

Özellikle çocuklarınıza karşı her zamankinden daha çok anlayışlı olun ve sağlıklarını önemseyin ...

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler 10. evinizden alıyor olacaksınız. Etkiyi kariyer ve sosyal statünüzü ilgilendiren bir alandan alıyorsunuz. Bazılarınız için iş ve kariyer değişimi verebilecektir bu süreç ve bu alanda ilişkilerinizi yönetmek önem kazanır. Ev-aile ve iş-kariyer arasındaki denge hassas ilerleyebilir önümüzdeki süreçte. Bu nedenle abartılı ve anlayışsız tepkiler yerine empati alanında kalmaya çalışın. Öfke enerjisinin bu alanlarda yoğun çalışabileceği etkiler altında olduğunuzu unutmayın ve bu duruma karşı irade çalıştırmaya odaklanın. Ufak şeyleri büyütmek üzücü sonuçlar verebilir. Bir takım finansal gecikmeler, ertelemeler oluşabilir. Genel olarak büyük riskler almamak gerekli önümüzdeki günlerde... Sağlığınıza da dikkat. Kalp, tansiyon, dolaşım sorunları olan sevgili Aslanlar özellikle ilk 10 günlük dilimde doğduysanız ekstra dikkat ...

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  9. evinizden alıyor olacaksınız. Yurtdışı, yabancılar, hukuki - akademik süreçler, eğitimler, seyahatler, ticari faaliyetler sizlerin yoğun gündeminizde olacak ve yönetmeniz gereken konu ve kavramlar ve stresli koşullar bu alanlar üzerinden gelecek. Kazalara, yaralanmalara, sakarlıklara karşı dikkatli olmalısınız. İletişim alanında ani tepkiler, öfke, sivri dil yerine empati geliştirmeye çalışın aksi takdirde ilişkileriniz zarar görebilir. Özellikle kimse ile din - inançlar gibi konularda tartışmaya girmemeye çalışın. Fanatik tavırlardan uzak durun çünkü enerji sizi bu yöne itebilecek. Yakın çevre, kardeş - akraba- komşu ile de olabildiğince tartışmalardan uzak durun. Kardeş sağlığı bazılarınız için gündem olabilir.  Ani yurtdışı gündemleriniz de oluşabilir elbette dediğim gibi ama zorlayıcı etkiler de alacaktır bu alanlar. Olanlara objektif bakmalı, aşırı iyimserlikle hataya kaçmamalı, söz konusu bir ticaretse örneğin dikkatli olmalı ve fazla açılmamalısınız.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  8. evinizden alıyor olacaksınız. 8. evde finansal gündemler getirecek bir ev. Krediler, borçlar, nafaka, ödemeler, ön hukuki süreçler,vergi, miras vb. konularda yönetmeniz gereken krizler getirebilecek. Gelir gider dengeniz önemli olurken, risksiz yatırımlar yapmalı, abartılı, sonucunu kestiremediğiniz proje ve adımlardan uzak durmalısınız. Kendinizi boyunuzu aşan bir  borç yükü altına sokmamaya çalışmalısınız bu süreç boyunca. Manipülasyonlarla kandırılmaya karşı dikkat etmelisiniz. Sizlerin de esnek olmanız gereken alan finansal alan olacak. Sağlığınızla ilgili de ameliiyat vb. operasyonel gündemler getirebilir. Derin korkularınızın aktive olması da olası. Bu anlamda da terapi vb. süreçler gerekebilecektir. Bu sayede şifalandırıcı da olacaktır aslında. Sorunları ortaya çıkarıp çözmenizi sağlayabilir.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  7. evinizden alıyor olacaksınız. Tutulmayı karşıt açıdan alarak en sert etkiyi alan gruplardansınız. Kazalara, sakarlıklara, yaralanmalara karşı dikkatli olun. Bağışıklığınızı destekleyin. İkili ilişkiler alanında denge kurmak zorundasınız sizler de. Sizler için de motto öfke kontrolü. Özellikle de ortaklarınızla, eşinizle, danışanlarınızla, açık rekabet halinde olduğunuz kişilerle her türlü, fanatik, abartılı, kontrolsüz tutum ve tavırdan uzak durmanız; güç de olsa empati geliştirmeniz gereken bir süreçten geçeceksiniz. Enerji öyle büyütücü çalışabilir ki, ufak sorunlar büyük kopuşlar getirebilecek. Hayatınızla ilgili atacağınız  adımlarda, alacağınız kararlarda aceleci olmayın ve yine gereksiz iyimserlik ve abartıdan uzak durmaya çalışın. Finansal riskler almayın.  İletişim dilinizi, uslubunuzu kontrol etmeye çalışın. Esnek ve empatili olmak kazanç getirecektir. İkili ilişkiler adına  yeni başlangıçlar getirebilir ama dikkatli olmalısınız, erken kararlar almayın ve aceleci davranmayın. Zamana bırakıp karşınızdaki kişiyi iyice tanımaya bakın... 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  6 . evinizden alıyor olacaksınız. Sağlığınızın ön planda olması gereken bir 6 ay diyebiliriz. Boyun bölgeniz, tiroidler, fıtık vb. önem kazanacaktır. İş ve yaşam koşullarınız, günlük rutinleriniz, hizmet aldığınız-verdiğiniz kişiler, evcil hayvanlarınız ile ilgili süreçleri yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Rutinleriniz ile ilgili abartılardan da kaçının. Birlikte çalıştığınız kişilerle çatışmalardan, gerginlikten, fanatik ve katı tavrı ve tutumlardan kaçınmalı, empati geliştirmeye çalışmalı ve esnek olmalısınız. Bu süreç sizi mental olarak da yorabilir. Bilinçaltınız da oldukça aktif çalışacaktır. Bu da üst bilinçte biraz dağınıklık yaratabilir. Sakarlığa, dalgınlığa dikkat edin. Sizler için de meditasyon, terapi vb. bilinçaltınızı da şifalandıracak yöntemler faydalı olacaktır bu süreçte. Keyif aldığınız şeylerle uğraşmak, zihni biraz susturmak, enerjiyi bu şekilde sağaltmak sizler için önemli ... Finansal riskler almayın, kariyerinizle ilgili ani değişim fırsatlarını tartıp, biçerek değerlendirin.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler  5. evinizden alıyor olacaksınız. Aşk hayatınız olaylı olacak gibi biraz önümüzdeki günlerde. Kontrollü ilerlemeniz, esnek olmanız, sabit fikirli ve fanatik tavırlar, abartılı tepkiler içinde olmamanız gereken bir dönem. Ufak olayların bile çığ gibi büyüme potansiyeli olduğunu unutmayın. Spekülatif piyasalarda yatırım yapıyorsanız şayet azami dikkat etmeli ve risk almamalısınız. Çocuklarınızla olan ilişkilerinizde de dikkatli olmalısınız, onlara karşı da anlayış geliştirmelisiniz. Eğitim hayatları ile ilgili süreçler de söz konusu olabilir. Yine yakın arkadaşlarınız ve özel hayatınız arasındaki dengeyi iyi kurmanız gereken bir süreç. Öfke kontrolü geliştirmeniz ve anlayışlı olmanız gereken durumlarla karşılaşmanız çok olası bu alanda.  Yurtdışı bağlantılı ani süreçler gelişebilir ama temkinli ilerlemelisiniz. 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler 4 . evinizden alıyor olacaksınız. Bu süreçte bir takım önemli ailevi krizleri yönetmek durumunda kalabilirsiniz. Eviniz, yuvanız ile ilgili krizli durumlar da oluşabilir. Ani bir mekan değişimi, taşınma, tadilat vb. gibi örneğin. Ev ve kariyer hayatı arasında da denge kurmanız gerekebilecek. Aile bireylerinizle, ,ş arkadaşlarınızla ani alevlenebilecek, gereksiz yere büyüyecek tartışmalar için zeminler oluşabilir, bu noktada kontrollü davranabilmeniz sorunların büyümemesi adına önem kazanacaktır. İşiniz ve kariyerinizle ilgili ani kararlar almayın. Zaman tanıyın...  Ne kadar böyle desek de elbette bazılarınız için olması gerekenler bu dürtülerle yol alacaktır... Kiracı iseniz ev sahibinizle abartılı tartışmalara kalkışmayın örneğin, ev sahibiyseniz kiracınızla ... Enerji gergin bu alanda anlayacağınız. Ani finansal gündemleriniz oluşabilir. Fırsat gibi görünebilir ama aslında öyle olmayabilir. Bu nedenle temkinli ilerleyin parasal konularda. Gerekiz borç yükü altına da girmeyin.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; bu hafta 28 Ekim cumartesi günü, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Boğa burcunun 5 derecesinde, Türkiye saatiyle 23.23 civarı, ülkemizden de gözlemlenebilecek Parçalı bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Çok önemli etkileri olan, 6 ay boyunca gündem oluşturacak bu tutulmayı sizler 3 . evinizden alıyor olacaksınız. Yakın çevreniz ( kuzen-kardeş-komşu) eğitimleriniz, seyahatleriniz, ticari hayatınız, medya-reklam-basın ile ilgili işleriniz, genel hatları ile iletişim alanınız hatta fikirleriniz üzerinden etki alıyor olacaksınız. Çok geniş ve çeşitli bir alan farkındaysanız ve biraz krizli çalışabilecek. Öfke patlamaları, fanatik, takıntılı, katı fikirler, çatışmalı ilişkiler, gerginlikler getirebilecek bu süreç. Bu nedenle özellikle yakın çevrenize karşı öfke kontrollü, esnek, sağduyulu ve empatili olmanız gerekiyor. Zihninizi dinginleştiren faaliyetlere zaman ayırmalısınız. Elektronik aletlerle ilgili arızalar, dijital işlerde sorunlar oluşabilir. İletişim alanınız aksamalı çalışacaktır. Keza yurtdışı bağlantılı eğitim, ticaret, seyahat vb. gündemler getirebilir. Bazı hukuki süreçlerinizle ilgili karar ve sonlanmalar da getirebilir. Sağlık konusunda zaten dikkatli disiplinli olmanız gereken bir döngüdesiniz.

Hande Güç Onur

 

Tüm yazılarını göster