28 Ağustos - 3 Eylül haftası burç yorumları...

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

28 Ağustos - 3 Eylül Haftası

"Ektiklerimizi biçiyoruz..."

Merhaba sevgili okurlar, mutlu ve sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle ...

Yine bir Dolunay haftası geldi çattı. Tabiki haftanın en önemli gökyüzü olayı Balık burcundaki dolunay. Haftanın ilk anında da Dolunay enerjisine benzer izler var. Gökyüzü her zaman süreçleri hazırlayarak ilerliyor zaten. Saturnyen bir Dolunay yaşayacağız ve haftanın tüm haftaya yansıyacak olan ilk anında da Ay Satürn'ün yönetimindeki Oğlak burcunda, Plüton ile de kavuşuma ilerlemekte. Sorumluluklarımızın arttığı, duygusal anlamda zorlandığımız, karamsar, depresif, melankolik, baskı altında hissedeceğimiz bir haftaya giriyoruz. Duygusal koşullar ağır ve manipülasyonlara oldukça açık. Ama bir diğer yandan da gökyüzünde geçtiğimiz hafta oluşan toprak üçgenini de tetikliyor. Yani Satürn ve Oğlak doğasındaki sağlam iradeli, disiplinli yapı ile bazı zorlukları aşabilecek, dönüştürebilecek, farkındalıkla değiştirebilecek gücü de veriyor. Uzun zamandır olmadığı kadar kararlıyız ve bu kararlılık içinde bir takım değişimleri de barındıran yeni oluşumları da içeriyor. Merkür de bu üçgene dahil olduğu ve hem retro hem de Başak burcunda olduğu için, geçmişten gelen bazı travmaların da şifalanabileceği anlamını çıkarabiliriz. Analitik ve mantık çalıştıran bir yapıdayız. İnandıklarımız uğruna harekete geçecek bir enerjideyiz. Bu bize sonuna kadar mücadele, direnme gücü verecek. Tabiki bu döneme gelene kadar zihinlerimiz pekçok şeyi çokça sorguladı şimdi ise next level :) Artık gerçekten değeceğini düşündüğümüz, hakeden  şeyler için çalışacak irade gücümüz. Aksi durumlar içinse belki de bazı koşulları sonlandırma iradesi çalışacaktır. Ama her türlü değişim ve dönüşüm dolu bir hafta. Açılar olumlu görünse de kolay bir enerji değil bu. Taşın altına elini sokma enerjisi de diyebiliriz bir anlamda ...

Yine Jüpiter Venüs ile kare Mars ile 135 lik açıkda. Kazalara karşı dikkatli olmalıyız. İlişkilerde finansal konularda abartıdan uzak dengede olmaya çalışmalıyız. Güvenli alan oluştuma çabasıyla yanlış ve gereksiz harcamalardan ve dahi tavırlardan uzak durmalıyız.

Mars henüz Terazi burcuna geçmiş olsa da hafta başında hala Neptün karşıtı devam ediyor. Zehirlenmeler, alerjiler, düşük bağışıklık, sulardan gelecek her türlü zarar ve deniz kazalarına gökyüzü hala çok açık. Mars Terazi yöneticisi Venüs hala retro, üstelik ülkenin de Mars'ı Terazi enteresan gelişmeler getirebilir önümüzdeki günler.

Ve bir diğer önemli açı; Güneş ile Satürn karşıt konumdalar. Bu görünüm ise kişilik ve yaşam enerjimiz üzerinde baskı oluşturan bizi engelleyen, geciktiren bir etki verebilecek. Sorumluluklarımızı arttırırken bazılarımız için kendi veya ebeveyn sağlığı ile ilgil gündemler de getirebilir. Otorite fügürleri ile ilgili sıkıntılar söz konusu olabilecek. Resmi işlemlerde engeller zorluklar, fiziksel olarak da enerji düşüklüğü, atalet verebilecek. Dolunayla etki daha da pekişecek. Depresif, melankolik olabileceğiz. Güneş aynı zamanda Chiron ile de 135 lik açıda. Bu da hem fiziksel hem de kişiliğimiz üzerinde sorunlara sebep olabilecek bir görünüm. Kendi alanımızda kalmak bu hafta en doğrusu. Tabi olabildiğince ve mümkün ise ...

Satürn ise Fomalhaut kraliyet sabit yıldızında. İlahi alanla bağlantılı bu yıldız ilahi adaleti de dağıtabilecek karşılaşılan olaylarla. Ektiğini biçme haftası. Doğru kalana yine sorun yok ama dürüst olmayana, dolandırana, kandırana sıkıntılı. Özellikle de okult konularda, din ile spritualizm ile ilgili yalanlarla kitleleri kandırma çabasında olanların maskeleri düşebilecek.

Bir diğer açıdan da yaratıcılığı destekleyen bir hafta sanatsal çalışmalar adına ilham bulabileceğimiz, ve hatta  enerjiyi yaratıcılığımızı kullanarak rahatlatabileceğimiz etkiler hakim. Ekonomik anlamda ise biraz krizli diyebiliriz. Dolunayda da bu alana atıf oldukça fazla.  An haritasında 2-8 hattında gerçekleşiyor. Ay 8. evde ve Satürn ile kavuşum halinde, Güneş ise karşıt. Yani astrolojinin finansal evlerinde. 15 gün boyunca etkisinin süreceğini düşünürsek, Bankacılık, krediler, maaşlar, eyt, ödemeler, burslar vb. pek çok konuda inşa süreçleri, yeniden irdelenme hatta bazı öteleme, ertelenme ve kısıtlanma, sınırlandırılma benzeri haberler duyabileceğiz. Bu alanda düzenlemeler ard arda gelebilecek.

Elbette Balık burcunda bir Dolunay sprituel temalar da içerecek. Bulunduğu sabit yıldızın etkisi ile dua dilek için de uygun. Balık kolektif alan, duyular, empati, şevkat, fedakarlık, yardımseverlik ve gölge yönüyle bu  alanda aşırıya kaçıp kurban olma ile alakalıdır. An itibariyle de sezgilerimizde artış hissedebiliriz, rüyalarımız ve bilinçaltımız daha aktif olabilir. Hastaneler, hapishanelerle ilgili gündemler duyabiliriz. Gizli düşmanların görünür olduğu ya da sizin yaptığınız gizli işlerin ortaya çıkacağı bir süreç de verebilir dolunayın ışığıyla. Ayrıca bu dolunay bazı sevimsiz bağımlılıklarınızdan kurtulmak adına da değerlendirilebilecek bir dolunay, enerjiyi kullanın :)

Her koşulada dolunayın Satürn ile kavuşum halinde olması zorlayıcı olacaktır. Dolunay enerjisi 5 gün öncesinden de yoğun hissedilir zaten o nedenle diyorum ki kolay bir hafta olmayacak duygusal anlamda. Ve Satürn'ün o doğal yapısı ile uyumlu ve akışta kalmak geleni bilip kabulde olmak, dugusallık yerine belki de analitik, disipline ve iradeli bir yapıda kalmak şifalandırıcı olabilecek ve  hatta toprak üçgeninin de desteği ile bazı yarım kalmış işlerimizi, projelerimizi, gündemlerimizi tamamlamak, düzenlemek adına da fırsat olacaktır.

Sağlık olarak da ayaklar, ayak bileği, kemik, eklem, diş, cilt, akciğerler ve bağırsaklar hassas olabilecektir bu hafta etki aldığımız evler doğrutusunda. Tabi zihnimiz de biraz dalgın ve geçmiş odaklı olacaktır.

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun...

Sevgilerimle...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 12. evinizden karşılıyor olacaksınız. 12. evden gelen etkiler pek kontrol edilemez olanı kabul gerekir, akışın evidir ve Balık burcunun astrolojideki doğal evidir zaten. Hastaneler, hapishaneler ve gizli düşmanlarla ilgilidir. Bilinçaltının derinlikleri, rüyalarla bağlantılıdır. Pek tabiki rüyalarınız, sezgileriniz oldukça aktif olacaktır bu süreçte ve sizler için bilinçaltı çalışmaları, meditasyonlar, belki bir terapi başlangıcı şifalandırıcı olacaktır.  İçe dönük, melankolik etkiler de verebilir sizlere 15 gün boyunca. Günlük yaşamı düzenlemek, yaratıcılık gereken işlerle ilgilenmek adına güzel etkiler alıyorsunuz.  Dolunay 12. evinizi aydınlatırken arkanızdan dönen bazı düşmanlıkları da gün yüzüne çıkarabilir. Yine sizin yaptığınız bazı gizli gündemler de ortalığa dökülebilir. 6-12 aksı aktive olurken sağlığa da dikkat etmek gerekir. Ayaklar, ayak bileği, kemiklerle ilgili sorunlar yaşanabilir, bağırsaklar hassaslaşacaktır, zehirlenmelere, alerjilere, alkol, narkoz alımına dikkat etmek gerekir bu dönem boyunca yani 15 gün. Hafta boyunca kariyerle ilgili gündemler önem kazanacaktır. İş ortamınız, kariyeriniz, kazanç kaynaklarınızla ilgili tamamlamak istediğiniz bir takım düzenlemeler ve değişimleri iradeli bir şekilde başaracak gücü bulacak, bu alanlarda sağlam adımlar atabileceksiniz. Bu dolunaydaki etkilerle manevi anlamda önemli farkındalıklar geliştirebileceksiniz.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 11. evinizden karşılıyor olacaksınız. Bir takım gruplar, organizasyonlar, kurumlar dahilinde yardım amaçlı toplanabilirsiniz. Sosyal hayatınızda, yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde biraz geri plana çekilebilirsiniz bu dönem. Yakınlarınıza dair, partner veya çocuklarınıza dair sorumluluklarınız artabilir. Sosyal cevreniz ve özel hayatınız arasında denge kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bazı hevesleriniz, planlarınız ötelenmek zorunda kalabilir,  engellerle karşılaşmanız söz konusu olabilir. Burcunuzda seyreden Jüpiter ve Uranüs'ün de desteği ile sizlere güç ve azim verecek, itici kuvvet olacak etkiler var. Ayrıca Jüpiter Dolunayın da yöneticisi olarak etkiyi pekiştiriyor.  Geleceğe dair, kariyerinize dair bazı planları kararlılıkla devereye sokabilirsiniz. Zaten fırsatlarla gelen önemli değişimler yaşıyorsunuz bir süredir. Eğitim, akademik başvurular, ya da bu alanlarda eksiklerin tamamlanması desek daha da doğru olabilecek, mümkün görünüyor. Başlattığınız yurt dışı süreçleri de nihayete erebilir. Aşk hayatınızda bir süredir sorunlu ilerleyen süreçleri yoluna sokabilirsiniz. Hayata bakış açınızın değiştiği bir dönemden geçerken yeni bir farkındalık, bilinç boyutuna geçmeniz adına da destek görüyor olacaksınız. Bu hafta siz de sağlığınızı önemsemeli, gıda, alkol, ilaç vb. zehirlenmelere karşı dikkatli olmalısınız.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 10. evinizden karşılıyor olacaksınız. Değişken grupta bir burç olarak Dolunayı kare açıdan alacak olan gruptasınız. Dolayısıyla sizler için daha önemli bir Dolunay. Özellikle kariyer alanında bir takım zorluklar, artan sorumluluklar, bir takım gecikmeler, engellenmeler yaşayabilirsiniz bu dolunay etkisi ile. Yine toplum önündeki statünüz ve gelecekle ilgili hedefleriniz de bu etkilerden nasibini alabilir. Yöneticiniz Merkür de retro hareketinde iken belki de biraz mola verip dinlenip düşünmek adına değerlendirebilirsiniz bu süreci. Aslında şöyle denebilir, elinizden geleni sorumluluk bilinci ile yapıp gerisini akışa bırakmanız gerekecek. Böyle anlarda zaten olması gereken olur; olan ister olumlu ister olumsuz olsun... Yani bu size yeni iş ve statü imkanları da getirebilir, işten ayrılma kariyeri sonlandırma değiştirme de getirebilir; bu şekilde düşünün. Otorite figürlerinin baskısı, ya da üzerinize yüklediği sorumluluklar da artabilir. Ebeveyn sağlığı önem kazanabilir. Aile içinde iletişim ön plana çıkacaktır. Yanlış anlaşılmalara karşı dikkatli olmalısınız. Bu anlamda ilişkilerinizde de dikaktli olmalısınız. Kafa karışıklıkları, algılama sorunları, alacağınız kararlarda, varacağınız yargılarda sorun yaratabilir o nedenle bu dönemi sakin geçirmek, önemli kararlar için retro sonrasını beklemek anlamlı olacaktır. Özellikle ev ve aile ile ilgili alanınız da bu dönem tetik alacağı için bir takım değişimler getirebilir. Bu bir taşınma, ev alma yeni bir semte geçiş veya bunların kararlarını alma şeklinde de çalşabilir. Özellikle bilinçaltınızı ciddi dönüştürecek bir etki aldığınızı da belirtmeden yapamayacağım. Sezgileriniz ve farkındalığınız güçlü çalışacak. Sağlığınız adına da bir takım iyileştirici süreçlerden geçebilirsiniz önümüzdeki günlerde. Dolayısıyla hastane gündemleriniz de olabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu 9. dolunayı evinizden karşılıyor olacaksınız. Yabancılar, uzaklar, yurtdışı, akademik, hukuki süreçler ve hayata bakış açınız, bilinciniz ile ilgili etkiler alacaksınız. Hem kolektife bağlı olduğunuz hem de son derece reailst kalmanız gereken bir dolunay bu  ve sizler için de önemli farkındalıklar getirecek. İlham ve sezgiler sizde de güçlü çalışacaktır. Vize, pasapot işlemleri, yurt dışı bağlatılı işlerinizle ilgili bir takım kısıtlanmalar, engellenmeler veya gecikmeler yaşamanız, kısacası sorunlarla karşılaşmanız olası bu 15 günlük süreçte. Örneğin imkan varsa bu tür başvurularınızı öteleyebilirsiniz. Başlamış bazı süreçlerle ilgili sonlanmalar ve sorumluluklarınızın artması da söz konusu olabilir. Bir yurt dışı eğitim programına kabul edilmeniz gibi örneğin veya bir seyahate çıkmak gibi. Hukuki süreçlerinizle de ilgili sağlam bir zeminin oluştuğu, sürecin netleştiği bir dönem getirebilir. Bu hafta ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız hayatınızda önemli bir yer tutabilecektir. Eğitimlerinizi, ticari faaliyetlerinizi medya- reklamcılık, satış-pazarlama, internet üzerinden yürüttüğünüz işler, yakın çevreniz, kardeşleriniz, arabanız vb. konularda süre gelmiş ve tamamlayamadığınız gündemlerle ilgili adımlar atma, bir takım değişimlerle sorunları çözme ve tüm bunları yapabilecek güç ve iradeyi kendinizde bulma gibi etkiler de alıyor olacaksınız.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 8. evinizden karşılıyor olacaksınız. Para evlerinden birinden etki alırken finansal gündemleriniz yoğunlaşacaktır. Dolunayın yükseleni de Aslan Burcunda olduğu için yoğun etkiler alabileceksiniz. Venüs retro da o yükselende olduğu için burada da ekonomik alana vurgu yapacak. Tabi Satürn ile kavuşum halinde bir dolunay size maddi alanda bir takım sorumluluklar aldıracak, zorlayacak belki bir takım ksıtlar, engeller getirebilecektir. Bu alanda daha gerçekçi yaklaşımlar bekleyecektir. 8. evdeki finansal gündemler bankacılık işlemleri, ödemeler, krediler, burs, nafaka, borç-alacak, eşim-ortakaların paraları, başkalarının kaynakları vb. dir. Buradan nelerle karşılaşabileceğinizi öngörebilirsiniz. Bu alanlarda bir inşa süreci de oluşabilir, yeniden yapılandırma gibi. Gelir gider dengeniz önem kazanacaktır. Burası aynı zamanda krizler evi de olduğu için dikkat etmek doğru yönetmekte fayda var. Bir diğer yönden de sağlığa dikkat etmek gerekecektir. Ayak, bilek, kemikler, diş, cilt hassas olabilecektir. Yine anne sağlığı ile ilgili gündemler de oluşabilir. Yeni finansal girişimler için çok uygun değil ama  eski süreçlerin değerlendirilmesi adına uygun sizler için. Çünkü orada Satürn'ün  kısıtlayıcı etkisi çalışabilecektir. Bu nedenle mevcut durumu yapılandırmanız önem kazanacaktır. İş kariyer ve maddi gelirler evinizdeki toprak üçgeni ise bu alanlarda bir takım değişimleri gerçekleştirme iradesi geliştirebileceğinizi, fırsatlara açık olduğunuzu gösteriyor.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 7. evinizden karşılıyor olacaksınız. Dolayısıyla ilişkiler ve ortaklıklar ve aynı zamanda açık rekabet halinde olduklarınız, açık düsmanlıklarınız üzerinden gelecek size etkiler. Zaten Merkür burcunuzda retro yaparken fazlasıyla zihniniz sorgular vaziyette. Daha geçmişe odaklı, detaycı ve eleştirel olabilirsiniz. İlişkilerinizi daha gerçekçi bir biçimde değerlendirmeniz söz konusu olacak tabi bu da tavır ve davranışlarınıza, duygı dünyanıza yansıyor olacak. Konulara duygulardan ayrıksı yaklaşacaksınız anlayacağınız. Elbette burada bir Satürn varlığı hem de Fomalhaut ile kavuşum bir Satürn, sağlam olmayan bazı yapıları da sonlandırıcı etki verebilecektir. Bir kısmınız içinse  bu alandaki sorumluluklarınızı arttıracak yeni bir ilişki, iş ortaklığı olarak çalışabilecek. Satürn burada sağlam ilişkiler ortaklıklar da getirebilecek, kaderi plan ve hakedişleriniz doğrultusunda... Zaten gökyüzündeki toprak üçgeni de aşk ilişkileriniz, hayat amaçlarınız ile ilgili önemli kararlar almak adına sizleri destekliyor. Hayata bakış açınızın değiştiği bir süreç...

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 6. evinizden karşılıyor olacaksınız. Günlük yaşam, iş ortamı, sağlık alanınız etki alacaktır. 12. evinizdeki retro Merkür sizi mental olarak yoran bir süreç verirken ruhsal ve bedensel etkiler alabilirsiniz. Daha içe dönük bir enerjidesiniz şu an zaten bu nedenle meditatif çalışmalarla kendinizi rahatlatın. Yakın arkadaşlarla da sıkıntılar yaşamış ve daha az sosyalleştiğiniz bir süreç vermiş olabilir bu yaz. Ayak, bilek, kemikler, dişlerle ilgili sorunlar, zehirlenmeler oluşabilir. Sağlığınızla ilgili gündemler ve dolayısıyla hastane, tanı, tedavi süreçleri verebilir. Sağlığınızı ciddiye almanız, gerekli sorumluluklarınızı disipline bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekecektir. Çözümsüz kalınan durumlarla ilgili farklı yöntemler söz konusu olabilir. Yaşadığınız bazı gündemler farkındalık yaratıcı olacaktır. Evcil hayvanlarınızla ilgili sorumluluklarınız artacaktır. Rutinleriniz ve günlük yaşam alanınızda yeniden bir yapılandırma süreci yaşatabilir. Çalışanlarınızla ilgili sorunlar bunlara bağlı iş ortamınızda aksaklıklar verebilir. Bu ev ile ilgili konularda daha gerçekçi bir yaklaşımda olmanız sorunları çözmeniz adına da destek olacaktır. Görüşünüzü ve farkındalığınızı açacaktır anlayacağınız bu alanlarda... Bu hafta aileniz ile ilgili konular da hayatınızda yoğunluk kazanabilir.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 5. evinizden karşılıyor olacaksınız. Aşk hayatınız, çocuklarınız, hobileriniz, spekulatif para piyasalarındaki yatırımlarınız üzerinden etki alacaksınız. Aşk hayatınızla ilgili daha gerçekçi bir yaklaşımla sorunları ele alıp sağlam olmayan yapıları sonlandırabilirsiniz. Keza bazılarınıza da uzun ömürlü ilişkiler de getirebilir. Çocuklarınızın sağlıkları, eğitim hayatları ile ilgili sorumluluklarınız artabilir. Bazı zorluklar sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yeni bir bebek dünyaya getirmek ve sorumluluğun bu yönde artması da olabilir bu. Şayet spekülatif piyasalarda yatırımlarınız varsa, şans oyunları oynuyorsanız bu Dolunay etkisinde kazanımlarınızda kısıtlanma etkisi yaratabilir. Yatırımlarınızda risk almamanız gerekecek, finansal anlamda , kazanımları değerlendirirken dikkatli olmak gerekecektir. Gerçekleşmesini dilediğniz bazı hedeflerinizle ilgili önemli kararlar almanız da mümkün. Eşin ortağın desteği ile bir takım dilekleriniz gerçekleşebilir bu dönem. Belki bir yakın arkadaşınız ile ilişki ya da eski bir yakın arkadaşınızla karşılaşma sonrası ilişkiye dönüşmesi veya bir ortaklık kararı almanız, hatta evlilik teklifi almanız ya da varolan evlilik içersinde bir takım sorunların çözülmesi, bu alanda farklı ve esnek bakış açıları ile gelen şifalanmalar söz konusu olabilecek. Eksik kalan eğitimlerinizi de tamamlamanız adına destekleyici etkiler var. Mini bir seyahate çıkabilirsiniz.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 4. evinizden karşılıyor olacaksınız. Yöneticiniz Jüpiter aynı zamanda Dolunayı da destekliyor bu da sizin için bu dolunayı daha önemli kılıyor. Aileniz, yuvanız, eviniz, gayrimenkullerinizle ilgil bir alandan etki alıyorsunuz. Öncelikle ailenizle ilgili sorumluluklarınızın artması ve buna bağlı biraz kendinizi baskılanmış, yorgun, zorlanmış hissedebileceksiniz. Ev ve aile ile ilgili konulara daha ciddi yaklaşmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Ebeveyn, özellikle anne sağlığı dikkat çekecektir. Ayak-bilek hassas olabilecektir. Ama bununla ilgili teşhis, tedavi ve şifalanma sürecini getirecektir bu dolunay. Ev alma, taşınma, tadilat gibi önceden başlamış bazı konuları tamamlama, sonuç alma gündemleri verebilir. 4. ev özel yaşamınızdır orada Satürn transiti varlığı biraz duygusal doyumu düşürebilir ve gerçekçi yaklaşım ile belki bir iş yaparken olan ciddiyetle konuları ele almanızı isteyebilir. Olayların gelişimi bu mihval üzerinden gelir boyle durumlarda. 4. ev de artan sorumluluk temasına bir evlilik kararını da dahil edebiliriz, keza tam zıttı bir boşanma ile gelen ev değişimi de olabilir bu. Tüm bunlar kaderi planınıza göre şekillenecektir. Yine kariyeriniz ile ilgili, günlük rutnlerinizi ve yaşam düzeninizi de değiştirebilecek bir takım değişimler, düzenlemeler, kararlar, yaklaşımlar söz konusu olabilecek bu dönemde. Maddi gelirlerniz de etki alırken bazı adımları atma cesareti, yaşamınızı, yaşam alanlarınızı, iş ortamınızı, rutinlerinizi düzenleme iradesi, gücü  ve özgüveni sizlerle olacak.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 3. evinizden karşılıyor olacaksınız. Yakın çevreniz ile ilgili, komşu kardeş, kuzen gibi akrabalar, sorumluluklarınızın arttığı bir süreç getirebilir. Onların sağlıkları, eğitimleri ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kardeşinizin karşılaşacağı zorluklar olabilir mesela ya da komşunuz tatsız bir durum yaşar gibi de düşünebiliriz bu etkileri.  Eğitimleriniz, seyahatleriniz, ticari hayatınız, hatta iletişim alanınız ile ilgili bir takım zorluklarla, kısıtlamalarla, engellerle karşılaşabilirsiniz bu süreçte. Duygusal anlamda sizi zorlayacak konular gelişebilir anlayacağınız. Sorumluluğunu aldığınız disipline olduğunuz, etik davrandığınız durumlarla ilgili de hakedişlerinizi verebilir Satürn. Örneğin tamamladığınız bir eğitimin sertifikasını almak gibi tamamlanma enerjisi taşıyan temaları da çeker yaşmlarınıza.  Trafikte de dikkatli olmanız gereken bir 15 gün, günü gelmiş araç bakımlarınızı yaptırmadan seyir halinde olmayın. Yağışlı havalarda dikkatli kullanın hız yapmayın ve kurallara uyun. İletişimi de doğru kullanmanız gereken, dedikodudan uzak durmanız gereken bir dönem. Yalan ve hatalı bilgi paylaşmamanız gereken günler.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta Balık burcunun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 2. evinizden karşılıyor olacaksınız. Maddi kaynaklar, üretimleriniz, öz güveniniz ile ilgili etkiler alacaksınız. Finansal kazanımlar adına biraz kısıtlanmalar, engellenmeler, gecikmeler verebilecek burada Satürn. Ummadığınız ödemeler, işlerin geri çekilmesi vb. sebeplerle gelirlerinizde azalma yaratabilir. Zorluk yaratır Satürn sorumlulukları arttırır, disiplin gerektiğini hatırlatır ve etik  alanda kalmanızı hak yemememenizi ister. Tüm bunların sonucunda hak edişlerinizi de verir. Bu bakış açısıyla sorumluluklarınızı arttıracak yeni bir iş, gelir kapısı imkanı da verebilir sizlere. Süregelen sağlık sorunlarınızla ilgili sizleri harekete geçirebilir, tekrar tetkik, teşhis ve tedavi ile şifalanma getirebilir. Hem fiziksel hem ruhsal çalışabilir bu şifalanma süreci. Finansal olarak da borçların, kredilerin, ödemelerin belki bir mirasın, nafakanın gözden geçirildiği, detaylandırılıp yeniden yapılandırılarak çözüme kavuşturulacağı bir süreç olabilir sizler için. Finansal etkileri yoğunlukta açıkcası ama destek göreceğiniz, iradenizin güçlü çalışacağı görünümler de var. Çözümler bulacağınız bir dolunay bu. Genel olarak herkese derleyıci toparlayıcı etkiler veriyor zaten. Ama sizler sağlık adına da br tık dikkatli olun :)

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; burcunuzun 7 derecesinde Satürn kavuşumlu önemli bir Dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı 1. evinizden karşılıyor olacaksınız. Şüphesiz sizler için çok önemli yaşamınızda bir takım virajlar, kararlar aldıracak nitelikte bir Dolunay. Öncelikle zaten burcunuzda yer alan Neptün ve Satürn transiti ile zorlanırken bu dolunayla birlikte bir tık daha duygusal ve melankolik hissedebilirsiniz. Ama olaylara yaklaşım biçiminizin gerçekçi ve duygusallıktan uzak olmasını istiyor sistem sizlerden, bu biraz  güç de olsa sizler için... Yine eşiniz, ortaklarınız gibi otorite figürleri ile bir takım sorunlar yaşamış olabilirsiniz. Belki bu alanda da artık daha gerçekçi bir bakış açısı geliştirmeniz ve duygusal yaklaşımlarınızı rafa kaldırmanız gerekiyordur. Çözüm olanı olduğu haliyle göremedikçe bulunamayacaktır. Evlilik, beraberlik ve yine ortaklık alanınızla ilgili aldığınız kararlarınızla ilgili bir takım tamamlanmalar, düzenlemeler, yakın çevrenin desteği ile gerçekleşebilecek. Sistem sizi bu alanda destekliyor. Sosyal çevreniz, yaşama dair istekleriniz dönüşüyor. Belki zor ama olabildiğince kolaylaştırılmış bir süreç olduğunun farkında olun. Evlilik, boşanma,  bir işe yeni bir ortakla devam etme gibi kararlar aldırabilir. Her türlü evlilik ve ortaklık alanında tamamlanmalar yaşatacaktır hakedişleriniz doğrultusunda. Sağlığınız da önem kazanır bu dolunayla yine anne sağlığına da dikkat etmelisiniz. Maddi olarak biraz ksıtlanmış engellenmiş olacağınız bir süreç de getirebilir. Artan sorumluluklarınız zaman zaman bunalmanıza sebep olabilir, kendinizi kıskaça alınmış gibi hissedebilirisiniz ama unutmayın geçici etkiler bunlar. Satürn daha uzun süre burcunuzda kalacağı için enerjiyi sağaltıcı bilinçaltı çalışmaları yapabilir, bir terapi programına katılabilirsiniz. Bağımlılıklarınızla mücadele etmelisiniz. Sanatla uğraşmak da iyi gelecektir.

Tüm yazılarını göster