26 Kasım - 3 Aralık haftası burç yorumları...

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

27 Kasım İkizler Dolunayı "Gerginlik Tırmanıyor"

Haftanın en önemli gündemi şüphesiz pazartesi günü gerçekleşecek olan dolunay olacak ve tüm haftayı yönetecek açıkcası.  27 Kasım 2023 pazartesi günü, öğlen 12.16'da  İkizler burcunun 4 derece 51 dakikasında yani neredeyse 5 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay Satürn'den sert bir açı alırken, karşıt açıdaki Güneş ise hala Mars ile kavuşumda. Dolayısıyla Mars'a da karştı konumda gerçekleşiyor olacak. Maalesef iki malefik gezegenle de sert bağlantıları var anlayacağınız. Tutulma yöneticisi Merkür ise 24 derece Yay burcunda ve Neptün ile net karede. Venüs Güney Ay Düğümü ile kavuşurken bir yandan da 14 Ekim tutulmasını tetikliyor. MC, IC  hattı ise Algol hattına oturarak Mayıs 2022 tutulmasına vurgu yapıyor. Sıradan bir Dolunay değil anlayacağınız. Önemli gündemlere gebe gözüküyor.

Dolunaylar genelde gergin enerjiler barındırır. Ayın ışığıyla konular ortaya çıkmış, olgunlaşmıştır; vakit muhakemesini yapma, bazı kararları alma vaktidir artık... Ve enerji sizi buna doğru iter zaten. Bazen bunu daha yumuşak geçişlerle yaptırırken bazen eli sopalı bir hoca gibi durterek yaptırır. Bu sefer  karmanın lordu, zamanın yöneticisi Satürn devrede. Sopayı en çok yiyenler ise değişken burçlar. Yani İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının özellikle de ilk 10 gününde doğmuş olanlar; ilk 10 derecede kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs, Mars) , ışıkları (Güneş, Ay) ve yükselenleri olanlar.

İkizler burcunda bir dolunay sağlık olarak akciğerler, eller, kollar, omuzlar ve sinir sistemimiz ile ilgili gündemler yaratabilir. Mars karesi de varken bağışıklık düşebilir basit viral sorunlar ciğerlere çabuk nüksedebilir. Dikkat edilmelidir. Keza bu bölgelerin yaralanmaları da söz konusu olabilir. Sinirler zayıflayabilir. Bu dolunayda ameliyatlarda kanama riski fazla seyredebilir tabi kişinin de haritasına göre.

İki malefik Mars ve Satürn kare yaparken gerçekleşen bir dolunay şüphesiz gerginliği tırmandıran bir enerji yaratacaktır. Kazalara da açık bir görünümdür bu. Özellikle kemik kırıkları, kanamalı yaralanmalar, düşük başığıklık, ateşli hastalıklar, anemi. Ay ile de T kare konumu duygusal gerginliği arttıracak, ama zaman zaman da Satürn'ün oradaki baskılayıcısı etkisi fevriliği bir nebze baskılayabilecektir. Duygusal baskı, daha melankolik ve karamsar olmamıza da sebebiyet verebilecek. Huzursuz edici bir etkisi var açıkcası.

İkizler hava grubu, değişken bir burç. Sembolize ettiği başlıca konular, eğitim, ticaret, basın-medya-reklamcılık, iletişim, seyahatler Dolunayın da etki alanı başlıca buralardan gelecek. İletişim ve bilgi trafiğini hareketlendirecek.  An haritasında 4. evde yer alıyor ev, yuva, barınma, aile, beslenme, güvenlik gibi temel ihtiyaçlar vurgulanıyor.  Ülkenin de 6-12 aksı etki alırken salgın artışı ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.  12. evin bir diğer vurgusu zaten gayet net hissediliyor. Günlerdir ortaya dökülen gizli saklı kapılar ardında dönen medyatik isimlerin kara para aklama skandalları, futbolcuların hızlı yoldan para kazanmak için düştükleri tuzak tam da bu dolunayın gündemleri aslında. 12. ev aynı zamanda hastaneler, hapishaneler gibi kapalı alanlarla da ilgilidir. Bu konularda da gündemler verebilir.

Satürn karesi tüm bu alanlarda engellemeler yaratabilecek, bir takım gerginliklere sebep olabilecek. Mars Yay burcunda ilerlerken global anlamda fikir, düşünceler, inançlar, belki yabancılar, uluslarası konular, adalet, yargı gibi konuların sorgulandığı, öne çıkarıldığı gündemler verebilecek. Girişimleriniz engellenebilecek, hareketleriniz kısıtlanabilecek bu açı etkisiyle. Devlet dairelerinde işlemleriniz varsa örneğin bu açının geçmesini beklemek mantıklı olabilir. Yine Güneşi de karelerken, otorite figürleriyle sorunlar, onlardan destek görememek, zaman zaman engellenmek, kısıtlanmak söz konusu olabilir. Disiplin ve kurallarla  ilgili sorumluluklarla ilgili sıkıntılar oluşabilir. Ama her koşulda bu kare açı gerginliği pekiştiren, kavgacı, sert bir enerjiyi yansıtacaktır. Esnek davranabilmek, diğerkam olabilmek, empati geliştirebilmek son derece faydalı olacaktır bu dolunay etkisi altındayken.

Dolunay yöneticisi Merkür Neptün'ü karelerken basında bol bol yalan haber de okuruz gibi gözüküyor. Bu dönem aldığımız kararlarda sonradan farklı yönler keşfedebiliriz. Ani karar almak, keskin yargılara varmak için uygun bir dönem değil. Yanılsamalara çok açık bir dönem açıkcası. Bir diğer yandan Merkür burada Dolunayın yöneticisi olduğu için pek çok yalanın, gizli saklı zararlı durumun, dolandırıcılığın, sahtekarlığın da dolunayın ışığıyla aydınlandığına şahit olacağız.  1 Aralık'ta Merkür Oğlak geçişiyle bu kare etkisinden sıyrılacak ve karar almamız, algımızı toparlamamız, zihnimizi netleştirmemiz daha kolay olacak. O nedenle bu süreçte biraz dikkatli  olmakta fayda var. Anlaşmlarda, eğitimlerde, sınavlarda, alınacak kararlar, atılacak imzalarda tetik olalım. Karşıt acıda Mars yerleşmis durumda enerji sert çalışacak, agresif,, savaşçı, rekabetçi, kavgacı dürtüsel etkiler verecek bu görünüm. Güneşle kavuşum hali yangın ve patlamalar adına risk veriyor. Ceres de orada tarım alanlarının zarar göreceği koşullar oluşabilir. (Bu yazıyı hazırlama sürecinde 7500 ton buğdayın çalındığı haberini okudum örneğin. Parantez arasında eklemesem olmazdı. Gökyüzü çalışıyor...)

Satürn karesi olumsuz yönlerinin yanısıra savaşın ilerlemesinde bir durgunluk süreci yaratabilir. (Bir parantez de buraya tam karenin netleştiği süreçte geçici ateşkes sağlandı) Ama bir diğer yandan da bireysel yaşamlarımızda duygusal anlamda baskı altında hissettiğimiz, kişiliğimizin baskılandığı, eş, patron, öğretmen gibi otorite figürlerinin engellemeleri, kısıtlamalarıyla karşılaştığımız biraz sıkıntılı bir 15 günü de gösteriyor.

Plüto Venüs karesi finansal manipülasyonların artacağını gösteriyor ki GAd da devrede kayıplara açık bir görünüm. Zaten Merkür Neptün karesi varken kandırılma enerjisi de hakim. Yani finansal anlamda çok dikkat edilmesi gereken günler.

İlişkilerle ilgili önemli bir görünüm de Mayıs 2021 tutulmasının tam karşısında gerçekleşen bu Dolunayın o dönem başlayan ilişkilerle ilgili tamamlamalar getirecek olabileceği. Kad Venüs kavuşumlu bu tutulmaya, Gad venüs kavuşumlu tam karşıtta gelen bu dolunay önemli bir tetik yapıyor. Bazı sonlanmalar getirebilecek. Bu ilişkinin bitmesi olabileceği gibi, baska bir boyutta ilerlemesi de olabilir. Kısacası Mayıs 2021 gündemleri tekrar yüklenebilecek yaşamlarımıza. Zamanlar arası bir tünel var yine  :)

Anın yükseleni Kova Burcunda çevremizi saran koşullarda Kova teması etkili olacak. Özgürlük ve hak arayışları için isyankar bir yapı var burada. Grupları, toplulukları etkileyen bir takım koşullar ve bunların doğuracağı eylemler görülebilir.  Ayrıca futuristik, marjinal, bilim - teknoloji bağlantılı, havacılık, havaya, gökyüzüne dair gündemlerin bol olduğu bir 15 gün olabilecek. Duygulardan ayrıksı, mantıkla hareket etmemizi gerektiren, bütüne odaklı olmamızı sağlayan olaylarla çevrelenebileceğiz.

Venüs 4 Aralık'a kadar terazi burcunda ve Güney Ay Düğümü ile kol kola ilerliyor olacak. Dolunay anında da Güney Ay Düğümüyle neredeyse tam kavuşumda. GAD enerjisi geçmişden gelen konuları içerirken sorunlu ve zararda çalışabilir. GAD Venüs kavuşumunu ilişkiler, ortaklıklar, beraberlikler adına olumlu sayamayabiliriz burada. Geçmişten süre gelen bazı problem ve sorunların ilişkilerde koparıcı etkisi söz konusu olabilir. Kadınlar, sanatçılar, finansal konular da bu alanda etki alır yani olumsuz çalışabilir. Değer, keyif, denge, ahenk gibi durumlarda bozulmalar oluşabilir. Dolunay ile de 135 lik açıda ve krizli çalışacak açıkcası.

Ay Aldebarana bu denli yaklaşmışken Rusya Ukrayna cephesi hareketlenebilir.

Yangınlar, patlamalar da yine gündem olmaya devam eder. Doğa olayları, depremler de getirebilir yine maalesef. Finansal skandallar patlayabilir.

Dolunayda Hyades - Prima Hyadum sabit yıldızı etkili olacak. Bu sabit kibirlenmemek, egosal davranmamak, bu dünyanın geçici olduğunu unutmamak ile ilgili bir sabit. Nefsi terbiye, dengeli ego, insan-ı kamil olma yolu ile alakalıdır. Vav kapısı,  Allah'a kul olmak ile ilintilidir.  Önemli farkındalıklar da getirebilir bazılarımıza. Merkür Neptün karakterinde bir sabit; askeri liderler, ani olaylar, görme ile ilgili sorunlar verebilir. Hapis, körlük, görme sorunları, biraz umutsuzluk, karamsarlık, melankoli ve dar görüş verebilir. Bazen başta yaralanmalar, zehirlenme, toksik maddelerle karşı karşıya gelebiliriz. Askeri liderler, önemli komutanlar, önemli devlet adamları, askerlik ile alakalı bir bölgedir. Tüm bunlar gündem olabilecektir. Koşullu bir bölgedir burası, hiçlik makamı ile alakalıdır. Kendinden vazgeçmek, tevekkül etmek, ruhani olarak çok yükselmek için sınavlar geçireceğini gösterir. Lafın özü kolay değildir, zordur bu etkiler ...

Haftanın bir diğer gökyüzü olayı ise Merkür'ün burç değiştirmesi ki bu da 1 Aralık Cuma günü gerçekleşecek. Merkür daha sistematik, akılcı ve düzen getirici, bir o kadar da politik çalışacağı Oğlak burcuna geçiyor. Yay burcundaki neşeli, eğlenceli yapı daha ciddi, sorumluluk yüklü ve daha soğuk belki biraz daha negatife odaklı bir enerjiye bürünecek düşünce alanlarımızda ...

Kısacası gergin bir dolunay süreci yaşanacak. Sakin ve dingin kalmaya, kimse ile polemiğe girmemeye, ani, fevri tavır ve tepkilerden kaçınmaya, dalgınlık, sakarlık, kandırılmaya karşı tedbirli olmaya çalışın. Kendi alanınızda kalmaya, önemli işleri, tabi mümkünse, ötelemeye özen gösterin. Uykusuzluk, gerginlik, baş ağrısı yapabilir. Bol su için, bağışıklığınızı destekleyin. Meditasyon vb. mental dinginleştirici aktivitelerden destek alın. Ve tabiki sevgiyle kalın :)

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  3. evinizi aydınlatıyor olacak. Bu dolunay, komşularınız, kardeşleriniz, kuzenleriniz gibi yakın çevreniz ile aranızdaki ilişkilerde, eğitim alanında, seyahatlerde, anlaşmalarda, kendi fikirleriniz bazında yani düşünce yapınızda en genel anlamıyla da iletişim ve kendinizi ifade alanınızda enerjinin sert çalışacağı, bir takım anlaşmazlıklar, zorluklar, kısıt ve engellemeler oluşabileceğini gösteriyor. Bu alanlarda gerginlik ve tartışmalardam uzak kalmak, ağzımızdan çıkanı tartıp biçmek gerekiyor. Uzak akrabalarla da gerginlik zıtlaşma verebilir.  Empati geliştirmek, esnek olabilmek ilişkiler adına önem kazanıyor.Bu görünüm eğitimler, seyahatler, ticaret, basın meday işleri gibi alanlarda da sorunlar, engellemeler, ertelenmeler getirebilir. Vize pasaport işlemleri aksar, uçuşlar iptal olur vb. gibi düşünebilirsiniz. Trafikte kazalara da dikkat etmek gerekecektir. Geleceğe yönelik umut ve beklentileriniz, sosyal çevre-yakın arkadaş ve dahil olduğunuz gruplara dair gündemler yoğunlaşabilir. Ayrıca para eviniz de öneömli etkiler altında ani gelişmelere gebe. Ani bir kazanc ya da kayıp iki uçlu da çalışması mümkün. Atalardan köklerden gelen bir miras vb. olabilir bu.  Kazananlardan geri dönüş bekliyorum :)))

Kariyer alanında dikkatli olunması gereken günler. Yeni bir imza atmak anlaşma yapmak için uygun değil anın kalıtesi. Kandırılmalara, aldatılmaya, dolandırılmaya dikkat edilmesi gerekiyor. Yine ikili ilişkiler ve ortaklıklarında denge ve ahengi bulmakta, değer duygularını doğru oluşturabilmekte zorlanabilirsiniz. Geçmişten gelen bazı gündemler sizi ilişkilerinizle ilgili muhakemelere itebilir. Orada biraz karmik bir yapı çalışacak açıkcası.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  2. evinizi aydınlatıyor olacak. Doğrudan finansal gündemleriniz, maddi anlaşmalarınız, yatırımlarınız, finansal alandak ilişkileriniz üzerinden etki alacaksınız. Bu alanlarda karşılaştığınız, ilişkide olduğunuz kişilerle gerginliklere açıksınız. Bir takım ödemeler, krediler, primler, nafaka vb. konularda geçikmeler, ertelemeler yaşatabilir bu dolunay sizlere. Biraz finansal alandaki adımlarınızın önünü kesebilir kısa bir süreliğine. Yine eşin veya ortaklı gelirlerin engellenmesi söz konusu olabilir. Yine iş ortamınızda ilişkilerinizde, ortaklı konularda,finansal anlamda da geçmişten süre gelen gündemlerde krizli çalışabilecek. Kayıp, harcamalarda artış bir şekilde olumsuz çalışabilecek bir görünüm var iş alanında. Yine çalışanlar, iş arkadaşalarınızla gerginlik, örneğin hizmet aldığınız bir banka çalışanı ile gerginlik şeklinde çalışabilecek. Esnek olmak, empati geliştirmek önemli finansal ve iş alanında. Sağlık adına da dikkatli olmak gerekiyor sevgili Boğalar. Kariyer alanınızda da gündemleriniz yoğunlaşacak gibi gözüküyor. Toplum önündeki statünüz ile alakalı gündemler, gelişmeler oluşabilir.  Dahil olduğunuz grup, topluluk, sosyal çevrede de gerginliklere açıksınız dürtü komtrolü yapmanız iyi olacaktır.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü  burcunuzun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin 1. evinizi aydınlatıyor olacak. Doğrudan ilişkiler üzerinden geliyor sizlere etki. Eş, partner, ortak, danısmanlar, açık düşmanlar-açık rekabet halinde olduklarınızla bir takım gerginliklere, sürtüşmelere, tartışmalara müsait bir akış olacak. Bunu dengelemek adına empati geliştirmek, sakin kalabilmek çok önemli. Koparıcı çalışabilir bu etki çünkü ufacık tartışma alevlenebilir. Keza aşk evinizden de etki alacaksınız  orada Venüs Güney Ay Düğümü kavuşumu geçmişten gelen bir takım sorunlar sebepli sıkıntılar yaşanabileceğini gösteriyor. Özellikle 2021 Mayıs dönemi başlayan ilişkiler bir sınama, muhakeme döneminden, önemli bir karar döneminden geçebilir. İlişkilerde kurulamayan denge farkında olmadığınız negatif bilinç kodlarınızı tetikleyebilir. Bilinçaltı aktive olabilir.  Kariyer alanında üzerinizde baskı, artan sorumluluklar da ilişkilerinize olumsuz yansıyabilir.  Uzaklar, uzak akrabalarınız, yurtdışı bağlantılı eğitim, seyahat gibi konular, yine hukuki bir takım süreçler gündeminize gelebilecek bu 15 gün boyunca. Ve tabi 1.ev dış görünüm ve sağlıkla da ilintili olduğu için bu anlamda da dikkatli olmalısınız sevgili ikizler burçları sağlığınıza, kazalara, sakarlığa karşı dikkatli olun. Kandırılma, aldatılma, dolandırılma etkisine karşı da uyanık olmaya çalışın.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin 12 . evinizi aydınlatıyor olacak. Meshur 12. ev, karmik  - komtrolsüz alan ve evet zorlayıcı yerden gelecek sınav. Önce tavsiyeler... Sakin ve dingin, kendi alanınıza çekilin olabilediğince. Terapi, meditasyon, tetha ne iyi geliyor, rahatlatıyorsa bu 15 gün uygulayın. Mental sağlığınız, fiziksel sağlığınız etki alabilir. Duygusal anlamda baskı hissi, iyice bir içe kapanma, depresif hal oluşabilir. İş arakadaşlarınızla olan iletişimde gerilimli çalışacaktır. Sakin kalmak empati geliştirmek önemli.  İş alanında ortaklıklar, anlaşmalarda dikkatli olunması gereken bir süreç kandırılma, dolandırılma enerjisi var. Ayrıca hatalara da açık bir görünüm. Hesap kitap, alacak verecek işleri dikkatli yürütülmeli. 1 Aralık itibariyle bu alan rahatlar. Rutinler, iş hayatı, sağlık gibi konularda biraz sıkıntı verebilir. Bazı engel, aksama ve kısıtlar oluşabilir. Aile içi ilişkilerde de sıkıntı yaşanabilir. Geçmişten gelen sorunlar bazı ilişkileri kopma noktasına getirebilir. Aile içi ilişkilerde de sakin kalmak, diğerkam ve empatik yaklaşmak önem kazanacak. Ama tabi burada bazı yaşanacaklar da yaşanacaktır engellenemeyebilir. Gizli saklı kalmış konuları da aydınlatabilecektir Dolunay. Endişe, kaygı, depresif hal verebilir. Yakın arkadaşlarınızla ilgili ani ve şok edici gelişmeler yaşanabilir. Krediler, borçlar, nafaka gibi bir takım finansal gündemler de bu 15 gün yaşamlarınızda yer alabilir. 1 Aralık itibariyle Merkür Oğlak geçişiyle ikili ililşkiler ve ortaklıklarda kendinizi daha rahat ifade ettiğiniz, daha organize daha sistematik olabildiğiniz bir sürece gireceksiniz. 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  11. evinizi aydınlatıyor olacak. Sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınız, umutlarınız, arzularınız ile ilgili bir evden etki alacaksınız. Tabi Mars ve Güneş de aşk evinizden Satürn karesi alacak. Keyif almanızın, sosyalleşmenizin, partnerle olan ilişkilerinizin kısıt ve baskı altında kaldığı ya da öyle hissettiğiniz bir süreç verebilir bu sizlere. Yani hem özel ve sosyal hayat arasında denge kurmak güçleşir hem her iki ortamda da gerginliklere açık bir enerji çalısır. Buna varsa çocuklarınızı da dahil edebiliriz. Kısacası partneriniz, çocuklarınız, yakın arakdaş çevrenizle tartışma ve sert üslüplu konuşmalardan kaçının. Çocuklarınızın sağlığına dikkat edin. Eğlence hayatınız, hobileriniz vb.aktivitelerde bir engellenme dönemi, ertelenme dönemi yaşayabilirsiniz. Spekülatif piyasalarda yatırımlarınız varsa bu dönem kandırılma, dolandırılma gibi durumlara karşı çok tedbirli olun. 1 Aralık itibariyle Merkür Oğlak geçişi rahatlatır bu alanı. İş ortamınızda fikirlerinizle, projelerinizle daha çok öne çıkabilirsiniz. İş ilişkileriniz iletişim trafiğiniz artabilir. DAha sistematik olabilirsiniz. Olay ve kavramlar ikili ilişkiler ve ortaklıklar üzerinden gelebilecek sizlere bu 15 günlük süreçte. Yine özellikle kardeş kuzen gibi yakın çevreleri ile olan ilişkileri de hassas bir terazide olacaktır. Geçmişden gelen bir takım sorunlar yakın çevre ilişkilerine yansıyabilecektir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin 10. evinizi aydınlatıyor olacak. Kariyer ortamınız, ünvanınız, toplum içindeki statünüz gibi konularda etki alıyor olacaksınız. Mesleki konuları bazen evliliğinizi sorguladığınız hatta belki kopma noktasına gelebilediğiniz bir süreci gösterebilir. Çünkü bu dolunayda bu etki de mevcut. Ani hukuki gündemler, yurdışı bağlantılı gündemler de veriyor sizlere zaten. Uzak akrabalar da olabilir bu bir seyahat, eğitim bağlantılı yurtdışı gündemi de olabilir. Aileniz ve kariyer arasında denge kurmak güçleşebilir. Aile bireylerinizle ilgili sorumluluklar artabileceği gibi gerginlikler de oluşabilir. Sağlıkları da önem kazanacaktır. Yine çok önemli olarak ev kazalarına dikkat etmeliler. Finansal anlamda dikkatli olunması gereken bir süreç sevgili Başak burçları için. Geçmişten kalan borçlar, ödemeler, harcamalar gibi bir şekilde finansal kayıp getirebilir. İş ortamlarınız, evcil hayvanlarınız, çalışanlarınız, günlük rutinleriniz, sağlığınız üzerinden gündemler gelebilir bu 15 günlük süreçte.  1 Aralık'da Oğlak burcuna geçen Merkür ikili ilişilerde, çocuklar ve partnerle olan ilişilerinizde, aşk hayatlarınızda trafiği arttırır. Hobileriniz ile sanatla ilgili projelerınize vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Yaratıcı ve üretken olacaksınız.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  9. evinizi aydınlatıyor olacak. Uzaklar, yabancılar, yurtdışı seyahatleri, ticaret, eğitim, hukuk gibi konular üzerinden etki alıyor olacaksınız. Uzaklar, yabancılar, yurt dışı bağlantılı konular, seyahatler, eğitimler, akademik ve hukuki konular ile ilgili bir takım sonlanmalar, çözümlenmeler yaşayabilirsiniz. Eğitim, seyahatler, ticari işlerini, basın-medya-reklamcılık gibi işlerinizde bu dönem biraz engellemeler, kısıtlanma, ertelenme enerjisi çalışabilir. Tüm bu alanlarda sizleri gerecek gelişmeler yaşanabilir. Dürtü kontrolünüz güçleşebilir. Bu nedenle özellikle yakın çevre (kardeş-kuzen-komşu), iş ilişkisinde olduklarınız ve uzak akrabalarınızla ilişkilerinizde dikkatli olun. Kavgacı sert uslup yerine empati geliştirmeye, sakin kalmaya çalışın. İlişikileri koparıcı etkiler hakim. İlişkilerde geçmişden gelen bazı sorunların sorgulaması, muhakemesi ve bir takım sonlanmalar yaşanması olası. Aşk hayatınız, çocuklarınız da yoğun gündem oluşturacaktır bu  gün boyunca. Seyahatlerde, trafikte azami dikkat etmelisiniz. Eğitim ortamı, iş ortamınız kazalara açık. Kemik kırıklarına karşı dikkatli olun. Ticari hayatınızda dolandırılma, kandırılma hamlelerine karşı dikkatli olun. Zihninizin biraz dağınık, dalgın çalıştığı günlerdesiniz. Kendinizi ifade etmede sorunlar, yanlış alaşılmalar oluşabilecektir. Bu nedenle önemli karar ve görüşmeleri  1 Aralığa kadar ötelemek anlamlı. 1 Aralık itibariyle Merkür Oğlak geçişiyle eviniz, aileniz ile ilgili daha sistematik ve akılcı kararlar alabilir, aile bireyleri ile olan iletişiminizi, görüşmelerinizi arttırabilirsiniz.  Belkli ev ile ilgili kira-satış sözleşmesi vb. gündemleriniz oluşabilir. Sağlıkla ilgili ani gündemlere de açık olabilirsiniz. Sakin, dingin, dikkatli geçirmeye çalışın bu süreci.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  8. evinizi aydınlatıyor olacak. Bu dolunay sizde bir takım krizli ve kaoslu süreçler yaratabilir. Etki aldığınız evi ışığıyla yıkarken derinlerdeki bir takım korku ve travmaları kaşıyabilecektir. Sizler de meditasyon, bilinçaltı çalışmaları, terapi gibi bir takım rahatlatıcı ve mental etkileri sağaltıcı çalışmalara katılabilirsiniz. Sağlıkla ilgili gündemler de getirebilir. Operasyonel durumlarla ilintilidir bu ev. Özellikle ilişkilerle ilgili krziler, geçmişten gelen gizli bağlantılarla ilgili sorunlar, bunlarla ilgili bir muhakeme ve karar süreci getirebilir. Sizler adına psikolojinizi yoracak ama bir anlamda da dönüştürücü bir süreç olacaktır. Bir diğer yönden de finansal anlamda etki alıyor olacaksınız. Finansal anlamda girişimlerinizin, gelirlerinizin engellendiği bir süreç verebilecek. Üretimleriniz ertelenebilecek. Bu alanda bir kısıt, gecikme enerjisi çalışabilecek maalesef. Ödemeler, krediler, borçlar, nafaka, miras, ön hukuki süreçler gibi konular da krizli çalışabilecek. İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ani, bir anda gelişen sizleri de şaşkınlığa düşürebilecek olaylara gebe zamanlar. Bu dönem sağlık harcamalarınızı da arttırabilecek. Spekülatif piyasalar da riskli sizler için özellikle 1 Aralığa kadar kandırılma, dolandırılma enerjisine açıksınız. Özel hayatınızda bir takım yalanlarla karşılaşabilirsiniz, öz değerinizi zedeleyebilir bu  durum. Kararlarınızı sağlam almanız gereken bir süreç dediğim gibi kandırılma enerjisi var. Toparlamak gerekirse sizler için önecelikli olan mental sağlığı korumak, yine fiziksel sağlıkla ilgili konuları da ihmal etmemek. Finansal adımlarda dikkatli, temkinli olmak ve zarar görmemek.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  7. evinizi aydınlatıyor olacak. Sizler de doğrudan ilişkiler, ortaklıklar, açık düşmanlıklar, açık rekabet halinde olduklarımız ile ilgili biraz gergin olaylara açıksınız.  Açıkcası enerji koparıcı çalışabileceği için sizlere de tavsiyem mümkün olduğunca sakin kalabillmeniz. Gerçek bir değer, gerçek bir sevgi empatiyi hakeder. Oluşmamışsa taraflardan biri zaten diğerini haketmiyordur. O nedenle bu muhakeme ile tavırları kontrol etmek gerekecektir. Aksi ani kopmalara sebep olabilecektir. Sağlığınız, fiziksel yaralanmalar, aile bireylerinizin sağlığı bu 15 gün önem kazanır. Yine aile ile ilişkilerde gerginlikler, kavga, gürültü, tartışma gibi tatsız durumlar oluşabilir. Ev kazaları, ev ile ilgili sorun ve sorumluluklar artabilir. Yaşam enerjinizi düşük ve kısıtlanmış hissedebilir, eylemlerinizi, adımlarınızı öteleyebilirsiniz. Sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınızla geçmişde gelen pürüzler gündeme gelirken ilişkilerinizi zedeleyebilir. Yakın çevre, kardeş, kuzen, komşu odaklı gündemler, irtibatlar artarken, iş hayatınızda, iş ortamınızda şaşkınlık verecek, süpriz gelişmelere de açıksınız. Yanılsamalı, yanlış kararlara açık olduğunuz bu günlerde önemli kararlar almayın derim. 1 Aralık itibariyle Merkür oğlak geçişiyle bu enerji rahatlıyor olacak. Özellikle finansal alanda, gelirlerinizle ilgili daha sistematik, akılcı görüş ve kararlar geliştirebileceksiniz. Belki bir iş değişimi ve bağlantılı finsal gündemler varsa bu vakti beklemekte fayda olabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  6. evinizi aydınlatıyor olacak. Bir takım sağlık sorunları, günlük rutınlerinizde aksamalar, evcil hayvanlarınızla ilgili konular, iş ortamınızda bazı gerginlikler oluşabilecek gibi gözüküyor. Mental anlamda sizler adına da zorlayıcı ve gergin bir dolunay. Yakın çevreniz sayabileceğimiz, kardeş, kuzen, komşu vb. ile gerginliklere açıksınız. Trafikte dikkatli olmanız gereken bir süreç. Gizli düşmanlıklara maruz kalabilirsiniz ya da gizlediğiniz pekçok şey sert bir şekilde ortaya dökülebilir. Etik kalmadığınız konuların hesabı kesilebilir.  Bilinçaltınızın biraz sisli, dağınık çalıştığı bu günler depresif düşünceler yaratabilir. 1 Aralık itibariyle Merkür burcunuza geçerken fikirlerinizle daha görünür olduğunuz, kendinizi daha rahat idade ettiğniz bir sürece giriyor olacaksınız. Kariyer alanınızda arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde geçmişten gelen bir takım sorunlar yeniden gündeme gelebilir. İşinizle ilgili harcamalar artabilir, bir şekilde para kaybı oluşabilir. Bu 15 gün boyunca gelirlerinizle ilgili gündemleriniz yoğunlaşabiliir. Konular maddi bir takım süreçler ya da öz değer üzerinden gelebilir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  5. evinizi aydınlatıyor olacak. Aşk hayatınız, çocuklarınız, eğlence algınız, hobileriniz ve spekülatif para piyasaları ile ilgili bir evden etki alıyor olacaksınız. Özel ve sosyal yaşam arasında denge kurmayı güçleştirebilir bu dolunay. Sosyal çevreniz, dahil olduğunuz grup ve topluluklar, yakın arkadaşlarınızla gerginliklere açık olacaksınız. Empati geliştirebilmek, dürtüleri kontrol edebilmek, ağzımızdan çıkana hakim olmak önemli bu 15 gün boyunca. Tabi bu gerginli partner ve çocuklarla olan ilişkilerinizde de çalışıyor olacak. Aynı şekilde orada da sakin kalmak önem kazanacak. Enerji koparıcı ve birazda karmik, kadersel geldiği için sert sonuçları olabilecek. Uzak akrabalarla ilişkili geçmişden gelen bazı sorunlar yeniden gündeme gelebilecek. Hayatınıza dair bazı istek ve arzularınızı ötelemeniz, ertelemeniz gerekebilecek. Yakın arkadaşlarınızla para alışverişinde dikkatli olmanız gereken günler. Kandırılma, yanılma, aldanma gibi durumlar yaşanabilir. Sizler aslında Dolunaydan olumlu açı alan grup olarak ana etkileri daha yumuşak atlatabileceksiniz. Konu ve kavramlar yaşam hedefleriniz, sağlığınız gibi alanlar üzerinden gelirken süpriz bir ev alımı, alan değiştirme, aile kurma, evde tadilat yapma gündemleriniz de oluşabilecek. 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; bu hafta 27 Kasım pazartesi günü İkizler Burcunun 5 derecesinde, Satürm kareli, Mars karşıtlı bir Dolunay gerçekleşecek.  Dolunay sizlerin  4. evinizi aydınlatıyor olacak. Bir süredir Satürn döngüsündesiniz ve henüz yolun başındasınız. Elbette baskı yaratıyor, engeller, artan sorumluluklarla sizleri zorluyor. Karmanın lordu adeta hamuru yeniden şekillendiriyor. Bu dolunay 4. evinizde gerçekleşirken ailevi konularda gerginliklere açıksınız. Bu nedenle ailenizle olan ilişkilerinizde dikkatli olmalı, empati geliştirmeli, dürtüsel davranmamalısınız. Keza kariyer alanınızda etki alırken burada da aynı sağduyulu tavrı sürdürebilmelisiniz. İş yaşamı ve ev arasında denge kurabilmelisiniz. Sizler adına sağlık da ön plana çıkıyor. Sağlığınızı önemsemeniz gereken, kazalara karşı dikkatli olmanız gereken bir süreç. Özellikle iş ortamında dalgınlık kaynaklı kazalara açık olabilirsiniz.  Ayak kemik kırıkları adına riskli gruptasınız. Kariyerle ilgili önemli kararlar vermek adına uygun günler değil. 1 Aralık itibariyle Merkür'ün Oğlak burcuna geçişiyle geleceğe yönelik neyi istediğinizi, neyi dilediğinizi daha akıllıca değerlendirebileceksiniz. Zihniniz daha net çalışıyor olacak. Etrafınızı saran koşullarda hastane gündemleri, arkanızdan dönen gizli kapaklı bir takım işler olabilir. Koşullara hapsolmuşluk verebilir sizlere bu  15 gün.

Hande Güç Onur

 

Tüm yazılarını göster