25 Eylül - 1 Ekim haftası burç yorumları...

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

Merhaba sevgili okurlar;

Retrolar, "S"ler derken hepsini geride bırakıp sonbaharın ilk ayının son haftasına girdik bile... Haftaya henüz Terazi burcuna geçmiş bir Güneş ve ona Kova burcundan güzel bir uyum sağlayan Ay konumuyla giriyoruz. İlişikileri, ortaklığı, adaleti, sanatı, uyumu ahengi, arabuluculuğu temsil eden Terazi burcu, Kova burcunun humanist, diğerkam, intellektüel ve marjinal yapısıyla birlikte çalışıyor olacak. Daha akılcı, mantıklı, bilimsel, dengeli yaklaşımlarda bulunabileceğimiz, savunduklarımızın ardından irade ile ilerleyebileceğimiz bir hafta. Güneş hala hem Neptün, hem Satürn, hem de Jüpiter'den sert açılar altında. Ama ayın bu teması tüm hafta adına en azından içsel dengelerimizi daha rahat korumamızı sağlayacak ve irademizi destekleyecek. Ya da bir diğer bakış açısıyla irademizi sağlam tutarak bu etkilerden sıyrılabileceğiz. Aksi halde enerji gerçekten kararsız. Yanlış kararlara, abartılara, ilişkilerde sorunlara çok açığız. Krizli görünümler söz konusu. Bu hafta hukuki süreçlerle ilgili gündemler de yoğunluk kazanabilir.

Ayın konumu ve bulunduğu sabit yıldıza baktığımızda bu hafta Amerika ile ilgili önemli haberler duyabiliriz; yine havacılık, uçaklar, pilotlar ve bunlara dair teknolojik gelişmeler de gündemde  bol bol yer alabilir.

Venüs hala Uranüs ile Jüpiter'in markajında dolayısıyla hem ilişkiler adına hem finansal piyasalarda stabiliteden henüz söz edemeyiz. Abartıdan ani manevralardan kaçınmamız gereken günler. Risk alınmaması, güvenli adımlar atılması gereken, yeni bir ilişkiye başlanmaması gereken günler. Var olan durumlarla ilgili yaralarınızı sarabilir, eksik yanlarınızı sorgulayıp giderebilirsiniz.  Evlilikler, ciddi ilişkiler ve ortaklıklarla ile ilgili gelişmelere, sonuçlanmalara, var olan sorunları gidermeye uyumlu enerji.

Haftanın başlangıcındaki bir diğer önemli açı da Mars-Chiron net karşıtlığı. Bu açıya dikkat etmek gerekir fiziksel yaralanmalarla ilintilidir. Kazalara, düşmelere, kanamalı durumlara karşı dikkatli olunmalı. Yine bağışıklık da desteklenmeli önümüzdeki hafta özellikle Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burçlarının ikinci 10 günlük döneminde doğanlar daha dikkatli olmalı.

Jüpiter de Merkür ile net trine açıda. Bu da bize fikirlerimizi, projelerimizi yayma, lanse etme, genişletme, büyütme şans ve fırsatları verecek. Kimler bu etkiyi yoğun alacak dersek Başak, Boğa ve Oğlak burçlarının İkinci 10 günlük kısmında doğanlar olacaklar. Yalnız iletişim dilinize de dikkat etmeniz gerekecek, ısrarcı, baskıcı, tekrarcı olmak yerine, yeni koşullara göre esneyebilen bir dil oluşturmalısınız bu hafta, özellikle de ilk yarısında.

Salı günü Ay hem Venüs hem Uranüs ile sert kontakta olacak; ilişkiler ve piyasalar adına kararsızlık yaratıcı bir tetik verecek. İlişkilerle ilgili beklenmedik ani ve süpriz gelişmeler yaşanabilir. Sevginizi dürtüsel tepkiler yerine, davranışlarınızla karşınızdakine aktarmanız daha olumlu sonuçlar getirecektir bugün. Ayrıca harekete geçirici enerjiler de barındırıyor. Uzlaşmacı, arabulucu tavrınızı destekliyor ve bu yönü seçmenizi teşvik ediyor bir nevi akış.

Haftanın enerjisi zaten iletişim dilinizi değiştirmenizi uyumsuz olanda ısrar etmemenizi de destekliyor az önce de belirttiğim gibi. İletişim doğru kullanılmazsa farketmeden yaralayıcı olabilirsiniz. Bu yüzden dikkat. Retrolar sonrası gelen bir uzlaşı alanı açabilir bu enerji o nedenle doğru kullanabilmek önemli. Salı günü ayrıca Venüs ve Mars arasındaki olumlu açı da netleşiyor ki bu da uzlaşma ortamını destekleyen bir diğer pozitif görünüm.

Çarşamba günü Ay Balık burcunda ve Satürn ile kavuşup Mars'a 135 lik yaptığı bir görünüm var ki bu kazalara açık bir görünüm. Özellikle öğle saatlerine yakın zamanlarda daha etkin. Biraz duygusal anlamda da baskı altında olabileceğiz  Satürn  orada Ayı baskılıyor olacak çünkü. Sorumluluklar yorabilecek bizi gün genelinde. Sağlığa, kazalara, gereksiz tartışmalardan uzak durmaya dikkat bugün genelinde.

Perşembe günü Ayın sert kontaklar yaptığı bir gün ama bütüne baktığımızda ilişkilerle ilgili itici bir güç var burada aslında. Yine ortaklıklar, taahhüt verdiğimiz konular, ciddi ilişkilerle ilgili tavrımızın önem kazanacağı bir gün. Yanılsama, aşırı iyimser olma gibi durumlara dikkat etmeliyiz. Bir kısmımız için romantik etkiler de barındırabilir, kararlar da aldırabilir hatta ama sonradan bu kararları sorgularız o yüzden aceleci davranılmamalı. Cuma günü netleşen Venüs Uranüs karesi de ani ve beklenmedik gündemler olabileceğini vurguluyor. Keza bunu finansal gündemlerle ilgili önemli gelişmler olarak da okuyabiliriz bazı kararların açıklanacağı bir gün olabilir;  özellikle ekonomi bakanı tarafından bazı imzalar atılabilir bu gün. Gayrimenkuller alım satım, kiralama, kiracı sorunları ile ilgili bir takım kararlar da duyabiliriz. Ama sonradan tartışılabilir bu kararlar çokça. Piyasalar adına ise hareketli bir gün olacaktır.

Cuma günü öğlen 12,00 de, 6 derece Koç Burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunaylar Güneş ve Ay'ın karşıt açıda olduğu gergin enerjili zamanlardır ve hafta boyunca aslında Dolunay'ın etkisinde olacağız. Bir şeyleri netleştirdiğimiz, çözüme ulaştırdığımız bir hafta enerjisel anlamda. Koç enerjisi ise malum öncü, atak, heyecanlı, acelelci, mücadeleci, savaşçı bir yapıdadır dolayısıyla mücadele alanları yaratabilir bizlere. Düğümler de bildiğiniz gibi bir süredir Koç Terazi aksına yerleşmiş durumda ve bu dolunayın yöneticisi Mars ise Güney düğüme çok yakın konumlanmış vaziyette;  hatta 14 Ekimdeki tutulmanın derecesi ile aynı derecede yer alıyor. Bu dolunayı tutulma ile gelecek olaylara bir öncü gibi görebiliriz. Tutulmanın fragmanını yaşatacak bir Dolunay anlayacağınız bu nedenle de bir kat daha önem arz ediyor. Koç burcu daha çok ben ve benim isteklerim derken Terazideki güneş biz diyor ve diplomasiyi, uzlaşmayı vurguluyor. İşte bu zıtlık da gerilimi oluşturuyor zaten.

T.C. kuruluş anı haritasında 4. evde yer alan natal Marsımızın da tam karşısında gerçekleşen bir Dolunay sınır güvenliği, vatan toprakları, halkın huzur ve güvenliği ve asker, ordu, güvenlik güçleri gibi alanlarla ilgili önmeli gelişmeler getirecektir. Bu alanlarda bir hareketlilik yaşatabilir. Mücadele etmemiz gereken olaylar getirebilir. Ve tabi Ekim tutulmasıyla tetiklenecektir 15 gün içinde her ne olursa olsun, ne yaşarsak yaşayalım. Tutulma ile aynı noktaya  çentik atıyor olacak Mars.  İktidar ve muhalefet arasındaki çekişmelere de tanıklık edebiliriz. Liderlerle, yöneticilerle ilgili ani değişimler yaşanabilir.

Dolunayın yöneticisi Mars Chiron ile karşıt, Uranüs ile de 150 lik açıda. Kaza ve yaralanmalara açık, ani ve şok edici olaylar getirebilecek bir enerji de hakim. Koç Terazi aksı ilişkilerle de alakalı olduğu için Venüs de 135 lik konumda Juno ile kavuşumda. Ani bitişler, ortaklıkların ani sonlanması gündem olabilir. Ekonomik anlamda da sıkıntılı bir görünüm. Merkür de Neptün ile karşıt açıya ilerlerken algımız da sisli ve depresif düşünceler içinde hissedebiliriz kendimizi. Ani kararlar, alma, fikir ve düşüncelerimizi yayma, projeleri geliştirme, büyütme gibi etkiler de alıyor olduğumuz için ekstra dikkatli olmalı; yanılsamalara, kandırılmalara hatta kendimizi kandırmaya meyilli olabiliriz, bu da yanlışa sürükleyebilir koçun acemi ve aceleci enerjisi de hakim iken. Tabi bir Koç dolunayında dünya çapında  liderleri, aldıkları ani kararları, rekabete dair konu ve kavramları da çokça duyabiliriz; savaş ve mücadele gündemleri de artabilir maalesef...

Bu dolunaydan en yoğun etkiyi Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burçlarının ilk 10 günlük diliminde doğanlar ve kişisel gezegenleri ya da yükselenleri bu burçlarda 0-12 derece arasında yer alanlar alacaktır. Cuma günü Merkür Uranüs üçgeni de netleşirken inovatif, yaratıcı,marjnal fikirler, projeler üretmek adına da destek göreceğiz.

Pazar günü Ay artık Boğa burcunda ve Jüpiter ile kavuşuma ilerliyor yoğun etkisi pazartesiye sarkacak olsa da akşam saatlerinde etkiyi almaya başlıcaz. Ve Mars da bu günlerde Uranüs Neptün ayaklı bir yod apeksinde ani hava olayları, sularla ilgili gündemler, kazalar, deniz kazaları, yangın ve zehirlenme türü olaylar getirebilir. Havaya karışan kimyasallar gündem olabilir vb. Ay Jüpiter kavuşumları koruyucudur bu arada bugüne denk gelmesini olumlu sayabiliriz ve toprak grubunda yer alan Boğa, Başak ve Oğlaklar için şans, bereket ve koruma getirebilir.

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta 29 Eylül'de burcunuzda bir dolunay gerçekleşecek. Özellikle ilk on günlük dilimde doğanlarınız daha fazla etki alacak. Dış görünümünüz, tavrınız, davranış şekliniz, sağlığınız ve yaşam hedefleriniz etki altında kalırken önemli karar ve sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. İlişkiler, evlilik ve ortaklıklarla ilgili mücadele vermeniz gerekebilir. İlişkileri sorgularsınız bu dönem; uzlaşmacı alanda kalmakla ben merkezci olmak arasında gidip gelebilirsiniz. Anlaşmalar, hukuki konular gündeminizde yer alabilir. Rekabet halinde olduklarınızla mücadeleniz de artabilir. Bu dolunay itici güç olabilecek hedefleriniz için.  Günlük yaşamınız, rutinleriniz, iş hayatınız, ve yine sağlığınızı ilgilendiren konularla ilgili ani kararlar alabilir, iyileştirmeler yaratabilir, fırsatlar yakalayabilir, bu alanlarda bir süredir sürüncemede kalmış bir şeyleri yoluna sokmaya başlayabilirisiniz. Bazı projelerinizi hayata geçirerek gelir kaynaklarınızı arttırabilirsiniz. İş hayatınız olumlu etkiler alacak. Aşk hayatınız, partnerle olan ilişkinizde dikkatli olunması gereken bir 15 gün. Kıskançlık, hasetlik gibi etkilerle ani kararlardan kaçınmalısınız. Ve son olarak sağlığınızı önemsemelisiniz. Migren, baş ağrısı, sinüzit gibi kafa bölgesindeki hastalıklar tetik alabilir. Kazalara, yaralanmalara karşı da tedbirli olun ve olaylar , durumlar karşısında sakin kalmaya çalışın.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay sizleri biraz kontrolsüz bir alandan etkiliyor olacak. Bilinçaltınız, rüyalarınız, sezgileriniz tetik alabilir. Arkanızdan dönen bazı olayları aydınlatabilir Ayın ışığı. Gizli düşmanlarınızı görünür kılabilir keza sizin sırlarınız da ... Hastane gündeminiz, şifalanma süreçleriniz söz konusu olabilir. Derinlerinize bastırdığınız bazı duygular da tekrar gün yüzüne çıkabilir ve mental anlamda yorucu olabilir bu durum. Daha içe dönük, daha hassas belki depresir olabilirsiniz bu dönemde. Uyku düzeniniz etki alabilir, zor uyuyabilirsiniz. Medidatif çalışmalar, terapiler, bilinçaltı çalışmaları, dingin ve doğa ile başbaşa kalmak iyi gelebilir sizlere. Günlük rutinleriniz, iş yaşamınız, sağlığınız ile ilgili bir denge oturtmaya çalışabilirsiniz. Tüm bunları sorgularsınız bu dönem. Bir hobinizi gelire dönüştürme imkanınız doğabilir. Çocuklarınızın eğitim hayatları ile ilgili süpriz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Partnerinizle süpriz beklenmedik dialoglar geçebilir aranızda belki bir teklif alabilirsiniz. Aile içi ilişkilerinizde biraz dikkatli olmalısınız bu 15 gün boyunca. Sağlığınızı önemseyin, gerekli tetkiklerinizi yaptırın. Bağışıklığınızı güçlü tutun.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. İstekleriniz, dilekleriniz, arzularınızla ilgili bazı sonuçlar alabilirsiniz bu dolunayla birlikte. Yaşama dair bazı hedeflerinizle ilgili çalışmalarınızın sonuçlarını alabilirsiniz. Daha sosyal olduğunuz bir  15 gün olabilir. Partner ve arkadaşlarınız arasında denge kurmak güçleşebilir. İlişkinizdeki uyumu fazlaca sorgulayabilirisiniz bu süreç boyunca. Dernekler, vakıflar, grup ve topluluklarda yoğunlaşabilirsiniz, ya da  yürüttüğünüz çalışmalarla ilgili sonuçlar alabilirsiniz bu alanlarda. Spekülatif piyasalarda dikkatli olmanız gereken günler. Yine partner veya çocuklarınızla ilgili konularda da uzlaşmacı olmalısınız. Süpriz bir şekilde bir ev alma, yeni bir eve kiracı olarak taşınma kararı ya da evinizle ilgili tadilat, dekorasyon vb. düzenlemelerle ilgili kararlar almanız söz konusu olabilir. Aile içi iletişimde varsa sayet bir takım sorunlar, bunlar çözüme kavuşabilir bu süreç içersinde. Kardeş ve yakın çevre ile olan ilişkilere dikkat edilmesi gereken bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Aracınızla ilgili de ani bir masraf, unutulmuş bir ödeme, belki bir arızanın giderilmesi vb. sebeplerle söz konusu olabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Kariyerinizle ilgili etkiler alacaksınız ve bir süredir üzerinde çalıştığınız konuların sonuçlanması, çözümlenmesi söz konusu olabilecek. Tabi iş alanınızda rekabet ve mücadele gerektiren gündemler de getirebilecek sizlere. Aile içi dengelerinizi korumak isterken iş ve ev arasında kalabilirsiniz bu 15 gün. Medya reklamcılık, ticaret, eğitmenlik, iletişim sektöründe yeni ve farklı projeler geliştirmek adına destekleyici etkiler alıyorsunuz. Bir kitap yazmaya başlayabilir, yeni br eğitime katılabilir, mini bir seyahate çıkabilir, yakın çevrenizde kuzen, kardeş, komuşularınızla olan iletişiminizi iyileştirebilir, güçlendirebilirsiniz. Bu 15 gün boyunca sağlam olmayan, risk içeren hiçbir maddi yatırımı tavsiye etmem açıkcası. Gelir gider dengenize dikkat etmeniz gereken günler.  Aile, ebeveynler, ev, yuva gibi kavramlar da bu 15 gün odak noktanızda olacak. Evlenmek, evinizi taşımak vb. uğraşlarınız olabilir. Tartışmalardan da kaçının ve ev kazalarına karşı dikkatli olun sevgili Yengeç burçları...

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek.  Yurtdışı bağlantılı attığınız adımların, hukuki ve akademik süreçlerinizin netleştiği bir 15 gün yaşayabilirsiniz. Başvurularınız sonuçlanabilir, varsa bir davanız, mahkemeniz sonuca bağlanabilir. Yurtdışıda eğitim, çalışma veya seyahat planlarınızla ilgili güzel gelişmeler olabilecektir. Bir diğer yönüyle  bu alanlarda mücadele etmeniz gereken kavramlarla da karşılaşabilirsiniz. Uzak akrabalarla ilgili kurmanız gereken dengeler oluşabilir. Yakın çevreniz kardeş, kuzen, komşularınızla ilgili de bir takım sorunlarla mücadele edebilirsiniz. Ticaret, turizm, medya, reklamcılık, yayıncılık gibi bir işle uğraşıyorsanız bu alandan da etki alacaksınız, hızlı çözümler, fırsatlar oluşabilir. Burcunuzdaki Venüs Uranüs ile kare atarken ani ve beklenmedik durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Ani bir şekilde bir ilişkiye de başlayabilirsiniz, iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Evlilik veya ortaklık kararı da alabilirsiniz.  Fazla para harcamamaya da özen gösterin bu 15 gün boyunca. Genel anlamda önemli değişimler ve başarılar vaad ediyor sizlere. Özellikle finansal anlamda bazı şans ve fırsatlar, üreteceğiniz marjinal fikir ve projelerle sizlere doğru yola çıkabilir bu dolunayla birlikte...

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu etkiyi para evlerinizden alıyor olacaksınız. Finansal konularda mücadele etmeniz gereken durumlar oluşabilir. Bir süredir çabaladığınız alanlarda sonuca varabilmeniz de söz konusu. Ödemeleriniz, kredileriniz, ortaklı paralarınız, eşinizin parası, nafaka, borç, bazı ön hukuki süreçler, burs başvurularınız vb. ile ilgili çözümlenme, nihayete erme teması çalıştırabilir. Para konularına odaklı olacaksınız velhasıl. Bu alanlarda önünüzü daha net görebilmenizi sağlayacaktır bu dolunay ve dolayısıyla gelecek planlarınızı da bu anlamda daha net kurabileceksiniz finansal alanda. Burcunuzdaki Merkür retroda düz harekete geçerek rahatlamış pozisyonda ve bu dolunay anında olum açılar altında. Bu da sizleri;  bazı fikir ve projelerinizi büyütme, geliştirme, yayma, lanse etme ve hatta marjinal ve farklı yaratımlar yapma anlamında son derece destekliyor olacak. Yaşamlarınıza yeni alanlar, yönler katabilirsiniz bu dönem. Acil değilse bu 15 gün içinde operasyon geçirmenizi de tavsiye etmem.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Tabiki Koç'un karşı aksı olarak en yoğun etkiyi alan grupta yer alıyorsunuz. 1,5 yıl boyunca tutulmaları da birlikte ağarlayacaksınız ve düğümlere de ev sahipliği yapıyorsunuz sizlerin bahtında da bir tık daha zorlayıcı çalışan Güney Ay Düğümü yer alıyor. Öyle ya da böyle, her ne yaşanırsa yaşansın sizler önemli ve varlığınız için kadersel etkiler barındıran bir 1.5 yıllık süreçtesiniz; deneyimlerden derslerinizi almaya odaklanın. Yaşanan hiçbir şey boş yere yaşanıyor olmayacak. Gelelim dolunaya; dolunay sizlerin 7. evinizde, ilişikiler, ortaklıklar, hukuki süreçler, danışmanlıklar, açık rekabet halinde olduklarınız yanı açık düşmanlarınızla da ilgili bir ev burası. Bu alanlarda mücadele veriyor olacaksınız. Burcunuzda konumlanan Mars mücadele etmeniz gereken yapılar olabileceğini  gösteriyor ama size gereken cesareti de veriyor. Venüsün güzel teması ile de daha keyifli bir zaman döngüsü olabileceğini müjdeliyor. Güneş ise sizleri, hedeflerinizi daha görünür hale getirecek. İlişkilerinizle ilgili olan biteni de daha  net görebildiğiniz bir süreçtesiniz. Bekar olanlarınız evlilik teklifi alabilir bu etki ile veya yeni bir iş birlikteliğine dahil olabilirsiniz. Bir diğer yandan sağlığınızı da önemsemeniz gereken günlerdesiniz. Bilinçaltınız, sezgileriniz, rüyalarınız aktif. Terapi almak, meditasyon yapmak, bilinçaltı çalışmaları yapmak için ise harika bir zamandasınız. Ruhsal anlamda önemli farkındalıklar geliştirebilir, şifalanabilirsiniz; eğer enerjiyi doğru kullanabilirseniz... Sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde de beklenmedik ani gelişmeler oluşabilir. Bu dönem yakın arkadaşlarınızla para alışverişine pek girmeyin, ilişkilerinizde dengede kalmaya çalışın.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Sizler bu dolunayı sağlığınız, günlük rutinleriniz, çalışma ortamınız, hizmet aldıklarınız-verdikleriniz, evcil hayvanlarınızla ilgili bir evden alıyor olacaksınız. Dolayısıyla tüm bunlar 15  gün boyunca hayatlarınızda daha yoğun yer alıyor olacak. Süregelen sağlık sorunlarınızla ilgili çözümlere kavuşabilirsiniz. Yeni rutinler geliştirip daha rahat bir yaşam alanı-düzeni oluşturabilirsiniz. Evcil hayvanlarınızla ilgilenebilir onların sağlık gündemlerini de ele alabilirsiniz. Tüm bu alanlar hayatınızda ivme kazanabilir. Yeni bir diyete başlayabilir ya da başladığınız bir diyetin olumlu sonuclarını da alabilirsiniz. Her koşulda zaten sağlığınızı önemsemelisiniz. Kazalara ve yaralanmalara karşı da dikkatli olmalısınız bu dönem. Sosyal çevrenizle iletişiminizin  artacağı da bir 15 gün söz konusu olacak. Kariyer alanınızda iş arkadaşalrınızla olan ilişkileriniz ani gündemlere açık. Finansal konular da keza öyle dengede kalmaya çalışın ve bu alanda yağpacağınız harcamlarınıza da dikkat edin abartıya kaçmayın. Yaşama dair ümitlerinizin, arzularınızın, planlarınızın beslendiği, bereketlendiği günlerden geçerken beklentilerinizin de ani bir şekilde farklılaştığına yeni yönler belirlediğinize tanık olacaksınız. Esnek olun ve değişimden korkmayın sevgili sabit Akrepler :) Biliyorum değişimi çok sevmiyorsunuz ama bu sefer iyi gelecek :)

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Yay burçaları da bu dolunaydan olumlu etkiler alabilecek gruptalar. Dolunay etkisi ile gelecek olay ve kavramlar sizleri de çok zorlamadan ilerleyecek. Etkiyi aldığınız ev; aşk hayatınız, çocuklarınız, hobileriniz, spekülatif piyasalardaki yatırımlarınız ve eğlenme şeklinizle alakalı olarak çalışan bir ev. Dolayısyla bu alanlarda bir takım tamamlanmalar, çabaların sonuç vermesi, konuların çözümlenmesi söz konusu olabilecek. Kariyer alanınızda ise yaratıcı, marjinal, inovatif fikirlerle öne çıkabileceğiniz bir döngüdesiniz. Projelerinizi geliştirmek, büyütmek için şans ve fırsatlar yakalayacağınız, kariyer alanınızın bereketleneceği bir 15 gün sizlerle. İş ortamında iletişimin de keyifli olacağı, sorunların çözümleneceği etkiler mevcut. Yurtdışı bağlantılı işlerinizle ilgili gelir gider dengenizi kontrolde tutmanız anlamlı olur bu dönem. Ani bir seyahat, eğitim, ya da hukuki süreçlerle ilgili ani bir masrafınız söz konusu olabilir. Bu alanınız süprizlere açık.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta 29 Eylül'de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Aileniz, eviniz,  yuvanız bu 15 gün boyunca gündeminizde baş rolde olacak. Yeni bir ev alma, yeni bir eve taşınma, mekan değişikliği olabileceği gibi, dekorasyon, tadilat işleri de söz konusu olabilir. Bir evlilik kararı ve onun ardından gelecek çalışmalar, hazırlıklar da söz konusu olabilir. Veya tam tersi bir boşanma ile gelen ev taşıma da oluşabilir.  İş kariyer alanınız da hareketli, bu alandaki bir değişim de özel yaşamınıza yansıyabilir.  Kısacası bu alanlarda artık bir takım koşullar netleşir önünüzü daha rahat görürsünüz. Ebeveyn sağlığı da önem kazanabilir. Uluslarası projeler, eğitimler, akademik kariyer gibi alanlarda şans ve fırsatlara, ani süpriz gelişmelere de açıksınız. Ani bir seyahat gündeminiz olabilir. Akademik alanda veya hukuki süreçlerinizle ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir. Finansal anlamda ise dikkatli olmanız gereken bir 15 gün. Risk almamalısınız. Krediler, borçlar, nafaka, vb. alanlarda ani harcamalar söz konusu olabilir keza sağlık alanında da. Kalp, tansiyon, dolaşım sorunları olanlar dikkatli ve tedbirli  olmalılar.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay yakın çevreniz, kardeş-kuzen-komşu ilişkileriniz, seyahatleriniz, ticari hayatınız, eğitimleriniz, reklam-medya- yayıncılık sektöründeki faaliyetleriniz, iletişim ve düşünce yapınızla ilgili bir evinizde gerçekleşiyor. Bu alanlarda yaşamınızı bir süredir meşgul eden gündemlerin daha netleştiği, sonuca vardığı bir süreç olabilir bu 15 gün. Bir eğitiminizi tamamlayabilirsiniz örneğin. Zihniniz hızlı çalışacaktır bu dönemde, hızlı kararlar almak isteyecebilirsiniz. Mars da sizi destekelyecek bu süreçlerde. Bir diğer yandan derin korkularınız, iç dünyanızla ilgili değişim ve dönüşümlere, iyileştirici etkilere de açıksınız ama sizin tavır ve hakedişiniz ile orantılı olarak korkularınızı büyütücü etki de verebilir ki bu durumda destek almak yerinde olabilir. Ama genel olarak iyileştirici çalışacak bir görünüm. Eş, partner, ortalıklarla ilgili ani, süprizli gündemleriniz olabilir. Ani bir başlangıç da verebilir ama Uranüs deverede acele karar almak anlamlı olmaz. Biraz vakit tanıyın bu alanda karşılaştığınız her türlü konu ve kavrama.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; bu hafta 29 Eylül' de saat 12'de Koç burcunun 6 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Sizler de para evinizden etki alıyorsunuz. Bir süredir krediler, borçlar, nafaka, ödemeler, eşin parası veya ortağın parası vb. finansal etkileri yansıtan evinizde Mars transiti yaşıyorsunuz. dolayısıyla bu alan oldukça etkili ve size gündemler veriyor zaman zaman zaten ve mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu alanda dengeli ilerlemeniz lazım. Dolunay da maddi gelirler ve üretim ile ilgili bir evinizde gerçekleşirken artık önünüzü finansal alanda daha net görebileceksiniz. Bu konularda süregelen belirsizlikler var ise şayet netleşiyor olacak. Bu da sizlerin planlamalarınızı olumlu etkileyecek. Gelir gider dengenizi daha sağlıklı oluşturabileceksiniz. Yeni bir gelir ya da yatırım alanı da oluşabilir bazılarınız için elbette. Eşiniz veya ortaklarınız ile ilgili bir süredir mevcut olan iletişim sorunları çözüme kavuşabilir. Ani ve süpriz bir şekilde yeni iş birlikteliklerine dahil de olabilirsiniz bu süre zarfında. İşiniz veya sağlığınızla ilgili ani para harcamalarınız da oluşabilecektir bu 15 günlük süreç içersinde...

Hande Güç Onur

Tüm yazılarını göster