24-30 Temmuz Haftası burç yorumları

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

İyi haftalar sevgili okurlar, keyifli bir hafta olması dileğiyle ...

Haftanın ilk anında Ay Terazi burcunda, Venüs ile yarım karede. İlişkilerin, ortaklıkların, anlaşma ve diplomasinin ön planda olabileceğini vurgularken, finansal koşullarda zorlanabileceğimizi gösteriyor. Duygusal olarak abartılı tepkilere de açık olacağız. Fazla para harcamamaya dikkat etmemiz gereken bir hafta...

Ve Venüs de pazartesi itibariyle durağandan artık retro hareketine geçiyor olacak. 4 Eylül'e kadar 40 gün devam edecek bir süreç var önümüzde. 8 yılda 5 kez retro yapar Venüs ve yaklaşık 40 gün sürer. 40gün 40gece tıpkı masallardaki gibi :)) Aslan burcundaki bu retro dönemi liderler, sanatçılar, göz önünde olanlarla ilgili, ve yine ekonomi ile ilgili özellikle de lüks tüketimin düşüşü, paranın değer kaybı vb. gündemler verecek. Değer yargılarını, sevginin gerçekliğini sorguladığımız bir süreç. Bu retro kibir ve egoya oldukça açık çalışan bir enerji alanı hakimken  gerçekleşirken, önemli ve keskin kararlar, yeni birliktelikler için aslında hiç de uygun değil süreç; açılar da çok sert çünkü. Retrolar geri çekilip sorgulama yapmamıza imkan tanıyan  mola anlarıdır. Doğru değerlendirilirse önemli faydalar sağlar. Yolunuzu doğru alabilmeniz adına eğrileri siler... Kim sizde ne kadar, siz kimde ne kadarsınız anlarsınız bu dönemlerde ki bu da hayati önemde bir mevzu. Bir anlmada ilişkiler adına yanlış insanlara gereksiz zaman harcamanızın önünü kesecektir.   

Merkür Lilith ile tam kavuşum yaparken Uranüs ile net karede, enerji biraz negatif ve dürtüsel çalışabilecek. Arkamızdan konuşanlar, kıskançlıklar, 3. şahısların dahil olduğu ortamı bozucu, iletişimi- ahengi bozucu diyaloglar oluşabilecek maalesef. İlişkilerde 3. şahıs varlığına da dikkat edilmeli. Bir anda meydana gelen koparıcı diyaloglar söz konusu olabilecek. Dürtü kontrolü zaten çok çok önemli. Ama bazen de tam olması gereken olur ve akış yönlendirir. Pazartesi günü bu anlamda çok sert gerçekten. Venüs Retro  bir nefs imtihanı dönemidir de. Tüm bu retro süreci boyunca bunu da lütfen unutmayın. Aldatma, yasak ilişkiler, yüzeysel birlikteliklere dikkat ...

 

Venüs de hala yod apexinde hem Neptün hem Plüton'dan etki alırken, Uranüs'den de kare alıyor. Önemli farkındalık zamanları, ilişkiler adına, değer duygumuzu şifalandırmak adına önemli süreçler. Dengeye gelmek, değer görmediğimiz koşullara  tepki göstermek söz konusu olabileceği gibi, bir diğer yandan varlığın eğilimine göre tabiki bazılarımız da  etik olmayan ilişkilere çekilebileceğiz. İlişkilerde uzun süreli ve sağlam yapılar beklenmemeli bu dönemde.

Venüs'ün tüm jenerasyonlardan etki alması, ve yanı zamanda retroya girmesi dünya çapında finansal sisttemler adına önemli gelişmeler yaşanabileceğinin uyarısında bulunuyor. Ekonomik sistem değişikliği de buna dahil olmal üzere. Yine kadınlar, sanatçılar, öz değer algımız, eğlence anlayışımız da bundan etki alacaktır ve dönüşecektir. Aslında Venüs için saydığımız tüm etkileri Merkür de almaya başlıyor bu hafta  o nedenle iletişim dilimiz çok önemli bireysel anlamda, ama global olarak da iletişim sorunları yaşanabilecek. Ulaşımı da dahil edersek, deniz kazalarından tutun, her türlü ulaşıma dair kaza, aksama yaşanabilir. Medya sektörü de bundan etki alabilir. Ticaretle ilgili ani kararlar gündeme gelebilir. Bazı anlaşmaların 3. şahısların arabozuculuğuyla fes edilmesine tanık olabiliriz. Bu etkiler özellikle perşembe ve cuma günleri zirve yapabilir. 9-10 Ağustos da ilişkiler ve ekonomi adına riskli günler. 2 Ağustos yine iletişimde engeller verebilecek bir gün. Sırası geldikçe açacağız bunları da...

Güneş her ne kadar Aslan burcuna geçmiş ve 1 dereceye ilerlemiş olsa da gökyüzündeki dönüştürücü büyük kare de hala aktif. Bunlar kadersel anlamda önemli döngüler bir çok önemli kombinasyonun bir arada gökyüzünde olması...  Tekamül ve farkındalıkla geçirmenizi dilerim. Bir süre gökyüzünde düğümler Plüton kareli ilerleyecek çünkü ...

Aslında konular üzerinde ısrarla durulması gereken günler değil enerji özellikle iletişim ve ilişkiler alanında haftanın ilk yarısı isyankar çalışıyor olacak. Biraz zaman tanımak, mola vermek, kendi alanında kalmak daha sağlıklı olacaktır. Güneşin Neptün ile uyumlu açısı da haftanın ilk yarısı hala etkili bu da sanatsal ve yaratıcı çalışmalar yapmak adına güzel bir enerji. Aslında o yıkıcı olabilecek enerjiyi geçen hafta hayatlarımızda bazı değişiklilkler yaparak sağaltmış olabiliriz. Şu an için de yaratıcı ve sanatsal yönlerimiz kurtarıcı olabilir ve hissettiğimiz baskılı süreci rahatlatabilir. Yine sprituel çalışmalar, içe dönme önem kazanacaktır. Değişim ve dönüşüm, özgürleşme, arınma etkisi var yukarıda, bizlere de bu yansıyor olacak.

 

Gökyüzünde Güneş de, yaşamın ışık kaynağı, yönettiği Aslan burcuna geçince Aslanda ciddi bir stelyum oluşmuş durumda ve bu ister istemez kibir ve egosantrik enerjiyi arttırma olarak da çalışabilecek. Ani parlamalar, dürtüsel tepkilere açık olacağımız için irade oluşturmak güçleşebilecek.

Mars hala Satürn karşıtı etkisinde, enerjimizi baskılıyor bu görünüm ve hareketlerimizi kısıtlıyor bir anlamda. Enfeksiyonlara özellikle de bağırsak enfeksiyonlarına dikkat etmeliyiz. Satürn de Balık burcunda sular da bu anlamda tehlike yaratabilir özellikle deprem bölgelerinde buna dikkat edilmeli. Kazalar, yaralanmalar, yangınlar hala risk. Vücudu, kasları fazla yormamak gerekir bu dönemlerde sakatlık oluşmaması için.

Mars bir yandan da Jüpiter ile trineye doğru ilerliyor ki bu açı önümüzdeki hafta netleşirken biraz daha enerjimizi kazanmıs halde olacağız, Satürn markajından da çıkmış olacak çünkü. Ama 1 Ağustos yine sert Mars  Plüto 135 liği Aydan tetik alacak.

 

Salı günü ikili ilişkilerimizdeki bazı sorunları konuşmak, derdimizi anlatmak, duygularımızı ifade etmek adına,  enerji bir tık daha rahat gözüküyor. Mars Satürn karşıtı ve Plütonlu büyük kare de  tetik alıyor yine enerjisiz, halsiz hissetme hali artabilecek. Kazalara da  dikkat. Ay Plüto karesi ıfade edemediğimiz duyguların baskısını yaşatabilecek. Aynı zamanda da manipülatif bir enerji. Salı günü akşam üstü de Ay Gad kavuşumu var bu da Neptün Uranüs apex inde kalırken ani gündemlere sebep oluşabilir. Gökyüzünde çok fazla 150 lik açı hakimken farkındalık geliştirmek de güç olabilir. Akşam saatlerinde Ay Akrep burcuna geçerken Güneş ve Plüto ile kare durumda. Bu çok huzurlu bir enerji değil haliyle Akrep zatem karamsar bir yapı bir de karelerden baskı alınca iyice darlayabilir :) Neyseki çarşamba sabahı hafifliyor etki. İştah açıklığı, abartılı duygusallık verebilir ama Mars olumlu açısı kontrollü dürtüsellik verecek nispeten. Plüton karesi de kalkmış olacak.

Perşembe ve Cuma dediğim gibi apexe Merkür'ün de dahiliyle sert bir gün olacak. Venüs ve Merkür kavuşumunu severiz aslında ama aldıkları açılar sert olduğu için etki pekişiyor. Ve öğle saatleri itibariyle Ay kare atarak tetik veriyor.  İlişkilerdeki sorunlar artık iletişime de yansıyor olacak. Bugünlerde seyahate çıkacak olanlar da temkinli olmalılar. Finansal süpriz gelişmeler, açıklamalar gelebilir.  Yine Ay Akrep derecesi itibariyle artçı sarsıntıları tetikleyebilir. Ay'ın Jüpiter ve Uranüs karşıtı da yapıyı dürtüselleştiriyor.

Cuma ilk saatler itibariyle Ay artık keyifli, eğlenceli, felsefi Yay  burcunda. Daha rahat bir ruh halindeyiz genel anlamda. Akşam Merkür de Aslan burcundan Başak burcuna geçiş yapacak. Merkür 22 Ağustos da S liyor ve 24 'ü itibariyle de 21 derece Başak burcunda gerileyecek. 14-16 Eylül arası yine S ve Retronun bitişi Başak burcunda 8 derecede gerçekleşecek. Başak burcundan çıkması ise 5 Ekimi bulacak. Yani epeyce Başak teması çalışacak gökyüzünde.  Zihnimiz daha sorgulayan, eleştirel ve detaycı bir yapıda çalışmaya başlarken bu bir tık da huzursuzluk verebilecek. Yine geçişin yaşandığı saatlerde Ay Mars karesi de aktif. Hatta Satürn Ay Mars T karede...  Merkür de ilerleyen saatlerde potaya giriyor. Allahtan gecenin geç saatleri netleştiği anlar ama etki cumartesiye de kalacak iletişim adına sert cumartesi günü. Tavır ve hareketlerin kontrolü de güç, duyguları ifade etmenin yollarını bulmak da ... Gökyüzünde çok kombinasyon olunca Ay ın tetiği de artıyor ister istemez.

Cumartesi Güneş Satürn 150 liliği hakim ve plüto ile hala orblu karşıt. Ay sabah saatlerinde olumsuz bir tetik vermiyor. Akşam saatleri Merkür ve Venüs e uyumlu açıda.  Neptün e de kare. Bu bazısüreçleri hızlandırıcı etkiler barındırabilir hakedişlerimiz doğrultusunda özellikle ilişkiler adına.

Pazar günü Ay Oğlak burcuna geçerken ilişiler ve iletişim adına açıları hala uyumlu ama fazla iyimser bir yapıda olmamız yanılsamalar yaratabilecek.

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun...

Sevgilerimle...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi aşk evinizden  alacaksınız. İlişkilerinizle ilglili sıkıntılı süreçler, belki 3. şahısların dahiliyetini öğrenmeniz, belki bir ex partnerinizin yeniden hayatınıza süpriz bir şekilde dahil olması söz konusu olabilecek. Bu ev konularında hareketlilik olaiblecek kısacası. Günü birlik ilşkiler isteyen kişilerin karşınıza çıkması da olası. Burada bir nefs sınavı verdirebilir sizlere. Çocuklarınızla olan ilişkileriniz de önem kazanır deürtüsel, egolu ve yıkıcı olmamaya çalışmak bu dönemde önemli. Özellikle spekülatif para piyasalarında yatırımlarınız varsa bu dönem azami dikkat. Eski bir hobinizle de yeniden ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Ama bir yandan da yaratıcılığınız, sanatsal yetilerinizde düşüş de hissedebilirsiniz. Yaşamdan aldığınız zevkin kalitesinde düşüş de verebilir bu konumdaki bir transit. Eğlence modunnuz azalabilir. Daha az sosyalleştiğiniz bir dönem yaşatabilir. Çocuklarınızla olan ilişkilerinizdeki eski problemler de yeniden gündem olabilir. Harcamalarınız artabilir.

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Günlük rutinleriniz, iş hayatınız, sağlığınız, evcil hayvanlarınız bu süreçte odağınızda olabilecek. İş arkadaşlaraınızla olan iletişiminiz, ürettiğiniz yeni projeler,  iş ortamınızı  belli bir düzene oturtmak öncelikleriniz olabilecek.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi aile evinizden  alacaksınız.  Eviniz, yuvanız, aileniz, gayrimenkul, aile içi ilişkileriniz önem kazanacak. İlişikilerde sorun ve gerginlikler yaşatabilir. Bazı kopmalar getirebilir, geçmiş sorunların tekrarı yaşanabilir. Ego, kibir geliştirmeden konuları büyütmeden, zamana vakit tanıyarak aşmaya çalışmakta, dürtüsel olmamakta fayda var. Ev ile ilgili finansal her konuda da tedbirli adım atılmalı. Taşınma, ev alma kiralama, dekorasyon, eşya alımı vb. tüm konularda ederini ödediğinizden emin olun. İyi araştırın. Süreçte muhatap olduğunuz kişilerle de ilişki sorunlu ilerleyebilir. Yine Venüs değer anlamına da geldiği için örneğin aldığınız bir şeyi daha sonra beğenmeyebilirsiniz. Yani kararlar biraz bu anlamda muallakta kalabilir. Aile içinde dış etkilerden dolayı keyıf bozan durumlar da söz konusu olabilir.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Aşk ilişkileriniz, partnerinizle olan iletişim, çocuklarınızın eğitim hayatları daha yoğun yer alabilecek hayatlarınnızda. Daha sosyal bir süreç olabilecek.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi 3. evinizden  alacaksınız. Kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevrenizdeki kişilerle olan ilişkilerinizde sorunlar, geçmiş sorunların tekrar gündeme gelmesi, zaman zaman kıskançlık, fesatlık gibi durumlar getirebilir bu süreç. Şöyle bir durup bazıları ile olan ilişkilerinizi yenıden gözden geçirmeniz gerekebilir. Ticari hayatınızla ilgili finansal krizler yaratabilir. Yaptığınız işin değerinin karşılığı finansal olarak sizi tatmin etmeyebilir. Medya-reklam-yazarlık  gibi yaratıcılığınızı kullanmanız gereken alanlarda Venüs ün beslediği yaratıcılık düşebilir. Bu da motivasyonunuzu düşürecektir. Eğitim ile de ilgili bir ev burada da yeni bir eğitim seçerken yanlış seçim yapma var olanda sorunlar yaşama, arkadaşlarla sıkıntılar ve olandan keyıf alamama gibi durumlar yaşatabilecektir.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Eviniz, aileniz, yuvanız ile ilgili yeni fikir ve projeler, tadilat, dekorasyon, düzenleme işlerine yoğunlaştığınız bir süreç olabilir.

 

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi para evinizden  alacaksınız. Evet Yengeçler çanlar sizin için çalıyor. Finansal konularla yakından ilintili olan bu retrodan maddi olarak en yoğun etkiyi alan gruptansınız. Gelir gider dengenize son derece dikkat etmeniz, yatırımlarınızda son derece dikkatli olmanız gereken bir süreç. Ödemelerinizde aksamalar, mali kazancınızda gerileme, küçülme getirebilir. Öz değerinizi fazlaca sorguladığınız bir süreç verebilir sizlere ve bu anlamda çok bunaltıcı da çalışabilir.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Yeni bir eğitime başlamak, kısa seyahatlere çıkmak, yakın çevre ile yoğun iletişimde olmak, ticari girişimler, satış, pazarlama, medya, reklamcılık gibi alanlarda yeni projeler geliştirmek gibi gündemleriniz olabilir. Yeni girişimler içim retroların sonrasını değerlendirin.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi tepenizden alacaksınız :)) Sevgili Aslanlar şüphesiz ki sizler muhteşemsiniz ama bakalım diğer varlıklar sizin bu özel ve içten sevginize layıklar mı :)) İşin esprisi bir yana tabi bu süreç sizde ciddi bir değerlerr sorgulaması yaratabilecek ve pek çok anlamda biraz zorlanacaksınız. Sizler için değer görmek pofpoflanmak bir tık daha önemlidir diğer burçlara göre. Etrafınızda değişen birsey olmasa dahi bu noksanlık duygusunu yaşatabilir sizlere 4 Eylül2e kadar olan bu süreç. Maddi zorluklar da yaşamanız, kendinizi estetik olarak beğenmemeniz, hayattan aldığınız keyfin düşmesi olası. Bu nedenle zihninizi sakinleştirip, gelir gider dengenizde kontrollü olup, bir süre geri çekilerek olaylaın akışını izlemeli, ego ve kibirinizi bastırma farkındalığı geliştirmelisiniz. Hayatta nelerden keyif aldığınızı, önceliklerinizi, kimi sevip kimi sevmediğinizi, kim sizde ne kadar, siz kimde ne kadarsınız sorgulmalarını sıkça yapabilirsiniz. Dengeye gelmeniz gereken alanları görmek için bu bir fırsattır ama kendinizi ve etrafınızı bunaltmadan ilerleyin.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Sizleri ekonomik anlamda yeni projeler geliştirmeye, yeni fikirler üretmeye, bu alanda yeni seçenekler oluşturmaya sevk edebilecek. Belki bir eğitimden para kazanmanız mümkün olabilecek örneğin. Retro süreçlerinde yeni anlaşmalar ve işler yerine olanları derleyip toparlamaya odaklanmak doğru olacaktır. Bunu da unutmayın.

 

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi 12.evinizden  alacaksınız. Biraz içe dönük, kendinizle başbaşa kaldığınız hatta bir tık melankolik bir süreç yaşatabilir. Değersizlik duygusu hissetmeniz, geçmişe yönelik konu ve kavramları bu anlamda zihnen düşünmeniz söz konusu olabilir. Arkanızdan laf söz söyleyenlerin negatif etkilerine maruz kalabilirsiniz. Biraz kendinizi korumanız gereken de bir dönem olabilir bu nedenle. Sosyalleşme yüzdeniz de düşecektir. Uzun vadeli olmayacak gizli ilişkilere çekilebilirsiniz ya da eskiden yaşadığınız bir gizli ilişki yeniden gündem de olabilir. Dediğim gibi Venüs retro bir nefs imtihanı süresidir de. Bu retro sürecindeki psikolojik etkileri sağaltmak için aslında yine bilinç altınızı rahatlatacak meditasyon, yoga, sanatsal çalışmalar etkili olacaktır.

 

Merkür ise cuma günü Burcunuza geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Uzun süre burcunuzda kalması ile birlikte sizleri ve fikirlerinizi daha görünür hale getirecektir. Kafanızda oluşturduğunuz, kendinize sakladığınız projelerinizi topluluklarla tanıştırma zamanıdır. Retro öncesi ve sonrasını bu anlamda kullanabilirsiniz. Retro ile birlikte de geçmiş gündemler yeniden önünüze gelebilir. Geçmiş ilişkileriniz de yeniden başlayabilir. Eksik eğitmlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi 11. evinizden  alacaksınız. Yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi tekrar gözden geçirmenizi gerektirecek olaylarla karşılaştırabilir sizleri bu süreç. Sosyal hayatınız daha sönük geçebilir. Sosyalleşerek aldığınız keyfi hissedemeyebilirsiniz. Değer yargılarınızı sorgulatabilir arkadaşlarınız ve buna göre ilişkilerinizi yeniden şekillendirdiğiniz  bir durup düşünme dönemi geçirebilirsiniz. Yine yaşam yönelik istek ve arzularınızda düşüş, hayattan keyif almakta bir kopuş verebilir maalesef.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Sizleri bu transit daha içe dönük bir yapıya sokabilecek. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi çok göz önünde tartışmak, lanse etmek istemediğiniz bir hazırık süreci gibi de düşünülebilir. Bilinçaltınız daha aktif, rüyalarınız daha yoğun olabilecek. İç sesiniz daha eleştirel, irdeleyen, huzursuz bir yapıda olabilir. Tabi bu biraz yorucu da olabilir uzun  süreceği için. Meditasyon yapmak, doğa ile başbaşa olmak zihni dinginleştiren dinletiler dinlemek faydalı olacaktır.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi kariyer evinizden  alacaksınız. İş hayatınızda  ilişki içinde olduklarınız, özellikle bayan iş arkadaşlarınız ve dahi aileniz ile olan ilişkilerinizde sıkıntılar getirebilir bu rüreç sizlere. Bazı kıskançlık, haset  vb. negatif enerjiler içinde kalabilirsiniz.  İş aile arasında denge kurmak da güçleşir. Değer yargılarını yeniden sorgulayabilirsiniz. Hak ettiğiniz değeri görmediğinizi düşünebilirsiniz ve bu sizleri huzursuz ve keyifsiz bir duygu durumuna sokabilir. Tabi kariyer alanında, işinizle  ilgili maddi kaygılar yaşadığınız, kayıplı bir süreç de getirebilir bu durum. Yine üretim alanında aksaklıklar yaşatabilir. Kariyer hedeflerinde yavaşlama, işlerde aksaklıklar ve motivasyon ve yaratıcılık düşmesi yaşatabilecek. İş değiştirmek için uygun değil. Terfi vb. bekliyorsanız ötelenebilir örneğin. Bazen geçmişe yönelik kazanımlarınız da geri döner bireysel haritalarda çalışması farklılık gösterecektir. Eski bir iş yeriniz geri çağırır örneğin ama açılarda çok sert pek hareket edilmesi gereken bir süreç de değil açıkcası. Her koşulda kariyerinizle ilgili finansal adımlara çok dikkat etmelisiniz.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Bu da size şunu diyor olacak. Belli bir süredir üzerinde çalıştığınız projelerinizi topluluklarla buluşturabilirsiniz. Sosyal medya ehsabı açabilirsiniz örneğin, kariyer alanınızla ilgili. Ama retro dönemi dışında kalan zamanı değerlendirin süreci ana yazıda belirttim. Aynı zamanda yakı arkadaşlarınızla olan iletişim trafiğinizin de arttığı bir dönem olacaktır. Retro zamanında eski yakın arkadaşlarınızla da tekrar karşılaşabileceksiniz.

 

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi 9.  evinizden  alacaksınız. Yurt dışı bağlantılı konularda, eğitim, seyahat, ticaret, satış-pazarlama vb. konularda sıkıntılar yaşatabilecektir. Bu alanlarda keyif almanıza mani olacak gündemler yaratabilecek bu transit. Yine maddi kazanımlarda yavaşlama, düşüş, gecikme de getirebilir. Doğru kararlar alamayabilirsiniz. Keyifle başladığınız bir eğitim umduğunuz gibi çıkmayabilir örneğin. Değer algılarınızla ilgili yeni farkındalıklar kazandığınız da bir süreç olacak. Uzak  akrabalarla sıkıntılar yaşanabilir. Hukuki süreçlerde sorunlar olabilir. Akademik eğitmenler, vize - pasaport işlemlerindeki memurlari, seyahatlerdeki arkadaşlarınız vb. ile olan ilişkilere dikkat etmek gerekecektir.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Uzun bir süre kariyer ve iş alanınıza odaklayacak düşüncelerinizi. Yeni projeler geliştirmek, retro süreciyle yarım kalanları toparlamak ama illa iş alanında olacak aklınız. Bu da demek oluyor ki işleriniz de yoğun ilerleyecek bu süreçte :)  İşinizle ilgili eğitimlere de katılabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla iletişim yoğunluğunuz artabilir.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi 8. evinizden  alacaksınız. Diğer bir finansal evden de siz etki alıyorunuz. Gelir gider dengenize azami  önem göstermelisiniz. Ödemeleriniz, primleriniz, krediler, nafaka, burs, vb. beklediğiniz finansal konularda gecikmeler, ötelenmeler, aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Ortaklı paralarda, eşinizin parasında, kazanımlarında sıkıntılar söz konusu olabilir. Eski dönemlede karşılaştığınız finansal bir sorunu ya da bir sağlık sorununu da yeniden gündeme getirebilir.Sağlığa dikkat etmek gerekecektir. Şeker hastaları özellikle diyetlerine dikkat etmeliler. Sağlıkla ilgili harcamalara da sebep olabilir. Bazı derin duygu ve korkularınızı canlandırabilir. Bunları aşmak adına efor sarfetmeniz gerekebilir. Tabi bu derinleştiğiniz, değer duygularınızı sorguladığınız, ve yeni bir farkındalığa ulaştığınız bir süreç de olabilir.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Yurt dışı bağlantılı konular, projeler, seyahatler bu süreçte hayatınızda yoğun yer alabilir. Uzakta yaşayan akrabalarınız, eğitmenleriniz vb. ile iletişiminiz yoğunlaşabilir. Eğitim amaçlı yurtdışına gitmeniz söz konusu olabilir. Yurt dışı ile ilgili bir ticari girişim, ortalık, anlaşma içinde olmak gibi gündemleriniz olabilir.

 

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4 Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi ikili ilişkiler-ortaklıklar evinizden  alacaksınız. Bir diğer S.O.S de sizler için gelebilir :)) Tabiki espri :)) Ama gerçek şu ki ikili ilişkiler adına en çok etki alan gruptansınız. Ego, kibir, dürtüsel tepkiler yerine oaln biteni sorguladığınız bir süreç olmalı bu.  Gerçekten değer görüyor muyum? Verdiğim değeri hak ediyor mu? ... Bu tarz sorgulamalar kafanızda sıkça yer alabilir. Bazı şeyleri netleştirmeniz ve farkındalık kazanabilmeniz adına önemli bir süreç. 3. şahısların negatif etkisine maruz kaldığınız bir süreç de olabilir bu. Buna karşı da uyanık olmalısınız. Eş ile ilgili değer yargılarınızı yeniden yapılandıracaksınız. Ex eşlerden ya da ortaklardan geri dönüş de yaşayabilirsiniz. Ortaklarınız ya da eşinizle geçmişte yaşadığınız problemler tekrar gündem olabilir. Bu noktada da çözüm odaklı olmanız, anın tekrarını şifalandırma amaçlı kullanmanız anlamlı olacaktır.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. Düşüncelerinizin içe dönük çalıştığı uzun bir süreç geçireceksiniz. Derin korkularınız, duygularınız üzerinde fazlaca irdeleme yapabilirsiniz bu süreç boyunca. Sağaltmaya çalışmalısınız. Belki terapi faydalı olabilir. Okült bir eğitime başlamanız da olası.

 

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; haftanın ilk günü itibariyle Venüs durağandan çıkıp artık resmen retro hareketine başlıyor. Aslan burcundaki bu süreç 4

Eylül'e kadar sürecek. Sizler bu etkiyi 6. evinizden  alacaksınız. Sağlığınızı önemsemennşz gereken bir süreç. İş arkadaşlarınız, günlük yaşamı birlikte geçirdiğiniz kişilerle olan ilişkileriniz önem kazanıyor olacak. Bu alanda bazı problemler yaşamanız olası. Belki de rutinlerinizi etkileyecek yeni rotalar çizmeniz gerekecek. Sanatsal ve yaratıcılık gerektiren bir iş yapıyorsanız, yaratıcılığınızın düştüğünü hissedebileceksiniz.Yaptığınız işten aldığınız keyif alamama veya işinizin ederini, gerçek değerini bulamama gibi sorunlar verebilir. Kedileriniz varsa sağlıklaırına dikkat etmelisiniz. Sağlık masraflarınız da artabilecektir.

 

Merkür ise cuma günü Başak burcuna geçiyor ve retro hareketiyle birlikte 5 Ekim'e kadar burada kalacak. İkili ilişkiler ve ortaklıklar adına hareket verecektir. Yeni bir ortaklık gündeminiz olabilir. Retro sürecinde eski partnerlerinizin dönüşü de söz konusu olabilir.

Güneş ve Merkür Burç değiştiriyor.

Tüm yazılarını göster