21 - 27 Ağustos haftası burç yorumları...

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

"Sakince içine dön ve sorgula; hafta önemli farkındalılarla geliyor ..."

Merhaba sevgili okular; sağlıklı, mutlu, keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle ...

Haftanın ilk anlarına Ay'ın Terazi burcundaki seyri ile başlıyor olacağız.  Uranüs ile 150, Satürn ile de 135 derecelik açı yapan Ay özellikle ilişkiler adına sıkıntılı bir hafta olcağını, duygusal olarak dürtüsel bir yapıda olabileceğimizi ve duygusal beslenmemizde, sağlam bağlar kurmakta zorlanabileceğimizi gösteriyor. Ayrıca Ay önemli de bir sabit yıldızla kavuşum halinde, bu da bize bu hafta gemilerin, yük gemilerinin, deniz seferlerin,n, deniz yolculuklarının, denizciliğe dair konu ve kavramların çokça gündemde olabileceğini gösteriyor. Tabi deniz kazalarına da dikkat etmek yerinde olacaktır.

Pazartesi günü Mars Neptün karşıtı ile başlıyoruz. Yaşam enerjimizi düşürebilecek, bazı planlarımızı değiştirebilecek, hareket sahamızda belirsizlik, karar vermede güçlük yaratacak bir görünüm. Yine zehirlenmeler, alerjiler, bağırsak hassasiyetleri artabilir. Bağışıklık düşebilir, demir eksikliği yaşanabilir özellikle de  yatkınsanız. Kanamalı durumlar, ameliyatlarda narkoz alımında sorunlar getirebilir. Tabi bunlar bireysel haritalara özel çalışacaktır. Ama yediğinize içtiğinize, aldığınız ilaçalra, alkol-narkoz alımına dikkat etmekte fayda olan günlerdir diyebiliriz.Yüzerken de kendinizi zorlamayın. Sulardan gelecek zararlar; mikrop, aşırı yağışla oluşabilecek sel, baskın vb. durumlar oluşabilir.

Bir yandan da Retro Venüs Jüpiter ile net karede. Bu da zaman zaman bize para harcarken, keyfi, lüks gereksinimlerimizi karşılarken gereğinden fazla para harcama potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Haritaları etki alan şeker hastalarının dikkat etmesi gereken bir gündür. Bizlerde de tatlı yeme isteği artabilir. İlişkilerde abartılı tutumlar verebilir. Ego ve benlik savaşlarına dahil olmamaya çalışın.

Güneş yavaş yavaş Satürn ile karşıt etkiye ilerlerken yaşam enerjimizi baskılanmış hissetmeye başlayacağız bu hafta. Bu etkiyi Neptün ile karşıta ilerleyen Mars ve Merkür görünümü de destekleyecek. Kendimizi halsiz yorgun hissetmenin yanı sıra bağışıklığımız da düşük seyredebilecek. Ayrıca Güneş Neptün net 150 lik yapıyor, Plüton ile de 1 orb la 150 Bu demek oluyor ki Güneş Yod apeksinde. Ayın 21 ve 22 sinde güçlü bir enerji çalısıyor olacak bu alanda. Ayın da pazartesi gün içinde buraya GAD ile kavuşup tetik vermesi söz konusu; akşam üzeri itibariyle Plüton a kare Neptüne 150 lilik atacak. Kısacası bu iki gün önemli ve toplulukları etkileyecek olaylara gebe. Güneş de hala Uranüs ile karede ... 3 jenerasyon da devrede ... Savaşla ilgil bir atak, patlama, yangın riski, sulardan gelececk zararlar, doğa olayları yaratabilir. Jüpi Menkar Venüs Retro Dubhe de ve kare konumdalar umarım hafif durumlarla atlatırız gerçekten sert gökyüzü. 16 Mayıs ve 8 Kasım 2022 ve 5 Mayıs 2023 tutulmaları da tetik alıyor o günlerde.

Ayırca bu görünüm varken kalp hastaları, dolaşım, tansiyon, aritmi vb. sorunları olanlar, kalp pili kullananlar, kronik rahatsızlıkları olanlar dikkatli, temkinli olmalılar.  Kendilerini fazla yormamalılar.

22 Ağustos salı günü Ay artık Akrep burcunda ve  Merkür retro hareketine  başlamadan önceki durağan pozisyonuna geçiyor. Güneş de anaretik derecede burç değiştirmek üzere hazırlanıyor kısacası krizli bir gün yine. Öğle saatlerine göre duygusal olarak dengeli bir yapıda, iradeli olacağımmız etkiler var. Öğleden sonra iletişim daha krizli... Merkür retro Neptün karşıtı ile başlarken algımız, düşüncelerimi, kararlarımız bir kat daha puslu vaziyette olacak. Önemli konuşmalar, yazışmalar, anlaşmalar için uygun günlerde değiliz. Önemli ve ani kararlardan tepkilerden kacınalım. Yanlış anlamaya, yanlış anlaşılmaya açığız. İletişimde krizli günler. İnternet sorunları yanlış mesaj-mail gönderme, kargolarda kayıp yanlış gönderim vb., elektronik aletlerde sorun verebilir. Trafikte de dikkat edilmeli cünkü bir de Mars kavuşumu hem malefik etkiyi, hem de dalgınlık, kaza, sakarlık gibi riskleri arttırıyor. El-kol yaralanmalarına, ağır sporlar yapmamaya dikkat edin.

Çarşamba günü ilk saalerinde Ay Venüs Jüpiter T karesi gerçekleşecek.  Sabah saatlerinde ilişkiler ve finansal-ekonomik alanda kriz yaratabilir bu etki. Sağduyu ile atlatmak, ekonomik hamlelerde dikkatli olmak gerekli. Ayrıca Güneş de Başak burcuna geçiyor bugün ve gökyüzünde Başak enerjisi iyiden iyiye kendini göstermeye başlıyor. Haritalarınızda Başak burcunun denk geldiği ev konularında düzenleyici, irdeliyici, toparlayıcı bir enerji getirecek, başlayan Merkür retrosu ile de eksik, yarım kalmış konu ve gündemleri tamamlatacak, yeniden üzerinden geçmenizi sağlayacaktır bu görünüm.  Yavaş yavaş Uranüs ile trineye ilerleyen Merkür ertelenmiş bazı alışılagelmemiş sıradışı fikir, proje ve kararlarınızı da hızla gündeme almanıza, cesur adımlar atmanıza sebep olabilecektir. Değişim enerjsi de taşıyan Uranüs, hayatınızda yapacağınız farklılıklar adına size dürtü verecektir. Farklı bir eğitim, seyahat veya ticari girişim gündeminiz, bunlarla ilgili inovatif, marjinal düşünceleriniz, projelerınız; belki de çoktandır tıkanmış bir yapıya yeniden yaşam şansı verebilecektir. Merkür retro ortamımızdaki ve kafamızdaki dağınıklıkları düzenlemek için de uygun enerjiler taşıyacaktır. Durup dinlenme sorgulama zamanları... Akşam saatlerinde ise gergin ve isyankar, tahammülsüz bir ruh halinde olabiliriz ve Uranüs'ün açı yaptığı görünümlerle ilgili ani gündemler gelebilir hayatlarımıza.

Perşembe günü sabah saatlerinde Ay boşlukta olacak yeni başlangıçlar, önemli girişimler için uygun değil. Öğlen itibariyle Yay burcuna geçecek ve enerji biraz rahatlayacak. Yayın eğlenceli, enerjik, iyimser yapısını yansıtacak hayatlarımıza. İlişkilerle, finansal konularla ilgili gündemler yaratabilecek bir gün.

Perşembe günü  Mars Plüton trinesi de netleşiyor bir nevi gökyüzünde toprak üçgeni oluşuyor ki bu da verimli, sağlam, değişim odaklı bir takım adımları  özellikle de toprak grupları adına attıracak gibi görünüyor. İrademizi ve enerjimizi yükselmiş hissedebileceğiz. Girişimler adına cesaret verecek. Kararlı ve iradeli bir şekilde yol alabileceğiz. Ama bir diğer yandan bu görünüm depremsellik de verebilir. Akşam saatlerinde Merkür artık S den yani durağandan retro hareketine geçmiş bulunuyor.

Cuma günü Ay yay ve Mars Plüto trinesi devam.  Kararlı ve sonuç odaklı olmaya devam ediyoruz ve enerjik bir yapıdayız. Sabah satlerinde Venüs ve Chiron ile de uyumlu açıda belki ilişkilerdeki birtakım sorunları çözmek adına, bazı eksikleri tamamlamak, şifalanmak adına  değerlendirilebilir. Akşam saatleri Retro Merkür ile Ayın karesi söz konusu önemli konuşmaları bu saatlere bırakmamak anlamlı olacaktır. Neptünü de karelerken algımız da sislenecek. Merkür Neptün karşıtı da otomatik olarak tetik alacaktır. Yanlış anlamalar, yanlış ve yönü belirsiz konuşmalar gereksiz gerginliklere sebep olabilir.

Cumartesi günü Mars artık 29 derece gibi anaretik bir derecede. Dikkat edilmesi gereken bir gün çünkü Ay da  Yayın 29 derecesinden buraya kare atacak saat 15,00 civarı. Bu kontrolsüz tepkilere, kaza, yaralnma, hastalık, zehirlenme, alerji, deniz kazaları, kanama vb. riskleri tetikleyebilir özellikle değişkenlerin son derecelerinde gezegenleriniz varsa dikkatli olunmalı. Başak, Yay, İkizler, Balık burçlarının son günlerinde doğanlar dikkatli olsunlar. Öfke kontrolü, hızlı hareket etmemek, temkinli olmak, bilemdiğiniz yerlerden yememek, içmemek, denizde yüzerken, spor yaparken çok zorlamamak gibi tavsiyeler yerinde olacaktır. Yine depremsel tetik verebilir. Ay akşam üstü Oğlak burcundaki seyrine başlarken daha iş odaklı, disipline ve duygusallıktan uzak bir yapıya bürünebiliriz. Satürn ile de sextile gelirken duygu dünyamızı stabilize edecektir. Yaptığımız işlerde konsantre ve sağlam ilerleyebiliriz. Ay Oğlakta kendi yöneticisine olumlu açı yaparken, bir anlamda Güneş Satürn karşıtını da yumuşatıyor olacak. Güneş Satürn karşıtı da cumartesi netleşiyor zaten. Otorite figürleriyle sorun yaratacak, kişiliği, egoyu baskılayacak bir gün diyebiliriz aslında. Sorumluluk sahibi olmamız Satürn doğasıyla uyumlu olmamız gereken bir gün.

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçerek tavır ve davranışlarımızda daha diplomatik, uzlaşmacı, zaman zaman nazik bir yapıda olmamızı sağlıyor olacak. Terazi seyri boyunca belki biraz daha enerji ve motivasyon özellikle de son günlerinde transitin düşebilecek çünkü GAD enerjisi de Terazide çalışmakta ve kavuşacaklar. Hem de Mars Terazide güçlü olduğu bir konumda değil zaten. Transit başında  Neptün'den de karşıt alıyor olacak tüm bunlar totalde enerjimizi biraz aşağı çekerken yine de uzlaşmacı ve diplomatik bir yapıyı da getiriyor olacaklar. Ama haritalarımızın Terazi evlerine denk gelen konularda bir takım çözülme ve kayıplarla kadersel olaylar yaşatabilir.

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ...

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları hafta başında aşk hayatınız ya da çocuklarınızla ilgili ani ve önemli gündemleriniz olabilecek. Spekülatif para piyasalarında yatırımları olanlar dikkatli olmalılar. İkili ilişkileriniz adına da kadersel bir etki ile kopuş veya başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Pürüzlü, sorunlu, çürümüş yapılar dönüşürken sağlam olanlar ayakta kalacaktır. 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  6. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Günlük rutinleriniz, çalışma yaşantınız, evcil hayvanlarınız ve hatta sağlığınızla ilgili sorumluluklarınızı arttırıcı bir görünüm var. Genel olarak bir ay boyunca bu konular gündeminizde yoğun yer alacaktır. Retroda bu alanı derleme ve toparlama fırsatı verecektir. İş arkadaşları ile iletişimde sorun yaratabilir. Elktronik aletlere dikkat. 

Pazar günü yönetici gezegeniniz Mars GAD transitini de aldığınız 7. evinizde Terazi burcunda transtine başlıyor olacak. Genel anlamda GAD transiti dağılma, kayıp getiren bir transittir, Mars'ın da bu eve geçişiyle bir takım gündemler hareket alabilir. İkili ilişkileriniz ve ortaklıklarınız adına dikkat etmeniz gereken bir 2 aylık sürece girdiğinizi söyleyebilirim. 

 

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa Burçları hafta başında, aileniz, yuvanız,evinizle ilgili gelişebilecek ani gündemler söz konusu olabilecek. Bir taşınma, yer değişimi belki gayrimenkul alımı söz konusu olabilecek. Aile ile olan ilişkiler adına da dikkatli olun. 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  5. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Aşk ilişkileriniz, çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınızı arttıracak bir görünüm var. Spekülatif para piyasaları adına dikkatli hareket etmeniz gerekecektir. Sağlam olmayan her türlü adımdan kaçınmalısınız. Hobileriniz, spor, eğlenmek adına yaptığınız aktiviteler daha yoğun yer alabilecek bu sürecte yaşamlarınızda. Daha sosyal olacaksınız anlaşılan :) Retro eski ilişkilerinizi yeniden gündeme getirebilir.

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 6. evinizden alacaksınız.  GAD transitini de aldığınız bu ev günlük yaşa koşullarınız, rutinleriniz, çalışma ortamınız, sağlığınız ve evcil hayvanlarınızla ilgili bir ev. Dolayısıyla bu alan zaten 1,5 yıl sizler için önemli iken 2 ay bıyunca biraz daha hareketli olacaktır. Neptün karşıtı da varken öncelikle sağlık adına dikkatli olun ve yukarıda yazdığım zezhirlenme, alerji, sulardan gelebilecek zararlar gibi gündemlere karşı tedbirli davranın. Bu Mars transitiyle bu alanda bir tık daha diplomatik olabilirsiniz ama hedeflerinize karşı da daha yönsüz olabileceksiniz bir süre. Bağışıklığınızı desteklemeyi de unutmayın.

 

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler Burçları hafta başında kardeş-kuzen gibi yakın çevreniz, seyahatleriniz, eğitimleriniz, aracınız, internet-reklam- medya alanındaki işleriniz, ticari girişimlerinizle ilgili bir takım ani gündemler, plan değişiklikleri, bazı hakedişlerinizin gerçekleşmesi ile kazanımlar ya da tam tersi gibi kadersel etkiler alabileceksiniz.

 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  4. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Aileniz, yuvanız, aile büyükleriniz, eviniz gibi konular 1 ay boyunca gündeminizde yoğun olacak. Bu hafta kariyer ve aile arasında denge oturtmakta güçlük çekebilir, otorite figürleriyle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Aile bireyleri ile ilteşimde sorunlar, evinizdeki elektronik aletlerde arızalar oluşabilir. Lakin merkür Retro başlıyor...

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 5. evinizden alacaksınız. GAD transitini de 1,5 yıl boyunca bu evden alırken bazı kadersel karşılaşmalar yaşamanız olası. Bu süreçte karşınıza çıkanları iyice tanımadan ciddiyete bindirmemelisiniz ilişkilerinizi. Mars'ın bu eve gelişi elbette bu alanı hareketlendirecektir. Ama şu an Neptün de karşıt açıda ve yanılsamalara, yanlıs adımlara, kandırılmaya açık bir görünüm var. Doğru yönü seçmekte sıkıntı bulacağımız bir görünüm. Ayrıca bu ev spor aktiivtesi ile de ilgili bir ev ve Neptün karşıtı varken sakatlannmalara karşı da lütfen dikkatli olalım. Özellikle yüzme sporunda ama diğerlerinde de kasşarımızı çok zorlamamaya çalışalım bu hafta. Onunn dışında güneşinizle de olumlu açılar yapacağı için iradenizi ve yaşam enerjinizi destekleyecektir.

 

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç Burçları hafta başında finansal konularla ilgili ani gündemleriniz oluşablilir. Süreç bazı hızlı kararlar almanızı gerektirebilir. Maddi konularda temkinli olmanız gereken bir hafta. Ani bir iş değişikliği, gelirlerinizle ilgili değişimler, hak edişiniz doğrultusunda olumlu ya da olumsuz süreçler oluşabilir.

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  3. evinizi aydınlatmaya başlayacak. 1 ay boyunca eğitimler, seyahatler, ticari girişimleriniz, kardeş, komşu gibi yakın çevreniz gündeminizde yoğun yer alabilecek. Bu hafta bu konularda bir takım engelleme ve zorluklar oluşabilir, sorumluluk bilinci ile konuların üzerine gitmelisiniz. Rerto sürecinde eksik eğitimleri tamamlayabilir, yakın çevre ile iletişimde sorunlar yaşayabilirsiniz.

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 4. evinizden alacaksınız. 1,5 yıl boyunca GAD transitini de bu  evden alcağınız için aileniz ve evinizle ilgili önemli bir takım gündemlere açık olacaksınız demektir. Aile büyüklerinin, annenizin sağlığını ihmal etmeyin bu süreçte. Neptün karşıtı da alırken zehirlenme ve alerjiler adına da temkinli olun. Ev içinde de su tesisatları ile ilgili sorunlar verebilir bu görünüm. Ev, gayrimenkul, arsa alım satımı gibi konularda da yanılma  ve kandırılma enerjisine karşı dikkatli olun.

 

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları hafta başında yaşamlarınıza yön verecek ani bir takım gündemler oluşabilir. Sağlığınız, dış görünümüz, yaşam hedefleriniz potada olacaktır. Elbette öncelikle sağlığa dikkat. Kalp, tansiyon, ritm bozukluğu, dolaşım sorunları olanlar dikkatli olmaya lütfen devam. Yaşamınıza dair hakedişleriniz doğrultusundan bir takım kazanımlar elde edebilirsiniz bu hafta.

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  2. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Maddi gelirler yine sağlığınız, üretimleriniz, kazançlarınız bu bir ay gündeminizde olacaktır. Daha görünür olduğunuz bir süreç de diyebiliriz. Fakat bu hafta bu alanlarda biraz sorumluluklarınız artabilir, özellikle eş ve ortaklarla ilgili yükleriniz artabilir. Bu da sizde biraz baskı hissi yaratabilir. Merkür retro boyunca finansal konularda yeni işlere imza atmak tavsiye edilmez. Bankacılık işlemlerinizde kontrollü ilerleyin hatalar oluşabilir.

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 3. evinizden alacaksınız. Kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevre ile olan iletişim trafiğiniz artabilir. Eğitim, seyahat gibi gündemleriniz olabilir ama bu hafta Neptün karşıtı alırkan adımlarınız, kararlarınız yanılsamalı ve sonrada kayıp- pişmanlık getirebilecek şekilde çalışabilir. Kardeş sağlığı önemsenmelidir. Trafikte de ekstra dikkatli olunması gerekir. Dalgınlık sebepli kaza ve yaralanmalara açık bir enerji maalesef.

 

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Burçları hafta başında çok da kontrol edemediğiniz bir takım ani gündemler gelebilir önünüze. Gizli düşmalarınızdan gelecek sorunlar, ani bir hastane gündemi veya bilinçaltınızda ciddi bir değişim dönüşüm şeklinde çalışabilir. Rüyalarınız, hisleriniz de aktif olacaktır özellikle hafta başında. Sağlık adına dikkatli olmalısınız. Baba sağlığını da dahil edelim buna.

 

Çarşamba günü Güneş burcunuza geçerek  1. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Hayata dair hedefleriniz, dış görünümünüz, dışa yansıyan tavrınız, sağlığınız gibi konular 1 ay boyunca yaşamlarınızda yoğunluk arz edecek. Tabi karşınızda bir Neptün ve Satürn transiti var ki Balık  döneminin ilk 10 gününde ve son 10 gününde doğanlar özellikle yoğun etki alıyorlar. Sorumluluklar artarken bazı belirsizlikler de arttı yaşamlarınızda. Sağlık sorunlarıyla uğraşanlarınızda oldu muhtemlen.  İkili ilişkiler ve ortaklıklar üzerinden etki alırken bu alanda da bazı sınavlardan geçmiş olmalısınız. Sorumluluklarınızı ihmal etmemeniz gereken bir döngü bu bu alanlarda. Eşin hastalığı ve bakımı, ortaklı işlerle ilgili farklı sorumluluklar getirebilir.  Merkür retrosu iletişim, ticaret, eğitim gibi alanlarda aksaklıklar yaratabilir. Beyniniz daha fazla sorgular ve irdeler bir yapıda olacaktır. Yaşantınızda bazı alanları düzenlemek kararlarınızı gözden geçirmek, eksiklerinizi tamamlamak adına değerlendirilebilir.

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 2. evinizden alacaksınız. 1,5 yıl boyunca GAD transiti de bu evden gerçekleşeceği için sizleri maddi konularda biraz sınayabilir. Gerçi bu konuda sınanmayan kimse kalmayacak gibi gözüküyor o da ayrı  :( Maddi gelirler, üretimleriniz, gelir kaynaklarınız gibi konular 2 ay boyunca hareketlenecektir. Ama bu hafta Neptün ve hala karşıt konumda yanlış adımlara sebep olabileceği gibi bu alanda önünüzü net görmenizi de engelleyebilir. Yönsüz hissetmenize, kazanma hevesinizin kaçmasına sebep olabilir. Önemli finansal girişimleri ötelemek, hatalı adımlar atmamak adına anlamlı olacaktır.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları hafta başında sosyal çevrenizle, yakın arkadaşlarınızla  ilgili ani gündemler oluşabilecek. Yaşama dair arzu, istek ve dileklerinize dair hakedişleriniz doğrultusunda kazanımlar getirebilir süreç. Hatta öyle şeyler yaşatır ki siz bu istek ve arzularınızla ilgili farklı bir farkındalık boyutuna geçmek zorunda kalabilirsiniz.

 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek 12. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Bu sizi biraz iç dünyanıza, inzivaya çekebilecek bir görünüm. Ortalıklarda fazla görünmek istemeyeceğiniz bir süreç. Çevrenizdeki bazı kişilerin gerçek yüzleriyle karşılaşabilir, hastane gündemleriyle uğraşabilir, özellikle hafta ortası itibariyle kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Rahatlatıcı meditatif çalışmalar sizler için uygun olacaktır bu hafta. Retro süreci ile bilinçaltınız daha aktif ve geçmiş odaklı çalışabilir. Anda kalmak güçleşirken vbu sizi mental olarak yorabilir.

 

Pazar günü ise Mars burcunuza geçiyor. Yükselen Teraziler sizler bu transiti 1. evinizden alacaksınız. Yaşam hedeflerinize dair bir takın adımları atmanızı, fiziksel olarak güçlü ve enerjik hissetmenizi sağlayabilecek. Tabi bir malefik olarak sağlığınıza ve yaralanmalara karşı da dikkatli olmanız gerekecek. Önümüzdeki 2 aylık seyri boyunca. Bu hafta ise kendinizi halsiz, yönsüz, enerjisiz hissetmeniz çok doğal çünkü hala Neptün karşıtının etkisi hakim. Yine de 12. evnizden geçip gitmiş bir Mars sonrası rahat hissedeceğinizi düşünüyorum.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep Burçları hafta başında kariyer alanınız, toplum önündeki statünüzle ilgili bir takım gelişmelere açıksınız. Beklediğiniz terfiyi alabilir, artık sizi tükettiğini düşündüğünüz bir iş ya da ilişkiden vazgeçebilir yani işten ayrılabilir veya evlilik - boşanma gibi kararlar alabilirsiniz. Olumlu ya da olumsuz bazı değişimler söz konusu olabilecek bu alanda anlayacağınız. Baba ile ilgili gündemler de oluşabilir.

 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  11. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Bu da sizlerin daha sosyal olduğunuz, yeni grup ya da topluluklara dahil olaibleceğiniz, yaşama dair istek ve arzularınızı aydınlatacak bir görünüm. Ama bu hafta bu alanda Satürn baskı oluşacak. Bu size içe dönük bir yapı verebilir. Eğlenme, sosyalleşme, keyif alma alanlarını kısıtlayabilir. Çocuklarla, partnerle ilgili sorumluluklarınızı arttırabilir. Yakın arkadaşlar ve partner arasında denge kurmak da güçleşebilir. Merkür Retrosu ile eski yakın arkadaşlarınızla tekrar karşılaşabilir hasret giderebilirsiniz.

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 12. evinizden alacaksınız. Kontrolsüz bir alanda malefik transiti biraz yorucu olabilecek. Bilinç altınız çok aktifleşebilir, uyku düzeniniz olumsuz etki alabilir. Gizli düşmanlardan gelen ataklar, hastane gündemleri verebilir bu 2aylık transit boyunca. GAD transitini de bu evden alırken bazı kadersel süreçlere açıksınız. Bu hafta Neptün karşıtı da gerçekleşirken kafanızın içi iyive bulanabilir. Yönsüzlük, amaçsızlık duygusu ile depresif bir hal oluşabilir. Yaşam enerjinizi olumsuz etkileyebilir. Bilinçaltınız yanılsamalara açık olabilir. Yürüyüş yapmak, meditatif çalışmalara yönelmek, sanatsal işlerle uğraşmak rahatlatıcı olacaktır.

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay Burçları hafta başında yurtdışı bağlantılı konularda, dış ticari bağlantılarında, seyahaatlerinde, uzakta yaşayan tanıdıkları ile ilgili, eğitim ve akademik konularla ilgili ya da hukuki süreçlerle ilgili ani bir takım koşullar içinde kalabilirler. Bazı sonuçlanmalar, süpriz gelişmeler yaşanabilir. Konular aydınlığa kavuşabilir.

 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek 10. evinizi aydınlatmaya başlayacak. 1 ay boyunca kariyerinizle ilgili konular yaşamlarınızda fazlaca yer alabilecek. Bu hafta biraz bu alanda baskı hissedebilir, otorite figürleriyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Aile ve iş arasında denge kurmakta güçlük çekebilir, ebeveyn sağlığı ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. İş veya aile ile ilgili sorumlulukların artması söz konusu olabilir. Merkür retro da bu evinizde olacağı için eksik işlerinizi tamamlamak, var olan projelerinizi düzenlemek için uyumlu günler verecektir. İş değişimi için ya da yeni bir proje başlangıcı, imza atımı için uygun olmayacaktır.

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 11. evinizden alacaksınız. Mars Terazi geçişi genel süreç boyunca sizin daha sosyal olduğunuz, yakın arkadaşlarla görüşmelerin arttığı, gruplara topluluklara dahil olduğunuz bir süreç verebilir. İstek ve arzularınızla ilgili adımlar atmanıza da vesile olacaktır. Ama bu hafta durum biraz farklı. Neptün karşıtı var bu da tam da bu alanlarda hayalkırıklıkları, yanılma-aldanma enerjisi çalıştıracaktır. Yakın arkadaşlarınızla olan ilişkilerinize ve yaşama dair isteklerinizle ilgili atmak istediğiniz önemli adımlara bu hafta dikkat edin ki sonradan pişman olmayın.

 

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak Burçları hafta başında bir takım derin korkularınızla yüzleşmek zorunda ve bu konularda farkındalık geliştirmek zorunda kalabilirsiniz. Gölgelerinizle yüzleşmeniz de söz konusu olabilir ani gündemlerle. Hafta ortası itibariyle de eğer hakedişiniz iyi değilse, psikolojik olarak kendinizi baskı altında, depresif, kısıtlanmış, engellenmiş hissedebilirsiniz. Alaması gereken sorumlulukları almış olan, etik alanda kalmış olanlar için sıkıntı olmayacaktır. Ama aksı için sağlık sorunları, finansal sıkıntılar da gündem olabilecek. Özellikle sağlığa dikkat diyelim; kalp, tasiyon, dolaşım vb. kronik rahatsızlıklar varsa şayet temkinli olalım.

 

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  9. evinizi aydınlatmaya başlayacak. Bir ay boyunca uzakta yaşayan tanıdıklarınız, yurt dışı bağlantılı eğitim, ticaret, seyahat gibi gündemleriniz hayatlarınızda fazlaca yer alabilecek. Ama buhafta vize, pasaport işlermleri, hukuki süreçler vb. konularda bir takım gecikmeler, aksilikler yaşayabilirsiniz. Başvuru yapacaksanız bu alanlarda şayet imkan varsa ötelemek anlamlı olabilir. Merkür de durağan ve retro hareketini bu evinizde yaparken aksaklıklar, uzak akrabalarla iletişim sorunları, seyahatlerde sıkıntılar yaşanabilir.

 

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 10.evinizden alacaksınız. 2 ay boyunca kariyer alanınızın  hareketleneceği bir süreç söz konusu olacak. Daha uzlaşmacı bir yapıyla birlikte biraz azminizde düşüş de verebilir. Ama bu hafta Neptün karşıtı silere bu alanda olası hayalkırıklıkları ve yanılsamalara karşı uyaruyor. Mümkünse önemli yeni adımlar, girişimlerde bulunmayın. Eldekini koruma odaklı olun. Kariyer alanında, iş arkadaşlarınızla aranızda olanları birkaç kez irdelemeden önemli ve keskin kararlar almamaya çalışın.

 

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili Kova Burçları hafta başında evlilik veya ortaklıklarınızla ilgili ani gündemleriniz oluşabilir. Başlangıçlar ya da sonlanmalara yaşayabilirsiniz.Bu evinizde önemli bir eneji akışı oluşuyor.

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  8. evinizi aydınlatmaya başlayacak. 1 ay boyunca, ödemler, krediler, emeklilik, nafaka, burs gibi finansal gündemleri, sağlıkla ilgili konuları ve derinlerinizdeki bazı bastırılmış duyguları gündeminize getirecek konu ve kavramlarla karşılaşabilirsiniz. Bu hafta ise finansal konularda geçikmeler, engeller, sağlıkla ilgili de bir takım sorunlar yaşatabilir. Duygusal olarak da baskılanmış hissedebilirsiniz kendinizi. Rahatlatıcı çalışmalar yapın ve enerjiyi sağaltın. Ödemeleriniz gibi finansal konulardaki sorumluluklarınız ihmal etmeyin. Merkür retro başlıyor evrak işlerinizde dikkatli olun.

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti  9. evinizden alacaksınız. 2 ay boyunca uzaklar, yabancılar, yurt dışı bağlatılı konu ve kavramlar gündeminizde olabilir. Seyahat,eğitim, akademik konular, hukuki süreçlerle ilgili adımlar atabilirisniz. Ama bu hafta tüm bu saydığım alanlar sisli ve puslu. Yollarını kar basmış da yön bulamıyorsunuz hissine kapılabilirsiniz. Neptün efekt devrede :) Yani önemli adımları atarken tekrar ve tekrar düşünün ve emin olun hayalkırıklığına uğramamak adına. Ayrıca tüm bu konularda belirsizlik enerjisi de çalıştırabilecektir. Bazı şeyler şimdi olmuyorsa doğru zamanda daha güzeli olacağı içindir :)

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Burçları hafta başında, günlük yaşam alanınız, rutinleriniz, çalışma ortamınız, evcil hayvanlarınız veya sağlığınızla ilgili önemli ve kadersel gündemleriniz olabilir. Pazar dahil birkaç günlük önemli bir enerji çalışıyor bu alanda ve ani konular oluşturabilecek yaşamlarınızda.

Çarşamba günü Güneş Başak burcuna geçerek  7. evinizi aydınlatmaya başlayacak. 1 ay boyunca eş, evlilik, ortaklılarla iligli konular gündeminizde yoğunluk kazanırken, bazı konuların netleşmesi, daha görünür olması söz konusu Ama bu hafta kendinizi baskı altında hissedebilir ve eşle ya da ortakla ilgili sorunlar yaşayabilir veya bu konularda sorumluluklarınızın arttığını hissedebilirsiniz. Merkür retrosunu da bu evde yaşayacağınız için yeni ortaklıklar ilişkiler, atılacak imzalar tavsiye edilmez. Ama eski eşlerin dönüşü, yarım kalmış işlerin konu ve kavramların belki konuşmaların tamamlanması adına değerlendirilebilir. Her halukarda yanlış anlaşılmalara, hatalı konuşmalara ve iletişim krizlerine bu alanlarda açık olacağınızı unutmadan hareket etmelisiniz.

Pazar günü ise Mars Terazi burcuna geçiyor. Sizler bu transiti 8. evinizden alacaksınız. Öncelikle sağlığınıza dikkat oprasyonel gündemler verebilir ama ona da bu hafta Neptün karşıtı sebepli ekstra dikkat narkoz alımı riskli olabilir. Tabi bu transit finansal alanda hareket getirebilir. Bu iki aylık süreçte krediler, borçlar, nafaka, ön hukuki süreçler, burs başvurusu, ödemeler, eşin veya ortağın yanı başkasının finansal kaynakları vb. alanlarda  bir harektlilik yaratacaktır. Ama bu hafta bu alanlarda hata, yanılma ve hayalkırıklıklarına açık olduğunuzu adımlarınız sağlam atmanız gerekeceğini unutmadan hareket edin.

Tüm yazılarını göster