2021 TYT sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? TYT ne demek?

ÖSYM tarafından tertip edilen YKS sınavı ilk oturumu bugün 26 Haziran Cumartesi gününde gerçekleştiriliyor. Adaylar ve veliler ise TYT sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor sorusuna yanıt arıyor.

2 milyondan fazla adayın giriş yaptığı YKS sınavı, ÖSYM tarafından bugün 26 Haziran Cumartesi gününde yapılıyor. Bugün saat 10:15 ile TYT, 27 Haziran tarihinde ise AYT ve YDT oturumları gerçekleştiriliyor.

Sınav öncesi ÖSYM tarafından paylaşılan YKS genelgesine göre sınav girecek olan öğrenciler ve refakatçileri için ulaşımın ücretsiz olduğu belirtilmişti.

2021 TYT sınavı saat kaçta?

TYT , 26 Haziran'da yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

AYT, 27 Haziran'da yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 27 Haziran'da yapılacak. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde uygulanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'ye başvuran adayların sayısının 2 milyon 607 bin 903 olduğunu duyurdu.

Başvuru yapan adayların okul türlerine göre dağılımında en çok başvuru 1 milyon 141 bin 639 ile Anadolu Lisesi’nden yapılırken, ikinci sırada 794 bin 269 ile Meslek Lisesi geliyor.

TYT ne demek?

Uzun adıyla temel yeterlilik Sınavı olarak da öne çıkan TYT, öğrenciler adına üniversite sınavı için 1. oturum şeklinde ifade etmek mümkün. Matematik, Türkçe ve fen bilimleri ile beraber sosyal bilgiler konularını kapsayan farklı sorular yer almaktadır.

Kızılcık Şerbeti Fatih Görkem'i boşayacak mı? Ömer'den Fatih'e destek Kızıl Goncalar'da geçekler bir bir ortaya çıkıyor! Dergahta yeni dönem Survivor All Star'da gecenin kazananı kim olacak? Yeni takımlar nasıl?
Sonraki Haber