20 milyon Türk'ün bilgilerini sızdıran Facebook için flaş hamle!

Dünya çapıncaki milyonlarca kullanıcısının bilgilerini çaldıran Facebook hacklenmesi olayında Türkleri tedirgin eden bir gelişme yaşandı. 20 milyon Türk kullanıcının bilgilerini sızdıran Facebook için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da devreye girdi.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Facebook'un adı son günlerde hacklenme skandalıyla anılıyor. 

Bilgileri sızdırılan 500 milyon kullanıcının arasında 20 milyon Türk de var. Türk kullancılarının da bilgilerinin çalınması sebebiyle bu sefer de BTK, Facebook için devreye girdi.

FACEBOOK'TAN TÜRK KULLANICILAR İÇİN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

BTK, skandal hackenme olayı sonrası kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun hakkında resen inceleme başlattı.

SABAH'ta yer alan habere göre, BTK, telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.

Facebook yetkililerinden konuya ilişkin bilgi talep eden BTK, 4 Nisan'da resmi yazı göndererek, durumdan etkilenen Türk vatandaşlarına ilişkin bilgiler ile alınan önlemlerin bir an önce bildirilmesini talep etti.

Erman Toroğlu'dan İsmail Kartal'ın şampiyonluk sözlerine bomba cevap! Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü sosyal medya yıkıldı İskenderun'da şimşekler gökyüzünü böyle aydınlattı!
Sonraki Haber