20 ekonomist katıldı! İşte en son dolar ve enflasyon tahminleri

Foreks Haber enflasyon ve dolar/TL anketi sonuçlandı. Ekonomistlerin şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) aylık medyan ve ortalama tahmini yüzde 3,98 artış yönünde gerçekleşti. Ekonomistler, şubat ayında aylık enflasyonun, ocak ayına kıyasla bir miktar yavaşlasa da yüksek seviyelerde kalmaya devam edeceğini öngördü. İşte detaylar...

Foreks Haber'in 20 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, şubat ayı yıllık TÜFE verisi için medyan tahmin yüzde 66,20, ortalama ise yüzde 66,14 artışa işaret etti. TÜFE'de aylık en yüksek ve en düşük artış beklentileri sırasıyla yüzde 6,00 ve yüzde 3,00 şeklinde oluşurken, yıllık tahminler ise yüzde 68,20 ila yüzde 64,60 bandında oluştu. Geçen ayki Foreks Haber anketinde yıllık enflasyon beklentisi yüzde 64,76 seviyesinde oluşmuş, tahmin aralığı ise yüzde 67,64 ila yüzde 63,00 bandında gerçekleşmişti.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı ''Galatasaray'ya yenileceklerini bildiği için çıkmadılar o maça!'' Benzine ve motorine indirim geliyor!