1915 Çanakkale Köprüsü’nde hummalı çalışma

1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Köprünün ana hatlarına kılavuzluk yapacak ‘Kedi yolu’ yapımında kullanılacak olan 2’nci kılavuz halat çekilmeye başladı. Çanakkale Boğazı, halat çekilmesi sırasında saat 05.00 ile 17.00 saatleri arası çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün en önemli bölümlerinden birini oluşturan geçici çalışma halatı montajına 8 Eylül Salı günü başlamıştı. Bugün ise 2’nci kılavuz halatın çekilmesine başladı. Asya ve Avrupa yakasında bulunan 318 metre yüksekliğindeki çelik ayaklara halat çekilmesi sırasında Çanakkale Boğazı saat 05.00 ile 17.00 saatleri arasında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Benzin ve motorine zam! Akaryakıtta yeni dönem