19 Mayıs'ın hiç bilinmeyen ayrılık hikayesi!

Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümü. Coşkuyla kutlanan bu şanlı tarihin hiç bilinmeyen hüzünlü bir ayrılık hikayesi var. İşte Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'ın mektubuyla ortaya çıkan o hikaye...

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı, bağımsızlık savaşını başlatan en önemli adımlardan biriydi. Bu öyle bir bağımsızlık savaşıydı ki, Atatürk vatanı uğruna, annesi ve kız kardeşini ardında bırakmayı bile göze almıştı.

Mondros Mütarekesinin ardından, vatan yer yer işgal edilmeye başlanmıştı ve bu sırada, Mustafa Kemal Şişli'deki evinde arkadaşları ile vatanın kurtarılmasını planlamıştı.


Bu evde alınan karara göre Mustafa Kemal İstanbul'dan ayrılacaktı ve onun bu düşüncelerinden padişah Vahdettin habersizdi. Hatta, Mustafa Kemal Paşa'ya lll. Ordumüfettişliği görevini vermiş, İstanbul'dan ayrılmasına fırsat sağlamıştı.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları