1700 yıllık Mor Klise 7 milyon liraya satılık

Mardin’de bulunan 1700 yıllık tescilli Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internet ortamında 7 milyon 250 bin liraya satışa sunuldu. Satışın danışmanlığını üstlenen Emlak işletmecisi Mahsum Altay, alıcıların Süryani cemaatinden olmasına dikkat çektiklerini kaydederek, yapımının turizme kazandırılması için onların teklifini beklediklerini söyledi.

Mardin’in Artuklu ilçesi Teker Mahallesi, Akın Sokak'ta bulunan 1700 yıllık Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin sahibi, yapının satılması için internet üzerinden girişimde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür varlığı olarak tescillediği, girişi iki ayrı oda ve ibadetlerin yapıldığı bölümlerden oluşan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nde 3 din adamına ait mezar, iki ayrı tünel yer alıyor.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı!