16 Ağustos Aslan Yeniayı - "İsyanla gelen yeni düzen"

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

16 Ağustos 2023'de T.C. saatine göre öğlen 12.38'de  23 derece Aslan burcunda bir yeniay gerçekeleşecek. Yeniaylar Ay ve Güneşin kavuşum anlarıdır. Eril ve dişil enerji yanyanadır ve genellikle yenilikleri, başlangıçları temsil ederler. Aslan burcu sabit burç gurubunda ve ateş elementindedir. Ateş grubundaki diğer burçlar olan Koç ve Yay ılımlı açılarla etki alırken, sabit burçlar olan Kova, Akrep ve Boğa sert açılarla zorlayıcı etkiler alacaklar. Özellikle de 18-28 derece arasında Ay, Güneş, yükselen veya kişisel gezegenleri  ( Merkür, Venüs, Mars ) olanlar... Bu yeniayın önemli bir diğer özelliği de zodiacın "Own Worsy Enemy" dediğimiz, kişinin kendi kendisinin düşmanı olduğu, istemeden kendine zarar verecek tavır ve davranışlar sergileyebileceği, iradesini kullanmakta güçlük çekeceği hatta pek de kullanamayacağı bir bölgede gerçekleşiyor olması. Bir diğer yandan da Lücifer pozisyonda bir Venüs ve Lilith ile de kavuşumda ve Uranüs'ten net kare alıyor. Başka bir şey yazmama gerek var mı bilmiyorum :)) Gerçekten tuhaf, ani, şok edici gündemlerle, özellikle de kadınları çok konuşacağımız gündemlerle gelecek gibi gözüküyor. Uranüs varsa herşey hızla ve şok edici gelir, hesaplara uymaz olan biten, beklenmeyendir ve duygu durumumuz da aşırı dürtüsel çalışacaktır ki zaten Aslanda konumlanmış Ay, Güneş, Venüs, Lilith varken ego, kibir enerjisi de tavan yapmış olacak.

 

Aslan burcu Güneş tarafından yönetilir, yaşam enerjimiz, hayat kaynagımız Güneş... Aslan burcu sahne önü demektir, sanattır, yaratıcılıktır.  Liderler, yöneticiler, toplumun önde gelenleri, sanatçıları sembolize eder. Egomuzun güçlendiği bir alandır; hobiler ve çocuklar da bu burcaun yönetimindeki doğal evin konuları arasındadır. Hayattan alınan keyif, eğlence alanları, açık alanlar, zevk veren lükse kaçan kavramlar hep Aslanla ilintilidir. Spekülatif para piyasaları, borsa  oyunları, kumar Aslan sembolizminin içindedir. Aslan parlayan, görkemli, risk alan, cesur, kibirli ama geniş yürekli bir yapıdır. Konfor, keyif, lüks :)  Biraz da yattığı yerden belli olur Aslanlar bu yüzden :))) Ve tabiki aşk ve sevgi de Aslanın yönettiği eve dair konulardır. Aslan kalptir :) Sevgili Aslanlar bunları okurken erimeyin  :) cansınız  lakin bir kısmınızı sert etkileyebilecek bu yeniay kendinize dikkat edin ve koşullar karşısında doğru hizalanın, esnek

olun.

Yeniayın yükseleni bir diğer sabit burç olan Akrep'te MC ise Aslan'da. Güneş ve Ay kavuşumu ise tepe noktasına çok yakın bir konumla 10. evde yer alıyor. Yükselende Akrep olması, yeniayın etkili olacağı 15 gün boyunca çevremizi saran koşulların kaotik ve huzursuzluk verici olabileceğine işaret ediyor. Akrep demek dönüşüm, doğum, ölüm, mafyatik yapılar, yer altına dair herşey demek.

Venüs Aslan burcunda Retro hareketini yaparken Aslan temasına dair tüm alanları sorgular vaziyetteyiz ve hayattan aldığımız keyfi beslemekte biraz güçlük çekiyor olabiliriz. Yeniay da bu etkiyi pekiştirecektir. Özellikle ilişkiler bazında gerçekten seviliyor muyum; kim kimde ne kadar vb. sorgulamalarla aşk hayatımızı irdeliyor olabiliriz. Konu ve kavramlar öyle bir dizilir ki siz gördüğünüz değeri, sevgiyi ve hayattan aldığınız keyfi sorgularsınız. Yaptığımız sanatsal çalışmaların gördüğü değeri, ederi, bazı yatırımlarımızın ederini, çocuklarımızla olan ilişkilerimizi sorgularız. Bu noktada dediğim gibi maddi kazançlar da sorgulanır özellikle de spekülatif piyasalarından edinilen kazanımlara dikkat edilmelidir bu dönem. Tüm bu sorgulamalar Venüsün aslanda retro yapması ile birleşen yeniay etkisi ile artar ve bunlara dair ani gündemler gelebilir yaşamlarınıza demin de dediğim gibi;  bu noktada önemli olan hangi tavrı geliştirip, enerjiyi nasıl sağaltacağımız ve bir şekilde çıkış noktasını nereden yaratabileceğimiz olacak. Tam da burada  Merkür ve Mars'ın konumunu inceleyelim...

Yeniayda Merkür ve Mars Başak burcunda ve kavuşum halindeler. Detaycı, analitik, titiz bir enerjideyiz. Detaylı düşünüyor eylemlerimizde de bu yapıyı yansıtıyoruz. Ayrıca bu kavuşum Uranüs ile de uyumlu açıda. Uranüs de Merkür ile Mars da toprak grubu burçlarda. Boğa zaten konfor alanı, güvenlik, para demek, Başak da verimlilik. Belki de bazı kaynakların verimli kullanımına dair adım ve projeler, iletişimin doğru ve istikrarlı kullanımı çare olabilecektir. Fikrini ve tavrını değiştirmeni destekliyorum, Uranüs'ün verdiği bu değişim enerjisini verimli de kullanabilirsin diyor gökyüzü. Olay ve kavramlar karşısındaki kaçış noktamız bu Yeniayda analitik, ileri görüşlü kararlar alabilmek ve harekete geçebilmek olacak. Fark yaratan, fütüristik, inovatif belki de marjinal fikirler, kararlar, adımlar söz konusu olabilecek. Eğitimler ve ticari girişimler adına da fırsatlar verebilecek bazılarımıza. Yine minik seyahatlere çıkmak da sağaltıcı etkide. Yazmak, duygu ve düşünceleri yazarak ifade etmek, kitap okumak, doğru iletişimde kalabilmek keskin enerjileri yumuşatacaktır. Uranüs 7. evde an haritasında; bu ev de ilişki ve evlilik ile alaklı olduğu için değişimler bu alanda da etkili olabilecek. Belkide karşımızdaki kişinin, partner veya ortağımızın tavir ve fikirlerinin değişimi de süreci rahatlatabilecek. Tabi ani ve sarsıcı etkiler de oluşabilecek bu alanda. Çünkü bir diğer yandan Plüto Juno karşıtı düğümlerle birlikte grand cross yapıyor gökyüzünde. Bu da bazı ilişkilerde, ortaklıklarda, evliliklerde, anlaşmalarda koparıp atıcı bir etki verebilecek, özellikle de çürümüş toksik yapılarda ve son derece kadersel bir etkiyle... Bu alandan da yoğun olarak öncü grup dediğimiz Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar özellikle de son günlerinde doğmuş olanlar en yoğun şekliyle  alabilecekler.

Yeniay sırasında Venüs retro ve Lüciferian durumda Venüs'ün görünmediği günlerdeyiz. Biraz daha karanlık ve negatif çalıştığı günler de denilebilir. Ayrıca Güneşle kavuşmuş ve yanık durumda da. Dişil enerjiyi temsil eden Venüs'ün bu özellikleri burada enerjinin daha olumsuz çalıştığı bir süreç verecek; tabi kavuşum halindeki Lilith'in de bu anlamda katkısı  olacak. Kadınlardan gelecek kötücül etkiler, ilişkilerde 3. şahıslar, aldatmalar, gereksiz kıskançlıklar, sapkın ilişkiler, tek gecelik ilişkiler, istenmeyen hamilelikler var olan hamilelikte sorunlar vb. pek çok şey sıralanabilir. İçe dönüş ve sorgulamalarımız daha da artar. Dişil enerji sorunlu çalışacaktır anlayacağınız. Kadınlar ve çocukları korumak, üreme organlarına dair olası sağlık sorunlarını önemsemek gerekecektir.

Haritalarınızda Aslan burcunun yer aldığı ev konularında etkiler getirecektir ki başlamıştır da zaten.  Aslanın sembolize ettiği kalp, dolaşım, tansiyon, sırt bölgeleriyle ilgili sorunlar verebilir. Yine Uranüs net karesi sinir sistemi ile ilgili sorunlar verebilir. Uranüs kareleri kalp krizlerini ve epilepsi nöbetlerini tetikleyebilir. Vücuttaki piller sıkıntı çıkarabilir. Kronik hastalıkları olanlar bu dönem dikkat etmelidir. Özellikle haritanızda aslan burcu sağlık evlerinizde yer alıyorsa daha önem kazanacaktır ki haftalık burc yorumlarında değineceğim.

Uranüs'ün dahil olduğu durumlarda ani gündemler oluşur ama kararları ani vermemek gerekecektir. Dediğim gibi etki aldığı ev konularında kimimize iş, kimimize eş, para vb. fırsatlar verebilir. Ama zemin stabil değildir net görmek adına zaman tanımak uygun olacaktır. Zaten Venüs de retro, Merkür ise retroya hazırlanıyo bunlar mevcudu koruma, eksikleri tamamlama, olanı sorgulama, bir es verme zamanları. Tabi eski ilişkiler de yeniay tetiği ile gündem olabilir Venüs de retro iken hazır :) Varsa bir hakedişiniz belki de olumlu çalışacaktır. Daha sanatsal ve yaratıcı bir dönem de olabilir bazılarımız için, yarım kalan sanatsal işler, hobiler tamamlanabilir bu dönemde yine. Retro dönemleri de önemli ve gereklidir varlık için. Bir nevi yeniden gözden geçirme ve tamamlama fırsatı tanır.

Venüs bir yandan da finansal gündemleri de yönetir, bunu hep dile getiriyoruz zaten... Aslan da şans oyunları ve spekülatif piyasalarla ilintilidir. Retro dönemlerinde finansal anlamda  tedbirli olmak gerekir;  buradan anladığınız üzere özellikle de Aslanda bir rerto varken daha da dikkat etmek gerekir. Uranüs karesi piyasalarda stabil yapının korunamayacağını gösteriyor. Venüs Uranüs karesi, farklı yatırımlar da getirebilir önünüze. Ama Venüs retro değer kaybı, eksikliği anlamına da gelen bir yapı. Yatırımlarınızda, kazançlarınızda tam hakettiğiniz veya hedeflediğiniz rakamlar, değerler oluşmayabilecektir. Spekülatif para piyasaları adına özellikle riskli bir dönem demek yanlış olmayacaktır. İyi analiz etmeden, detaylı irdelemeden, ani kararlar ve adımlar hata ve kayıp getirebilir.

 

An haritasında tepe noktasında bu denli yakın konumlanmış Uranüs net kareli bir Yeniay hem ülkemizde, hem dünya çapında liderlerle, üst düzey yöneticilerle ilgili şok edici ani gündemler, hatta liderlerin ani manevra veya karar değişikliklerini de gündeme getirebilecektir. Hatta bir takım skandallar da duyabiliriz özel hayatları ile ilgili. Yine kadın liderlerin karanlık yüzleri, liderlere kadınlardan gelebilecek zararlar sözkonusu olabilecek. Yöneticilerin değişimi; ama ani bir değişim bu beklenmedik, bazen darbe gibi ani durumlarla dahi söz konusu olabilecek. Ekonimik kararlarla gelen program değişiklikleri, parada değer kaybı,  kısıtlamalar getirebilecek bu yeniay. Ani dış borçlanmalar, harcamalar, dış ortaklıklar gibi koşullar gündemde olabilecek. Önemli yapıların dış kaynaklara devri de gündem olmaz inşalllah diye umuyor ve diliyorum. Yabancı ülkelerle ortaklık vb. ilişkilerle ilgili, ekonomik konularla ilgili ani ve şokedici konular duymamız bu yenıayla birlikte gelecek 15 günlük süreçte çok olası.

Yeniayda Uranüs Capulus sabit yıldızında ve bu yıldız dürtülerde kontrolsüzlük veren bir yıldız. Bir de Uranüs ile birleştiğinde etki ciddi oranda pekişmiş oluyor. Liderlerden gelecek ani, kontrolsüz karar ve manevralar demiştik burada sabit yıldız da etkiyi pekiştirecek. Politik alanda ciddi skandal ve çalkalanmalar verebilir bu görünüm Capulus da devreye girince. Yeniay demin de bahsettiğim kibir ve egoyu üst düzeyde ve zararlı çalıştıran “own worst enemy” bölgesinde ve Subra sabitinde. Duyguları, dürtüleri kontrol edemeyip daha sonradan kendinize kızacağınız bir süreç getirmemesi için dikkat etmelisiniz. Tüm etkiler benzer sistemleri harekete geçiriyor farkındaysanız. Bu yıldız Putin'in haritasında da etkin, Plüton'undan ve MC'den etki alıyor. Bu yeniayla birlikte ani ve sert bir atak yapabileceğini öngörebiliriz. Güç alacağı bir yeniay. Özellikle ilerleyen günlerde Güneşin de yod apeksinde kalacağı süreç patlamalar, yangınlar, deniz-sulardan gelecek zararlar ve nükleer adına da riskli olabilir.

Bunun yanısıra Mars ve Merkür de giderek Neptün'ün karşıt açı hattına girmek üzere. Mars karşıtı bağışıklık düşüşü, zehirlenme, alerjiler, sulardan gelecek zararlar vb. etkilere karşı dikkat derken; Merkür karşıtı ise kafa karışıklığı, beyin sisi, aldanma, kandırılma, net algılayamama gibi sorunlar getirebilecektir. Merkür gölgeli günler ve Retroya ilerlerken imza gerektiren işlerde de dikkatli olmakta fayda vardır, evlilikler dahil :)

Finansal anlamda yineliyorum özellikle spekülatif para piyasalarında çok temkinli olmak, altın ile ilgili manipülasyonlara dikkat etmek, paranın değer kaybında artışın olabileceğini unutmamak gerekmekte.

Yeniay T.C. natal haritamızda jüpiterimize kare konumlanmış durumda ve andaki Venüs de Venüsümüze net karede. Ekonomik alanda, kadınlar, sanatçılar, sanat gibi konularda olumsuz çalışacak zorlayacak bir konumda. Aynı zamanda ekonomik kararlarda yanılsamalar, spekülasyonlar, ticari ve eğitimle ilgili konularda da belirsizlikleri tetikleyebilecek bir pozisyonda. Ülkenin liderine yönelik ani haberler alabileceğimize yönelik de görünümler mevcut. Ülkenin başındakiler, üst düzey yöneticiler, liderler bu 15 gün boyunca çok konuşulur.

Gelen hayırmıza gelsin; olanda zaten hayır vardır ...

Sevgilerimle ...

Hande Güç Onur

Tüm yazılarını göster