15 Temmuz'da 22 saatte dünyaya demokrasi dersi verdik

15 Temmuz 2016... Türkiye'nin tarihine kara harflerle yazılan darbe girişimi... Türkiye tam 22 saat sürecek kanlı bir kalkışma yaşadı. Türk milleti kanlı darbecilere boyun eğmeyerek dünyaya demokrasi dersi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan FETÖ'cü subaylar 15 Temmuz'da harekete geçti ve topluca bir darbe senaryosu hayata geçirilmeye çalışıldı. Ankara, İstanbul ve Marmaris'te sıcak saatler yaşandı. Hainler Ankara'da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kaçırdı, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nü işgal etti, Marmaris'te ise gönderilen MAK Timi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast yapacaktı. Ancak Türk milleti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalnız bırakmadı, sokaklara yürüdü. Kahramanca tankların önüne çıktı. Kalkışmayı canı pahasına tek yürek olup önledi demokrasinin gücünü yeniden yazdı.

Türk siyaset tarihine alçakça bir darbe girişimi olarak geçen ve şanlı bir demokrasi zaferi olarak bastırılan darbe girişiminde 251 kahraman vatandaşımız şehit oldu, 2193 gazi verdik.

İşte Anadolu Ajansı'nın objektifinden 15 Temmuz gecesi ve 22 saat süren mücadelede Türk halkının darbecilere attığı ağır tokadın hikayesi:

15 Temmuz Saat 22.00

Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu ve bir helikopterden dışarıda bulunanların üzerine ateş açıldı.

Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve TRT Genel Müdürlüğü bir grup askerce ele geçirildi. Aynı saatlerde İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri bir grup asker tarafından geçişe kapatıldı.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!