15 Temmuz müzesi nerede? Hafıza 15 Temmuz müzesi kaça kadar açık? Ücret ne kadar?

15 Temmuz müzesi nerede sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hain darbe girişiminin yıldönümünde hafızlarını tazelemek ve o meşum günü hatırlamak isteyenlerin gidebileceği müze ziyaretçilerini bekliyor. İşte 15 temmuz müzesi kaça kadar açık, ücret ne kadar ve detaylar haberimizde...

15 Temmuz müzesi nerede, kaça kadar açık soruları merak ediliyor. Vatandaşlar darbe girişiminin 4. yıldönümünde müzeyi ziyaret etmek istiyor. İşte 15 Temmuz müzesi kaça kadar açık sorularının yanıtı ve detaylar...


15 TEMMUZ MÜZESİ NEREDE?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası tarafında yapılan "Hafıza 15 Temmuz müzesi" tamamlandı. 15 Temmuz'un yıldönümünde açılması beklenen müzede dünya darbeler tarihi, sömürgecilik gibi bölümler yer alıyor.

Yapımına yaklaşık 1,5 yıl önce başlanan "Hafıza 15 Temmuz" müzesinin yapımı tamamlandı. Müzenin 15 Temmuz'un bu yılki yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılıyor. Müze alanın bin 500 metre olduğu belirtilirken, yaklaşık 200 metrekarelikte bir mescit bulunuyor. Müzenin çevresinde ise 11 bin metrekarelik yeşil alan oluşturuldu.

Müzede darbe gecesi gösterilen direniş tüm yönleriyle anlatılacak. Darbe girişimi gecesi şehit olan vatandaşlara ait hatıra eşyalar da sergilenecek.


15 TEMMUZ MÜZESİ KAÇA KADAR AÇIK?

15 TEMMUZ MÜZESİNE NASIL GİDİLİR?

Hafıza 15 Temmuz Müzesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası kısmında bulunuyor. Buraya ulaşmak isteyen vatandaşların metrobüsle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağında inmesi gerekiyor. Aynı zamanda birçok otobüste bu duraktan geçiyor. Otobüs güzergahını kullanmak isteyenlerin İETT'nin sitesini incelemesi gerekiyor.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber