13 şehit için HDP'li Buldan "Biraz misafir edecekler" demiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara operasyonunda şehit edilen 13 kişi ile ilgili çok önemli bir bilgiyi paylaştı. Bu 13 kişi kaçırıldığında Grup Başkan Vekili Öznur Çalık'ın, HDP'li Pervin Buldan'ı aradığını söyleyen Soylu, "Buldan demiş ki; Biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar" ifadesini kullandı. Bakan Soylu ayrıca "bugüne kadar hiç açıklanmadı" dedikten sonra PKK'nın tam 6021 sivili katlettiğini söyledi ve ardından "bunlara acımayan PKK, 13 evladımıza mı acıyacaktı" dedi..

This browser does not support the video element.

1984'ten bu yana 6021 sivilin katledildiğini açıklayan ve bu bilginin ilk kez paylaşıldığını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kadar katliamı yapan, çoluk çocuk ve kadınlara acımayan PKK, benim jandarmama, polisime, sivil vatandaşıma acır mı ifadelerini kullandı. 

Soylu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

"Diyarbakır annelerinden 7 tane bu ailelerden olan vardı. Bir tanesinin dertleriyle dertlendiniz mi? Devlet üstüne düşen her şeyi yaptı. Naci Bostancı başkanım şahit. Size gelmedi mi? Defalarca tüm imkanlar ortaya konuldu.

Hatta bakan yardımcıma 'Eğer bombalanma olmazsa teminatı biziz siz merak etmeyin' dendi. İşi yumuşatmaya çalıştık. 

Biz devletiz. Aileleri alıp Irak'a götürdüler, elleri boş döndü. Terör örgütünün ilk katliamı mı?

Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez söylenen rakamdır. 1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6021 sivil katliam gerçekleştirdi. O insan hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bunları söyledi mi?

İnsan Hakları denen dernek bir tanesini söyledi mi? Devlet burada üstüne düşen her şeyi yapmıştır. 'Bunları getirin, her türlü teminatı biziz' denildi.

Şu MLKP'li gözaltına alınmış denildi, onu bırakın şu askerleri getirin denildi. Öznur Çalık burada. Siz Pervin Buldan'ı aradınız mı, aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar.

1987 16 şehit, 10 çocuk, 2 kadın… Bunlara acımayan, benim polisime, askerime, kahraman jandarmama, sivil vatandaşıma acır mı?"

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi?