10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri! Anıtkabir saat kaça kadar açık 10 Kasım 2023?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte, her yıl olduğu gibi binlerce vatandaş Anıtkabir'i ziyaret etmek istiyor. Bu sebeple, 10 Kasım'da Anıtkabir'in ziyaret saatleri ve kaçta açılıp kaçta kapanacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. İşte, 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri! Anıtkabir saat kaça kadar açık 10 Kasım 2023! detaylar haberimizde...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılında, Anıtkabir'iziyaret etmek isteyen vatandaşlar 10 Kasım 2021 Anıtkabir ziyaret saatlerini araştırıyor. İşte, 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri! Anıtkabir saat kaça kadar açık 20 kasım 2023!

10 KASIM ANITKABİR ZİYARET SAATLERİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde vefat etti. Atatürk’ün ölümünün ardından her yıl 10 Kasım, Atatürk’ü Anma Günü olarak anılıyor. 10 Kasım anlam ve önemi açısından Atatürk'ü anma, anlama,  günüdür. 

10 Kasım'da Anıtkabir sabah saat 09.00’da açılacak ve akşam da saat 22.00’a kadar açık durumda bulunacaktır. Normal günlerde ise Anıtkabir ziyaret saatleri şu şekildedir: 

Anıtkabir ziyaret saatleri yılın 360 günü aynı değildir. Bazı özel günlerde ve tarihlerde ziyaret saatleri ile çalışma saatleri farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak Anıtkabir sabah saat 09:00’da ziyaretlere açılır ve akşamları da saat 16.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaretlere kapanır.

10 KASIM ANLAM VE ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Ulu Önder Atatürk'ün çok sevdiği ülkesine ve hayata veda ettiği gündür 10 Kasım. 1938 yılı 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk o gün çeşitli etkinliklerle anılır. 10-16 Kasım haftası; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği Atatürk'ün anıldığı hafta olarak Türk halkı tarafından kutlanır. Atatürk'ün aramızdan ayrılığı gün, Anıtkabir ziyaret edilir, Ankara'da resmi tören yapılır. Her 10 Kasım'da Türkiye'de yaşam durur ve bayraklar yarıya indirilir.

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin ardından Türk ulusunun yanı sıra tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk'ü, yaşamın en nadir dahi olduğunu, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla onu yaşatmıştır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu gibi büyük bir komutan olan Atatürk, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile Türk halkının zafer kazanmasında önemli rol oynamıştır. Sadece savaşlarla yetinilmeyeceğini kanıtlayarak yeni Türkiye için birçok devrim yaparak Türk milletini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladı. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" sözüyle Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmişti.

Hırdavat fuarı için 90 ülkeden 3 bini aşkın yabancı ziyaretçi geliyor Beşiktaş sportif direktörlük için Devin Özek'e teklif yaptı Mehmet Ali Erbil ile sevgilisi Gülseren Ceylan cephesinde flaş gelişme
Sonraki Haber