1 trilyon dolarlık uzay ekonomisinde Türkiye de olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde hızla mesafe katettiğini söyledi. Halen 1 trilyon dolara ulaşan uzay ekonomisinde Türkiye’nin de payını alacağını söyleyen Kacır, “Hibrit motorumuza uzay testleri yapmaya başladık ve son derece başarılı olduğunu gözlemliyoruz” dedi. İşte detaylar...

İlk misyon'da bir uluslararası fırlatma ile uzaya çıkılacağını belirten Kacır, şöyle devam etti: “Ama dünya yörüngesinden ay transfer yörüngesine kendi geliştirdiğimiz ay aracını, kendi geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz hibrit roket motorunu ateşleyerek taşıyacağız ve nihayetinde aya erişeceğiz.

İkinci etaptaki çalışma ise hem dünyadan ilk fırlatmayı milli imkanlar ile yapacağız. Hemde aya bir yumuşak iniş gerçekleştirerek geliştirdiğimiz ay aracının ay yüzeyinde görev üstlenmesini sağlayacağız.

İki programın nihasi süresi 2030'lara kadar uzanıyor ama ilk etapta önümüzdeki 18 ay içerisinde biz birinci etabı tamamlamaya gayret edeceğiz.”

Huysuz Virjin rolünü hangi oyuncunun canlandıracağı belli oldu TFF ile Ali Koç arasında kılıçlar çekildi! Federasyondan sert sözler İstanbullular dikkat! Bugün bazı yollar trafiğe kapatıldı
Sonraki Haber