1 Ağustos Kova Dolunayı "Maskeler Düşüyor"

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

1 Ağustos 2023 salı günü, Türkiye saati ile akşam 21.31'de, Kova burcunun 9 derecesinde bir "Süper Dolunay" gerçekleşecek. Ay Dünya'ya en yakın konumdan geçerken bu dolunay gerçekleştiği için Süper olarak nitelendiriliyor ve daha etkili oluyor dünya üzerinde. Hali hazırda etkisine girmiş olduğumuz bu günlerde gerginliğini hissediyor olabilirsiniz. Biraz zorlayıcı enerjiler içeriyor dolunay çünkü. Artık öğrendiniz ama yineliyorum :) dolunaylarda Güneş ve Ay karşıt konumlanır. Yani eril ve dişil enerji gökyüzünde karşı karşıya gelir  ve bu haliyle bir gerilim oluşturur. Bu nedenle de hep deriz ki  dolunay günlerinde pek program yapmayın, seyahate cıkmayın, önemli konuşmalarınızı, işlerinizi bugünlere denk getirmeyin; elbette mecburiyetiniz yoksa. Üstelik bu Dolunaya bir de retro Venüs eşlik edecek gökyüzünde...

Dolunaylar olayların Ayın ışığı ile netleştiği, çözüm ve sonlanma zamanlarıdır. Bir şeyler olgunlaşmış ve artık nihayete eriyordur. Özellikle son bir ayın gündemlerinde tamamlanmalar getirecektir. Elbette Dolunayların yoğun enerjisi ve özellikle bu Dolunaydaki açılar derin farkındalık geliştrici de olacaktır, bireysel hayatlarımızda bizlere.

Kova burcu topluluklar, gruplar, sosyal organizasyonlar, birlik, bütünlük, birlikte hareket etme ile ilgilidir. En genel anlamıyla sosyal ve toplumsal konularla ilintilidir. İnsanlığın faydasına, gelişimine odaklı bir enerjidir. Bilim, teknoloji, uzay, uçaklar, havacılık vb. de bu nedenle kova konularına dairdir. Marjinal ve fütüristik gelişmeleri sembolize eder. Devrim, reform,  aykırılık, özgürlük gibi konular da Kova ile bağlantılıdır. Malum yöneticilerinden biri de Uranüs. Dolayısıyla sabit bir burç olsa da toplumun faydasına değişimleri destekler, tetikler.

 T.C. ye göre çıkarılan an haritasında 12. evde, bu da demek oluyor ki çok fazla gizli saklı dönen iş ortaya dökülebilecek bu Dolunayla ve belki de sonlanmaların sebebi bu olabilecek.12. ev kontrolsüz zor bir alandır. Ve gizli konu ve gündemlerle, gizli düsmanlıklarla ilintilidir. Hayatlarımızda çok da keyif almayacağımız durumları önümüze dökebilir.Arkanızdan dönen işleri öğrenebilirsiniz. Farkında olmadığınız bir hastalığınızı öğrenebilirsiniz. Bilinçaltınızın derinleriyle yüzleşebilirsiniz.

Her koşulda beraberinde derin farkındalıklar ve değişim de getirecektir. Anın yükseleni de Balık burcunda aslında akışla gelen konu ve kavramlarla karşılacağımız vurgusunu da pekiştiriyor bu konum. Çevremizi saran koşulları kabullenme, belki biraz çaresiz ve kurban psikololjisinde hissetme gibi etkiler de verebilecek. Önemli dönüştürücü, resetleyici etkiler alacağız yaşamlarımızda özellikle de en çok etkiyi alan grup bunu daha yoğun hissedebilecek.  Zaten kolektifle bağlantılı kişilerin bunu halihazırda hissedebildiğini düşünüyorum; oldukça etkili çalışıyor ve günler öncesinde başladık algılamaya. Özellike (+)(-) 5 gün zaten çok etkilidir Dolunaylar. Yükselen aynı zamanda Satürn ile de kavuşum halinde bu da bizim sorumluluk almamız, ciddiyetle yaklaşmamız gereken bir takım koşulların gelişebileceğini vurguluyor bu 15 gün için. Yakın çevredeki ülkelerle olan anlaşmalarımızla ilgili bir takım sıkıntılar da oluşabilir doğru iletişim önem kazanır diplomaside. Yine eğitimle ilgili gündemler de söz konusu olabilecektir.

Özellikle sabit burçlar bu Dolunaydan sert etki alabilecekler. 4-14 derece arasında ışıkları (Güneş ve Ay) ya da kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs,  Mars) bulunanlar ve tabii yükselen burcu bu derecelerde olan tüm Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler en yoğun etkileri alıyor olacaklar.

Kova hümanist ve toplulukların faydasını düşünen bir enerji Ay burada konumlanırken, Güneş ve Venüs; hatta retro harekette bir Venüs de Aslan Burcunda. Özellikle ikili ilişkiler adına kibir ve ego duygusu, yani benlik duygusu yoğun çalışırken; aksın bir tarafında ağırlık varken oluşan gerilim daha hissedilir olabilecektir. Zaten Venüs rertro harekette iken fazlasıyla ilişkileri sorgular durumdayız keza finansal piyasalar da Venüs retrosunda ciddi etkiler alacaktır, değer kaybı yaşayacaktır. İşte tüm bunlar enerjideki boğuculuğu da arttırıyor maalesef. Venüs geri hareketi zaten yaşamdan aldığımız keyfi de doğrudan etkiliyor; değerlerimiz üzerinden sınıyor bizleri ve 5 Eylül'e kadar bu etki devam edecek maalesef ...

Tabii Kova burcunda bir dolunay toplulukların aynı amaç doğrultusunda birlikte hareket ettiği isyan, ayaklanma, özgürlük ve hak arayışlarını da sembolize edecek ve yaşamlarımıza çekebilecektir. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, gruplar,  sosyal çevremiz, sosyal faaliyetlerimiz, yakın arkadaşlarımız, bunlarla ilgili değer sorgulamalarımız, tüm bunlar Kova dolunayı ile gündemimizde olabilecektir.

Kova  Dolunayı Jüpiter'den de kare alırken bu dolunayın etkisi ile gelen dürtüselliğin abartılı boyutlara çıkabileceğini gösteriyor bizlere. Bu durumda olası bir direniş veya ayaklanma tetiklenmesi gereskiz bir şekilde büyüyebilecektir.  Özellikle finansal anlmada da krizleri getirebilir.

Dolunaylar her zaman sağlık adına da önemsenmelidir özellikle de yukarıda saydığım derece ve burçlarda gezegenleriniz var ise daha da dikkatli olmalısınız. Haftalık yazımda burçlara ve oturduğu evlere göre detay da veriyor olacağım. Link aşağıda lütfen detayları okuyun. Bir Uranüs - Retro Venüs  karesi de varken dolunay ile eş zamanlı olarak; kalp, dolaşım, tansiyon, şeker problemleri olanlar ekstra dikkatli olmalılar. Baldırlar, bilek, kaslar, sinir sistemi  hassas olabilecektir. Nörolojik sıkıntılar tetiklenebilir.  Merkür Satürn karşıtlığı psikolojik anlamda da sıkıntı verebilir. Düşünme şeklimiz daha karamsar çalışabilir bir de ifade güçlüğü de oluşabilir bu görünümle birlikte ki tüm bunlar da olumsuz etki verecektir. Söylemek istediklerimizi içimizde tutabiliriz ya da baskı hisseder söyleyemeyiz vb. gibi durumlar verebilir.  Daha ciddi, gerçekçi, eleştirel bir zihin halinde olacağız. Mars da hali hazırda Satürn'ün karşıt etkisi altında bu da bazı adımlarda, devlet dairelerindeki işlemlerde örneğin engel, kısıt veya gecikme getirebilecek bir görünüm.

Andaki Uranüs Lilith net karesi de ani ve şokedici 3. şahıs etkileri verebilir ilişkilerde. Negatif durumlar, fesatlık, kıskançlık gibi enerjiler çalıştırabilir.

Transitte baktığımızda dolunay T.C. haritasında 8. eve düşüyor.  Orada zaten bir plüton transitimiz de devam ediyor hali hazırda ve ileride özellikle tarımsal alanda bize sıkıntı çıkarabilecek bir görünümde.  8. ev ekonomi ve para ile ilgili bir ev. Bankacılık, bankalar, tün finansal kurumlar, ödemeler, krediler, borçlar, primleri, sigorta-emeklilik, nafaka, burs vb. konularla ilgili bir ev. Özellikle de ülkenin dış borçları gündem olacaktır. Bu konularla ilgili süregelmiş bazı gündemlerin netleşmesi söz konusu olabilir bu Dolunay ile birlikte. Ülkenin Güneşi ve Venüsü de dolunaydan kare alırken ekonomik anlamda koşulların bir tık daha zorlayıcı hale gelebileceğini ön görebiliriz. Karşıda da jüpiter transiti ve hatta Uranüs transiti  alıyor Venüsümüz. Abartılı harcamalarla ilgili kararlar gündem olabilir. Kredi limitleri, koşullları değiştirilebilir. Emekli ve sigortalıların ödemeleri ile ilgili gündemler  hatta belki isyanlar söz konusu olabilir. Ülke ekonomisinde gelir gider dengeleri ciddi ön plana çıkacaktır. Bu Dolunay görünmeyen bazı konuları görünür hale getirir demiştik bu etki bu alanda da çalışacaktır. Ve belki haberimizin olmadığı bir takım finansal analaşmalar vb. durumlar da halkla paylaşılmak zorunda kalabilir. Veya bazı uygulamaların ardı arkası ortalığa dökülebilir.  Zaten Venüs retro da bu alanı sıkıştırıyor sıkıştırmaya da devamö edecek.  Bazı ticari süreçler, ihracat, ithalat gibi konularda da bir takım kısıtlama ya da engeller söz konusu olabilir  bu 15 gün. Yine iletişim ile ilgili sıkıntılar, internet sorunları vb yaşanabilir.

 Dolunay an harıtasında Mars ve Jüpiter uyumlu açıda. Bu bizlerin bazı fırsatla gelen bereketli adımlar atabilmemize olanak sağlayabilecek bir görünüm, haritalarda etki aldığımız ev konularında. Ülkenin sınır güvenliği, vatan koruması ile ilgili olumlu bir takım adımlar atılabilir bu Dolunay ile birlikte. Emlak konut sektörü ile ilgili bir takım kanuni ön çalışmalarını 

da tetikleyebilir. Toprak kullanım planlaması ile ilgili tedbirler, yabancıya ev satışı ile ilgili gelişmeler de olası... Sonuç olarak laf sözden çok üretme zamanı diyen bir dolunay bu. İşinizle parlayın, gerekli değişimleri, adımları atın. İlişkiler ve ekonomi adına zaten defalarca yazdık, yazmasak da aşikar krizli ve zor süreçler söz konusu. İletişim bu dolunayda yine sıkıntlı. Abartılı herseyden, laf, söz, tepki, harcamalar, yemek yeme, dürtüler vb. uzak durmanız gereken; doğru yerde doğru adımları atmanız gereken bir 15 gün söz konusu ve dediğim gibi kimseyle çok da polemiğe girmeden geçirmeye çalışın...

 Gelen hayırla gelsin olan zaten hayrımıza ...

Sevgilerimle...

Tüm yazılarını göster