Amirallere bildiri soruşturmasında yeni gelişme

104 emekli amiralin yayınladığı gece yarısı bildirisi için yürütülen soruşturma ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İfade vermeleri için çağrılan 4 emekli amiral Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne geldi.

104 emekli amiralin "Montrö Bildirisi" adıyla yayımladıkları bildiri sonrası ifadeye çağrılan 4 emekli amiral Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin yayımladığı "Montrö bildirisi" hakkında, TCK'nın 316/1 maddesinde yer alan "Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında söz konusu bildirinin hazırlanmasında aktif rol alan 10 emekli amiral, geçen pazartesi sabaha karşı Ankara, İstanbul ve Kocaeli'de gözaltına alındı. 4 emekli amiral ise yaşları nedeniyle ifadeye çağrıldı.

İfadeye çağrılan 4 emekli amirale, ifadeye gelmeleri için ikinci bir tebligat gönderilmişti.

Amirallere bildiri soruşturmasında yeni gelişme ile ilgili etiketler emekli soruşturma ifade emniyet amiral
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.