Amin Younes'tan Bayern maçında Hanau anması

Eintracht Frankfurt'un Lübnanlı 10 numarası Amin Younes, 1 yıl önce Almanya'nın Hanau kentinde ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden 9 kişiden biri olan Fatih Saraçoğlu'nu andı. Yıldız isim, Bayern Münih'e attığı golden sonra Fatih Saraçoğlu'nun resmin yer aldığı bir tişörtü kameralara gösterdi.

Bundesliga'nın 22. haftasında Bayern Münih'i ağırlayan Eintracht Frankfurt, son şampiyonu 2-1 mağlup ederek 7 maçlık seriye son verdi. Kırmızı-Siyahlılar'a 3 puanı getiren golleri ilk yarıda Japon orta saha Daichi Kamara ve Amin Younes kaydetti.

Lübnan asıllı Alman 10 numaran Younes, 31. dakikada attığı golün ardından Almanya'nın Hanau kentinde geçen yıl ırkçı terör saldırısında yaşamını yitiren Fatih Saraçoğlu'nu andı.

27 yaşındaki futbolcu, Saraçoğlu'nun resminin ve adının yer aldığı siyah tişörtü göstererek, terör saldırısında hayatını kaybedenleri hatırlattı.

STEİNMEİER: KATLİAM AYDINLATILACAK

Hanau'da 19 Şubat 2020'de Tobias Rathjen isimli terörist tarafından iki nargile kafe ve bir büfeye düzenlenen ırkçı saldırıda Saraçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 4'ü Türk 9 kişi hayatını kaybetmişti. Rathjen, saldırının ardından evine dönerek annesini de öldürdükten sonra intihar etmişti.

Dün, katliamın yıl dönümünde Hanau saldırısı kurbanları için anma törenleri düzenlendi.  Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, yaptığı konuşmada, "Aydınlatmak ve açıklığa kavuşturmak hiç kimsenin takdirine kalmış değildir, devletimizin kamuoyuna ve özellikle ailelere karşı yükümlülüğüdür. Sadece bu yükümlülük yerine getirildiği ve yanıtlanmamış sorular yanıtlandığı ölçüde kaybedilen güven, yeniden kazanılabilir. Bunun için bu konuda bu kadar çok çaba harcamalıyız. Burada devletin olduğu kadar hepimizin sorumluluğu vardır." ifadesini kullandı.

Amin Younes'tan Bayern maçında Hanau anması ile ilgili etiketler Bundesliga Amin Younes Fatih Saraçoğlu Eintracht Frankfurt
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.