Amerikan basını: Dünya, enerji fiyatları ve iklim arasında sıkıştı!

ABD merkezli CNN kanalında 'What Matters' (Önem taşıyanlar) isimli programda tüm dünyanın doğal gaz fiyatları ile deyim yerindeyse şah mat olduğu ifade edildi. Yaptırımlar, ekonomi, iklim değişikliği arasındaki devasa bir ikileme sebep olan doğal gaz fiyatları, küresel ölçekte önceliklerin ve prensiplerin birbiriyle rekabet ettiği içinden çıkılmaz bir hale doğru evriliyor.

İlk olarak ABD merkezli CNN'in What Matters isimli haber bülteninde yayınlanan haberde ABD'nin artan petrol ve doğal gaz fiyatlarının altında ezildiği ifade edildi ve şöyle denildi:


Batı'nın şimdi her zamankinden daha fazla petrole ihtiyacı var. Ama aynı zamanda Dünya'nın bir an önce petrol ve gazdan kurtulması gerekiyor.

Bu iki gerçek birbiriyle rekabet ederken, tüm hayati gerçekler adeta birbirine çarpıyor:

İklim. Dünya, iklim değişikliğinin daha feci bir aşamasına yaklaşıyor ve karbon emisyonlarını azaltmak için hızlı hareket etmemiz gerekiyor.

Yaptırımlar. Rusya'yı cezalandırmak Batı'da fiyatları, özellikle de doğal gaz fiyatlarını yükseltecek.

Ekonomi. Yüksek petrol ve gaz fiyatları ABD'yi resesyona sürükleyebilir ve Kasım'daki ara seçimlerin sonucunu dahi değiştirebilir.

Sonuç, dünya ekonomisini yöneten petrol bağımlılığının destansı bir ikilemidir.

ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, kısa vadede petrol bulunabilirliğini artırarak, araçlarda yakıt ekonomisini geliştirerek ve elektrikli araçlar için pillerde kullanılan bileşenlere erişimi güvence altına alarak yukarıdakilerin tümünü ele alacağını söylediği yeni planını duyurdu. 

Biden, Beyaz Saray'da "Bakın, işin özü şu" dedi, "Kısa vadede üretimi artırmak ve uzun vadede talebi düşürerek, kendimizi dünyanın dört bir yanından ithal edilen petrole olan bağımlılığımızdan kurtarabiliriz."

BIDEN'IN AKARYAKIT FİYATLARINI DÜŞÜRME PLANI

Biden, ülkenin Stratejik Petrol Rezervi'nden günde 1 milyon varil ile - toplam 180 milyon varil - benzeri görülmemiş bir petrolün serbest bırakılmasına izin veriyor.

Ayrıca petrol şirketlerinin üretimi artırmasını ve Kongre'nin federal topraklardan üretim yapmayan firmaları cezalandırmasını istiyor.

PEKİ BU HAMLELER İŞE YARAYACAK MI?

Biden bile gerçekten dünya çapındaki petrol piyasalarının çalışma şeklini kabul ediyor. Sonuç büyük ölçüde diğer petrol üreticilerinin üretimlerini ne denli artırdıklarına veya artıramadıklarına bağlı olacak.

 

 

-SuperHaber

Amerikan basını: Dünya, enerji fiyatları ve iklim arasında sıkıştı! ile ilgili etiketler ABD biden doğal gaz fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.