Amerikan bankaları sıkıntıda S&P 5 bankanın notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, zorlu faaliyet koşullarına işaret ederek bazı ABD bankalarının notlarını düşürdü ve görünümlerini aşağı yönlü revize etti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Kuruluş, büyük mevduat çıkışlarını ve yüksek faiz oranlarını gerekçe göstererek UMB Financial Corp KeyCorp, Comerica Bank, Valley National Bancorp ve Associated Banc-Corp'un notlarını bir kademe düşürdü.

Amerikan bankaları sıkıntıda S&P 5 bankanın notunu düşürdü

S&P ayrıca, S&T Bank ve River City Bank'ın görünümlerin durağandan negatife düşürdü.
S&P tarafından yayımlanan bilgi notunda pek çok mevduat sahibinin fonlarını daha yüksek faiz getiren hesaplara kaydırarak bankaların finansman maliyetlerini artırdığını belirtti. Mevduattaki düşüşün birçok bankanın likiditesini daraltırken, likiditelerinin büyük bir kısmını oluşturan menkul kıymetlerin değerini de düşürdüğüne dikkat çekti.

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de daha önce ABD'de 10 bankanın notunu bir kademe düşürmüş ve aralarında Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street ve Truist Financial'ın da bulunduğu altı bankacılık devini potansiyel not indirimleri için incelemeye almıştı.

Amerikan bankaları sıkıntıda S&P 5 bankanın notunu düşürdü ile ilgili etiketler ekonomi Amerika
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.