Amerika'dan yapay zeka çıkışı! 140 milyon dolar tutarında yatırım yapacak!

Teknoloji gündeminin en çok konuşulan uygulamalarından olan ve kısa süre içerisinde eriştiği kullanıcı sayısı ile sektörün en eskilerine dahi kafa tutan yapay zeka robotu ChatGPT, Amerika’yı harekete geçirdi. Ülkenin yapay zeka için ciddi miktarda bir bütçe ayırdığı ve güçlü isimler ile görüşme yapacağı öğrenildi. İşte Amerika’nın yapay zeka yatırımlarına ilişkin ayrıntılar…

Bilişim çağının odak noktalarından olan yapay zeka uygulamaları, bugün dünya genelinde en çok konuşulan uygulamalar arasında yer almaya başladı. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yapay zeka uygulamalarına ağırlık veren ve bu kapsamda da önemli gelişmelere imza atan bilim insanları, son olarak ChatGPT ile dikkatleri üzerine çekti. Makale yazımından oyunlara kadar pek çok farklı başlık altında kullanıcılarına hizmet sunan ChatGPT’nin hızla geniş bir kitleye erişmesi bazı ülkelerin yönetimlerini veri güvenliği noktasında tedirgin etmeye devam ederken Amerika’nın da yapay zeka uygulamaları kapsamında harekete geçmiş olduğu öğrenildi.

Dünyanın teknoloji gündeminden düşmeyen ve kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya erişerek sektörün en eskileri için dahi büyük bir tehdit haline dönüşen ChatGPT’nin yankıları devam ederken Beyaz Saray’dan yeni bir açıklama geldi. Başkan Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris yönetiminin, yapay zeka alanına yatırım yapmaya karar verdikleri öğrenildi.

RİSKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ!

Amerika'dan yapay zeka çıkışı! 140 milyon dolar tutarında yatırım yapacak!

Beyaz Saray tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre Biden- Harris yönetimi, yapay zekada inovasyonu teşvik etmek ve insanların hakları ile güvenliklerini korumak için harekete geçti. Yapay zekanın bu çağın en güçlü teknolojileri arasında yer aldığına dikkat çekilen açıklamada ilgili teknolojinin sunmuş olduğu fırsatları değerlendirmeden önce risklerin en aza indirgenmesi gerektiği ifade edildi.

140 MİLYON DOLARLIK YATIRIM!

Harris’in Anthropic, Microsoft, OpenAl ve Alphabet şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile görüşecek olduğunun belirtilmiş olduğu açıklamada, yapay zeka faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik yapılacak olan yatırımlara da dikkat çekildi. Buna göre Ulusal Bilim Vakfı 7 ulusal yapay zeka araştırma enstitüsü kuracak. İlgili enstitülerin kurulumları ve diğer faaliyetleri için ise 140 milyon dolarlık bütçe ayrılacak.

Amerika'dan yapay zeka çıkışı! 140 milyon dolar tutarında yatırım yapacak! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.