Amazon'a Türkiye'den yurt dışına veri aktarma izni

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş siteleri arasında başı çeken Amazon ile ilgili Türkiye'de çok önemli bir karar verildi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu ABD merkezli firmaya Türkiye’deki kişisel verileri dışarıya aktarmak için izin verdi.

HaberTürk’te yer alan habere göre Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVVK), ABD merkezli e-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon’a Türkiye’deki kullanıcıların verilerini yurt dışına aktarılabilmesi yönünde izin verme kararı aldı.

Kararından kişisel verilerin aktarılmasının da bir veri işleme faaliyeti olduğunu vurgulayan Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kişisel verilerin hukuka uygun şekilde yurt dışına aktarılabilmesi için 6698 sayılı Kanunun esas alındığını hatırlattı. Bu kapsamda Amazon Türkiye’nin ilgili kanundan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiği ifade edildi. KVKK’dan yapılan açıklamada ise “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yasaklayıcı değil, düzenleyicidir. Veri güvenliğinin ve veri mahremiyetinin tesis edilmesi, kişisel verilerin güvencesidir. Kanun ve mevzuatta yer alan düzenlemelere uygunluk sağlandığı takdirde, yurt dışına kişisel veri aktarımı mümkündür” denildi.

Amazon'a Türkiye'den yurt dışına veri aktarma izni ile ilgili etiketler Amazon kvkk kişisel ver
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.