"Amacımız savaş çıkarmak değil" diyen Rusya'dan Ukrayna'ya tehdit: Kendi yıkımlarını hazırlarlar

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz sürerken tüm dünya olası bir savaşın endişeni taşıyor. Rusya yönetimi amaçlarının savaş çıkarmak olmadığını belirtse de gelen son açıklama krizin ateşini artırabilir. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya Ukrayna'nın mevcut barış anlaşmalarına uymaması durumunda 'kendi sonunu hazırlayacağını' iddia etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken Rusya'dan gelen son açıklama dikkat çekti. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya Ukrayna'nın mevcut barış anlaşmalarına uymaması durumunda 'kendi sonunu hazırlayacağını' iddia etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan Nebenzya, Rusya'nın sınıra asker yığması sonrası ortaya çıkan savaş iddialarını 'histerik' olarak niteleyerek Minsk Grubu'nun 2014 ve 2015 yılında imzaladığı anlaşmaları ihlal etmekle suçlayarak, batılı ülkelerin krizi pompaladığını iddia etti. Nebenzya, batı ülkelerinin, Ukrayna'nın doğusunda sivillere karşı kullanılması için, ülkeyi silahlandırdığı yönündeki iddiaları sözlerine ekledi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, konuşmasının sonunda Ukrayna'nın anlaşmalara uymaması durumunda 'sonunu kendisinin hazırlayacağını' ve bunun Ukrayna'nın suçu olduğunu söyledi.

ABD'DEN YENİ İDDİA

ABD, Rusya'nın olası bir işgaline karşı Moskova yönetimine baskı kurmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. ABD ve İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rus oligarklara sert yaptırım uygulanacağını açıkladı. ABD'nin BM Elçisi Linda Thomas-Greenfield, BM'de tartışmalar devam ederken Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmaya devam ettiğini söyledi. Thomas-Greenfield, Moskova yönetiminin Ukrayna sınırına 100 bin asker yığmaya devam ettiğini ve birkaç gün içinde Belarus sınırındaki Rus askerlerinin sayısının 30 bini bulacağını sözlerine ekledi.

Moskova yönetimi amaçlarının savaş çıkarmak olmadığını söylesede bölgede askeri yığınak yapmaya devam ediyor. Öte yandan Rus yönetiminin batı ülkeleri ile diplomasi trafiği devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yeni bir görüşme yapması beklenirken, Rusya Devlet Başkanı Putin ise son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

"Amacımız savaş çıkarmak değil" diyen Rusya'dan Ukrayna'ya tehdit: Kendi yıkımlarını hazırlarlar ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna asker Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.