Beşiktaş'tan tarihi proje... Ceyhun Kazancı, Altyapı Koordinasyon projesini anlattı

Ceyhun Kazancı: "Her altyapıdan çıkan oyuncu Beşiktaş A Takımı'nda oynayacak diye bir şey yok. Uzun süredir Önder hocamızla konuştuğumuz projemiz, Altyapı Koordinasyon ismini koyduğumuz projenin açılımı da belli. Yapılması gereken nokta, tesadüflere bağlı şekilde yeteneklerin A takımına yükseltmek değil. Yetenek kırıntısı gözüken kişilerin doğru zamanda A takıma katılması. Transfer politikamızı da doğru şekilde planlıyor olacağız."

Beşiktaş'ta sportif direktörlüğe getirilen Ceyhun Kazancı, Altyapı Koordinasyon Projesinin detaylarını anlattı.

Sportif direktör olarak atanan Ceyhun Kazancı şunları söyledi: "Teveccühlerinden dolayı sayın başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Tribünlerden gelen biriyim. Pazarlama, satış, stadyum, menajerlik, bu alanlarda çalıştım. Türk futbolunda ne gibi sorunlar olduğunu yaşayan ve bunların analizi yapan biriyim. İşin taktik tarafına karışmak, bizim haddimiz değil. Önemli olan nokta, hocanın, oyuncuların, kulübün futbol tarafının en sağlıklı şekilde yürüyebileceği yapıyı oluşturmak. Bu konuda da profesyonellerin çok önemli rolü var. Altyapı projesi ilk kez söylenen bir proje değil."

"Her daim belki başlangıcı söylenmiş, sonrasında devamı getirilmemiş bir proje bu. Tesisleşme en önemli noktalardan bir tanesi. Türkiye'de oyuncu var. Önemli olan futbolculara o doğru yolu, doğru zamanda açabilmek. Bunları en iyi şekilde yönetebilmek. Pazar günü son maçımızda Emirhan İlkhan'la tanıştı Türk futbol camiası. Kaybolan bir yıldız haline getirmemek gerekiyor."

"Her altyapıdan çıkan oyuncu Beşiktaş A Takımı'nda oynayacak diye bir şey yok. Uzun süredir Önder hocamızla konuştuğumuz projemiz, Altyapı Koordinasyon ismini koyduğumuz projenin açılımı da belli. Yapılması gereken nokta, tesadüflere bağlı şekilde yeteneklerin A takımına yükseltmek değil. Yetenek kırıntısı gözüken kişilerin doğru zamanda A takıma katılması. Transfer politikamızı da doğru şekilde planlıyor olacağız. Kiralık oyuncular çok önemli. Kiralık giden oyuncu, sonsuzluğa giden bir oyuncu olmamalı. Onun geri dönüş ihtimali her daim olmalı. Örneğin, Kerem Kalafat aramıza katıldı. Hocamızın da çok inandığı bir oyuncu. U19 takımımızı biraz daha ayrı tutacağız."

"ATLETİK PERFORMANS DEPARTMANI'NI KURUYORUZ"

"Beşiktaş U19 Takımı'nda oynamak öyle kolay değil. Her oyuncuyla alakalı en az 5 senelik bir kariyer planı çizmek gerekiyor. Önemli olan nokta, ne yaptığını bilmek. Önder hocamız bu projemizde her daim işin merkezinde olacak. Bizim artık üreten, geliştiren, onlara yol açan, Avrupa'ya bu oyuncuları pazarlayan, onlar gittiği anda altyapıdan yerlerini dolduracak bir sistem inşa etmemiz gerekiyor. Bu bir çark, bunun düzenli şekilde dönmesi mümkün, önem arz ediyor. Atletik Performans Departmanı'nı kuruyoruz."

"En önemli sorunlardan bir tanesi bu. Hocalarla birlikte sürekli değişen bir dünya söz konusu. Bunu tamamen teknolojik bir bazda yapacağız. Bizimle çalışan arkadaşlarımız olacak. Oyuncu izlerken sadece göz değil, analiz ve istatistik kısmını da göz ardı etmeyeceğiz. Beşiktaş'ın sokağa atacak tek bir kuruşu yok. Analiz Departmanı'nı da oluşturduk. Arkadaşlarımız analizlerini yapıyor olacaklar. Tüm oyuncularımızın tek tek analizleri, rakip takım analizleri, maç analizleri yapacaklar. Hocalarla birlikte değişmeyecek bu departman."

Beşiktaş'tan tarihi proje... Ceyhun Kazancı, Altyapı Koordinasyon projesini anlattı ile ilgili etiketler Beşiktaş Ceyhun Kazancı Önder Karaveli Altyapı Koordinasyon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.