Altınlar yurtdışındayken Türkiye tehdit altındaydı

Ecevit döneminin ekonomi Bakanı Masum Türker’den iki önemli açıklama: 128 milyar dolar rezerv değil dış borç. Merkez Bankası hesaplamayı değiştirmelidir. Altınlar yurtdışında iken tehdit altındaydık şimdi tehdit yok.

Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Masum Türker, muhalefetin sıklıkla eleştiri konusu olarak ileri sürdüğü Merkez Bankası rezervleri hakkında açıklama yaptı. Eski Başbakan Bülent Ecevit döneminde görev yapan Türker, 128 milyar doların asıl rezerv olmadığını ifade etti. Türker, “Bugüne kadar rezerv diye açıklanmış o kadar rezervin yok. Rezervin 27.5 milyar dolardır benden teslim aldığın paradır. Örneğin A bankası getirmiş o parayı bozdurmuş, TL almış karşılığında devleti finanse etmiş. karşılığı rezerv diye sayılmış. 128 milyar doların sahibi biz değiliz, sahipleri geri götürdü biz değiliz. Asıl döviz oyunuyla Türkiye önemli kayba uğradı” diye konuştu. Yapılan hatanın Türkiye’ye ait olmayan paranın döviz şeklindeyse hesaplarda rezerv şeklinde gösterilmesi olduğunu ifade eden Türker, “Merkez Bankası hesaplamayı değiştirmelidir. Özyaknaklara ve yabancı kaynaklara dayalı rezerv olarak ayırmalıdır. Yabancılar biliyor bunu zaten. İkiye ayrılarak konuşulursa bu oyun ortaya çıkar” diye konuştu.

Altınlar yurtdışındayken Türkiye tehdit altındaydı

TÜRKİYE’NİN EMANETTE PARASI YOK BU ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM

Türker, daha önce katıldığı programlarda da ekonomik bozukluk yaratmak için ciddi bir baskı sürecinin sürdürüldüğünü belirterek, yurtdışındaki altın rezervlerinin Türkiye’ye getirildiğini, bunun farkına varan ABD ve özellikle yabancı şirketlerin Türkiye’ye baskı yapmaya başladıklarını söyledi. Türker, “2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Türkiye yurtdışındaki bütün altınlarını ülkeye taşıdı. Erdoğan yurt dışına karşı dik duruşunu, gücünü buradan alıyor. Devletimizin yurt dışında rezerv adı altında emanette parası yok artık. Bu milli olarak övünülecek bir durum” demişti.

Altınlar yurtdışındayken Türkiye tehdit altındaydı ile ilgili etiketler Merkez Bankası masum türker rezerv 128 milyar dolar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.