Altında hareketlilik sürüyor! Bu haftayı da kayıpla kapatmaya doğru ilerliyor...

Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta beklenenden güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından bir gecede 30 TL gibi ciddi bir gerileme yaşarken bu haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Gram altın da dolar/TL'deki gerilemeyle düştü.

Altın, ABD’de güçlü gelen ekonomik veriler sonrasında art arda ikinci haftayı da kayıpla kapatmaya doğru ilerliyor. Gram altın ise Dolar/TL ’deki düşüşü takip ederek hafif bir gerileme kaydetti.

BASKILARIN AZALMASINDAN DESTEK BULMUŞTU

ABD’de enflasyonun beklentilerle paralel gerçekleşmesi Fed’in varlık alımı azaltımı takvimiyle ilgili endişeleri kırarken altın piyasaları da para politikasının erken sıkılaşabileceğine yönelik baskıların azalmasından destek bulmuştu.

NİSAN AYINDAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYE

Altın, geçen hafta cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle Nisan ayından bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Fed’den yapılan açıklamalarda istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararını etkileyecek ana faktörlerden biri olacağı vurgulanmıştı.

ONS ALTIN FİYATI

Temmuz ayını dar bir fiyat aralığında geçiren ons altın, istihdam verisi sonrasında 100 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönlü kırarken değerli metalin 50 günlük hareketli ortalaması da 200 günlük ortalamasını aşağı yönlü kesiyor. Bu da altın fiyatlarının düşüş eğilimine girdiğinin bir işareti olarak yorumlanıyor.

Nisan ayından itibaren artan enflasyon ve Fed’in para politikasında hala güvercin mesajlar vermesiyle yükselişe geçen ons altın, Haziran başında 1.900 doları geçerek Ocak ayından beri en yüksek seviyeyi görmüştü. Ons altın, perşembe gün 1.750 dolar civarında işlem görüyor.

GRAM ALTIN 483 TL CİVARINDA

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişle tarım dışı istihdam verisi sonrasında kayıplarını sınırlandırabilmişti. Fakat Dolar/TL ’nin de düşüşe geçmesi ve küresel altın fiyatlarında yaşanan son kayıplarla beraber gram altın 5 Mayıs’tan bu yana ilk defa 480 TL’nin altını görmüştü. Gram altın, dolar/TL'deki düşüş ile birlikte 483 TL civarında bulunuyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATI
Alış: 3.205,00 Türk lirası
Satış: 3.255,00 Türk lirası

ATA ALTIN FİYATLARI
Alış: 3.194,00 Türk lirası
Satış: 3.263,00 Türk lirası

ÇEYREK ALTIN FİYATI
Alış: 789,00 Türk lirası
Satış: 802,00 Türk lirası

GRAM ALTIN FİYATI
Alış: 483,16 Türk lirası
Satış: 483,25 Türk lirası

22 AYAR BİLEZİK FİYATI
Alış: 437,91 Türk lirası
Satış: 468,84 Türk lirası

TAM ALTIN FİYATI
Alış: 3.093,54 Türk lirası
Satış: 3.154,51 Türk lirası

YARIM ALTIN FİYATLARI
Alış: 1.577,00 Türk lirası
Satış: 1.604,00 Türk lirası

Altında hareketlilik sürüyor! Bu haftayı da kayıpla kapatmaya doğru ilerliyor... ile ilgili etiketler altın Dolar gram altın çeyrek altın ons altın
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.