"Altınbaş ailesini devlet içindeki FETÖ'cüler koruyor?" iddiası

FETÖ eliyle gasp edilen 9 dönümlük arsasını geri alabilmek için hukuk mücadelesine girişen iş adamı Kamil Darbaz, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de başvurarak “FETÖ’cüleri ihbar ediyorum” dedi. Kamil Darbaz, Altınbaş ailesi hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı

Selam Tevhid kumpasıyla telefonları dinlenen iş adamı Kamil Darbaz, FETÖ eliyle gasp edilen İstanbul Göztepe’deki 9 dönümlük arsasını geri alabilmek için hukuk mücadelesini sürdürüyor. Dokuz yıldır hukuk savaşı veren ve haklılığını gösteren üç ayrı mahkeme kararının görmezden gelinmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Darbaz, konuyu şimdi de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne taşıdı.

DİLEKÇELER GÖNDERDİ

Darbaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER ile Başbakanlık İletişim merkezi BİMER’e gönderdiği dilekçelerinde şu ifadeleri kullandı: “2009’dan beri Altınbaş Holding’in arsamızı gasp etmesi ile ilgili hukuk mücadelemizi, tüm uğraşlarımıza rağmen Altınbaş Holding’in ve İmam Altınbaş’ın FETÖ’cü yargı mensupları ile yaptıkları işbirliği neticesinde lehimize sonuçlandıramadık. Bu konuyla ilgili basında defalarca haber çıkmasına rağmen Altınbaş Holding ve İmam Altınbaş’a hiçbir inceleme ve soruşturma açılmamaktadır. Bu da gösteriyor ki İmam Altınbaş ve Holding’i hala FETÖ’cüler tarafından korunmaktadır. Bugün Cumhurbaşkanımız’ın “FETÖ’cüleri ihbar edin” talimatı gereği konuyu size arz ediyoruz.”

FETÖ’NÜN EN YAKIN İSİMLERİNDEN

Yeni Şafak'ın haberine göre; Altınbaş Holding’in FETÖ ile yakın bağları olduğu iddiası, ilk kez Uşak Cumhuriyet Savcılığı’nın FETÖ yapılanmasına dair hazırladığı iddianame ile resmi belgelere girdi. Holdingin ortaklarından İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş’ın adı, iddianamede FETÖ’nün Pensilvanya’ya en yakın isimlerinden biri olan ve halen cezaevinde bulunan Hazım Sesli ile birlikte yer aldı.

MİLYONLARCA DOLARLIK GASP

FETÖ’nün “Selam Tevhid” kumpas dosyasına dahil ederek telefonlarını dinlediği iş adamı Kamil Darbaz’ın Göztepe’deki milyonlarca dolarlık arsasının da FETÖ-Altınbaş iş birliği ile hileli şekilde ele geçirildiği iddiaları daha önce medyada yer aldı. Darbaz’ın şirketine ait arsa, inşaat için ortaklık kurduğu Özcan Şimşek tarafından 820 bin TL’ye hileli bir şekilde üçüncü isimlere satıldı. Kamil Darbaz’ın ortağının satış yetkisi vardı ve o da bu yetkiyi Darbaz’dan habersiz bir şekilde kullanarak satışı gerçekleştirdi. Arsayı alan kişi, Şimşek’in kardeşiyle kat karşılığı anlaştı. Arsa bir haftada değerini 50’ye katladı ve 15 milyon dolar kazanıldı. Bu hileli satışın iptali için 9 yıldır hukuk savaşı veren Darbaz’ın haklılığını gösteren üç ayrı mahkeme kararı gözardı edildi.

MAĞDURİYET OLUŞABİLİR

Darbaz, söz konusu arsa üzerine bir süredir Altınbaş Holding tarafından farklı ortaklıklar adı altında yeni proje hazırlandığını hatırlatarak, bu projenin satışlarının başlamak üzere olduğunu, üçüncü kişilere satılması durumunda büyük mağduriyetler doğacağını ve hukuki olarak konunun içinden çıkılamaz hale dönüşeceğini kaydetti.

"Altınbaş ailesini devlet içindeki FETÖ'cüler koruyor?" iddiası ile ilgili etiketler FETÖ altınbaş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.