Altın Kelebek ödülü geri alınan Enes Batur suskunluğunu bozdu!

Video paylaşım sitesi Youtube'da Türkiye'de en fazla aboneye sahip olan Youtuber olan ve bu yıl Altın Kelebek ödülüne layık görülen Enes Batur'un ödülü geri alındı. Batur, konu hakkındaki suskunluğunu yaptığı açıklamayla bozdu.

Türkiye'de yaklaşık 5,5 milyon abone sayısıyla en fazla aboneye sahip olan Youtuber olan ve bu yıl Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'nde 'En iyi Instagramer-Youtuber' ödülünü almaya hak kazanan Enes Batur'un çektiği videoların şiddeti ve çocuk istismarını meşrulaştırdığı gerekçesiyle ödülü geri alındı.

Konuyla ilgili suskunluğunu koruyan Enes Batur yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

Ben Enes Batur…

19 yaşındayım. Milleti için canı pahasına görev yapmış bir polis emeklisinin oğluyum. Bugüne kadar hep hayallerimin peşinden koştum. 4 yıla yakın bir zamandır dijital kanallarda yüzlerce video yayınladım. Milyonlara ulaştım. Öyle ki Hürriyet Gazetesi de bana ‘Altın Kelebek’ verdi. Bugün verilen ödülün geri çekildiğini öğrendim. Canları sağ olsun. 5 milyon 500 bin abonem beni bilir.

Geçmişte, bazı yasal oyunları oynarken videolar çektim, paylaştım, eğlendim ve eğlendirdim. Bu oyunlarda zaman zaman argo ifadeler de yer aldı... Kendi halimizde eğlendiğimiz argo söz içeren videolarımı da yanlış anlaşılacağını fark edince kaldırttım.

Bu arada, gerçek hayat hikayemden esinlenen, aylardır çalıştığımız ve 19 Ocak’ta vizyona girecek olan ENES BATUR Hayal mi Gerçek mi? filminin montajını da tamamladık. Filmim; dijital dünyada zaman geçiren gençlere iyi örnek olmak için çekilen tam bir aile filmi.

Yıllar önce, tamamen yasal olan oyunları oynarken çektiğim videolar ile gündemi meşgul ettiğim için kamuoyundan özür dilerim.

19 Ocak’ta sinemada görüşmek dileğiyle. Mutlu yıllar.

Saygılarımla,

Altın Kelebek ödülü geri alınan Enes Batur suskunluğunu bozdu! ile ilgili etiketler Enes Batur Altın Kelebek film hayal mi gerçek mi Açıklama fragman kimdir çocuk istismarı argo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.