Altın kapıyı araladı! Rekor yakın…

Serbest piyasada 1.160 lira seviyelerinde işlem gören gram altında İslam Memiş rekor beklentisi olduğunu dile getirerek rakam verdi.

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın yatırımcısını yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. 

İslam Memiş, gram altının 2023'e iyi bir başlangıç yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu: 

"1130 lira bandını kırdı ancak benim beklentim mart sonu nisan başı gibi 1500 liraları görmesi. Altının akıbeti muhtemelen mayıs ayında yapılacak seçimlerden sonra belli olacak ancak o tarihe kadar 1500 liraları bulması çok mümkün gözüküyor."

”REKOR ÜSTÜNE REKOR"

Altın Piyasaları Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, A Haber'de konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Gram altında rekor üstüne rekor kırılıyor diyebiliriz genel itibariyle. Geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar 990 TL'den fiyatlanan serbest piyasada gram altın / TL şu an 1.157 TL'de satışını gerçekleştirmiş vaziyette. "Ons altın 1.875 ons üzerine çıkarak 1.885 ve kademeli olarak 1.918'i zorlamaya devam edecek gibi gözükmekte." dedi.

ONS ALTINDA SON DURUM

Tuğsavrol açıklamalarının devamında dolar hakkında açıklamalarda bulunarak şu şekilde konuştu:

"Ons altın 1.875 ons üzerine çıkarak 1.885 ve kademeli olarak 1.918'i zorlamaya devam edecek gibi gözükmekte.

DOLAR GÜÇ KAYBEDİYOR

Bunun akabinde yatan dolar endeksinin güç kaybetmesidir. 103 seviyesinin altına gelmeye başlayarak 102 ve kademeli olarak 98'e inmesiyle beraber gram altın / TL'de bugün gelecek açıklamayla rekorları kırabileceğimizi söyleyebilirim.

Bu hafta kapanışını yatırım tavsiyesi olmamakla beraber gram altın / TL'de 1.170 TL'den görebileceğimizi düşünmekteyiz..

Bunun yanı sıra onsta da 1.918 fiyatını kırıp 1.930'a kadar gidebileceğimizi düşünüyoruz.

"DOLARIN KARŞISINDAKİ TÜM VARLIKLAR..."

Faiz artışı olmadığı zaman dolar güç kaybedecek anlamına geliyor. Bunun yanı sıra gram altın / TL, ons altın, Euro / TL, Sterlin / TL diyebileceğimiz yani dolar endeksinin karşısındaki tüm varlıkların değer kazanabileceği anlamına geliyor.

Altın kapıyı araladı! Rekor yakın… ile ilgili etiketler Altın Fiyatları Dolar Euro İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.