Gram altının yükselişi sürüyor: 950 liraya dayandı

Ons altının fiyatında, değerli metallere yılın en büyük haftalık düşüşünü yaşatan doların güçlenmesine yönelik fiyatlama beklentileri dolayısıyla dalgalanmalar sürüyor. Haftaya 1.807,31 dolardan başlayan ons altın haftanın son gününde 1.845,50 dolardan fiyatlanıyor. Küresel altın fiyatlarını izleyen gram altın ise 946 liradan güne başladı. İşte gram, çeyrek, Cumhuriyet ve ziynet altınında son durum...

Ons altının fiyatı, doların güçlenmesinin ardından merkez bankalarının agresif bir parasal sıkılaşma döngüsü izleyecekleri öngörüsü ve Şubat ayının ilk günlerinden bu yana en düşük seviyesinde haftaya başladı. Hafta başında 1.799,40 dolara kadar gerileyen ons altın haftanın son gününde 1.845,50 dolardan fiyatlanıyor.

Değerli metal, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Salı günü enflasyonun gerilediğine dair “net ve ikna edici” kanıtlar görene dek faiz artırmaya devam edeceklerini açıklaması sonrası düşüşe geçmişti.

Son haftalarda genel olarak olumsuz ekonomik haberlerin geldiği ve dünyanın en büyük altın alıcısı olan Çin’de değerli metale olan talebin artabileceği belirtiliyor.

Küresel altın fiyatlarını izleyen gram altında ise yükseliş sürüyor. Gram altın bugün güne 946 liradan başladı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Spot piyasada satış fiyatları;

 

Gram altın 946,87 lira,

Çeyrek altın 1.548,23 lira,

Cumhuriyet altını 6.174 lira,

Ziynet altını 6.173,76 lira seviyesinde yer alıyor.

 

ANALİSTLERİN BEKLENTİLERİ

Küresel piyasalarda, enflasyon ve büyüme odaklı endişeler yatırımcı fiyatlamalarında belirleyici olmaya devam ederken, yeni günün Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) faiz indirimi ile Asya borsaları ve endeks vadeli kontratları tarafında pozitif başladığı, buna karşın yüksek oynaklık temasının korunduğu görülüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmelerin, daha agresif merkez bankaları ve büyüme odaklı endişelerin gündemde kalmasına neden olduğunu söyledi.

Yatırımcıların riskli varlıklardan güvenli limanlara yönelimi sürerken, mevcut endişelerin aşırı fiyatlandığına dair görüşlerin de olduğuna işaret eden analistler, korku ortamı yatışana kadar piyasalardaki oynaklığın sürebileceğini vurguladı.

Bugün veri gündeminde yurt içi ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) öne çıktığını aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.350 seviyesinin destek, 2.470 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

 

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

09.00 Almanya, nisan ayı ÜFE

10.00 Türkiye, nisan ayı Yurt Dışı ÜFE

10.00 Türkiye, mayıs ayı tüketici güven endeksi

10.00 Türkiye, mayıs ayı finansal hizmetler güven endeksi

14.30 Türkiye, haftalık para ve banka istatistikleri

17.00 Avro Bölgesi, mayıs ayı tüketici güven endeksi

Gram altının yükselişi sürüyor: 950 liraya dayandı ile ilgili etiketler gram altın çeyrek altın cumhuriyet altını tam altın
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.