Altın çıldırdı: Uzmanlar uyardı

Bu sabah itibariyle altın fiyatları çıldırdı... Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez 1000 lirayı aştı. Uzmanlar " Orta vadede hem kur artışı hem de ons bazında artış devam ettiği sürece altında bin 100 TL seviyelerini görmek sürpriz olmayacaktır" açıklamalarında bulundu.

8 Haziran altın fiyatları resmen çıldırdı. Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez 1000 lirayı aştı 1015 lirayı gördü. Yatırımcılar 'altın daha da artar mı?' diye merak ediyor. Uzmanlar geçtiğimiz haftalarda yükselişin süreceğini bu rakamın sürpriz olmayacağını duyurmuştu. İşte altın piyasasındaki son rakamlar...

Tüm dünyada etkisini gösteren enflasyon baskısından dolayı güvenli liman altına talep arttı. Geçen yılın Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez 1000 lirayı gördü. Sabah saatlerinde 1000 lirayı gören altın her dakika artıyor. Şu sıralar gram altın 1015 liradan alıcı buluyor.  Bununla birlikte dolar ve Euro da coştu. Dolar 17.09 Euro da 18.32 liradan işlem görüyor. 

Dolar/TL paritesindeki yükselişin de etkisiyle gram altın 1015 liraya ulaştı. Ons altın fiyatı ise 1849 dolardan işlem görüyor. Çeyrek altın  1.661 liradan, yarım altın 3.318 liradan, tam altın 6.625 liradan işlem görüyor.

İslam Memiş'ten altın yorumu

 İslam Memiş Temmuz ayında gelmesini beklediği 1.100 TL gram altın tahmininin beklenenden önce gerçekleşeceğini ifade etti.  Memiş şunları söyledi:

- Benim bugün yaşadığımız koşullarda dolar/TL kurunun en iyi ihtimalle 15,88 seviyesinin altına inmesini bekliyorum. Döviz kurları şu anda maliyet yapmak için riskli. Bu gram altın ve gram gümüş tarafında geçerli. TL bazında performansların riskli olduğunu düşünüyorum.

-Evimi satıp daha büyüğünü alacağım arabamı satıp daha yenisini alacağım... Satmak için önce almak istediğiniz şeyin kaporasını vermek ya da sözleşmesini yapmak daha mantıklı. Almadan satmak benim için risk!

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener de şunları söyledi:

-ABD’de faiz artışı beklentileri bir taraftan da dolar emisyonunu artması altının yönünü yukarı çevirdi. Orta vadede altın yeniden 1900 dolar seviyelerinin üzerine çıkarak 2 bin dolarlara yaklaşacaktır.

'SÜRPRİZ OLMAYACAK'

-Diğer taraftan ons bazında yükselen altın fiyatları iç piyasada kurun yükselişiyle beraber yeniden bin TL seviyelerini test etmiştir. Orta vadede hem kur artışı hem de ons bazında artış devam ettiği sürece altında bin 100 TL seviyelerini görmek sürpriz olmayacaktır.

Altın çıldırdı: Uzmanlar uyardı ile ilgili etiketler altın gram altın
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.