Altılı masanın ‘en sancılı’ partisi! Genç Parti’ye benziyor…

Seçim sath-ı mailine girilen dönemde AK Parti’nin oy oranının 40’ın üzerine çıktığını dile getiren Kamuoyu Araştırmacısı Aktaş, “Masanın en sancılı partisi İYİ Parti. Biraz Genç Parti'ye benzetiyorum.” ifadelerini kullandı.

Haziran ayında yapılması planlanan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gelen anket verilerine göre aday krizi yaşayan altılı masada ortaklardan İYİ Parti'nin de 'sancı' çektiği ortaya çıktı.

Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş A Haber ekranlarında yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında son anket çalışmalarına ilişkin değerlerlendirmelerde bulundu.

AK PARTİ 4 AYDIR YÜKSELİŞTE

4 aylık süreçte AK Parti 40 ve üzerine çıktı. EYT sonrası yeni bir anket yapmadık. TOKİ kampanyasının 2 puanlık bir etkisi oldu. AK Parti'de yükselen bir dalga oluştu.

AK PARTİ'YE DÖNÜYORLAR

Muhalefetin sürekli kavga etmesi de AK Parti oylarını yükseltti. Bir taraftan umudunu kesen kararsız seçmen ve eski AK Partili seçmen hızla AK Parti'ye döndü.

KARARSIZ SEÇMEN YÜZDE 10-15 ORANINDA...

Bir önceki seçimlerle aynı oy oranlarında sonuçlanacağını düşünüyorum. Kararsız seçmen yüzde 10-15 civarında oluyor genelde.

İYİ PARTİ BÜYÜK SANCI YAŞIYOR

Altılı masanın adayının kim olacağını da önemli ama masadaki tüm partiler oy kaybediyor. Ama İYİ Parti çok ani düşüşler yaşayabilir. Masanın en sancılı partisi İYİ Parti. Biraz Genç Parti'ye benzetiyorum.

YENİDEN REFAH KADAR OYLARI VAR

Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Partisi'nin oy oranı Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı kadar.

Altılı masanın ‘en sancılı’ partisi! Genç Parti’ye benziyor… ile ilgili etiketler AK Parti MHP 6'lı Masa İYİ Parti CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.